آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۴۶۷۱
تدینی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

چرا در ipc میادین مشترک در اولویت نیست؟/ قراردادهای جدید، ما را به دوران قبل ازملی شدن صنعت نفت می‌برد

عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجوی گفت: قراردادهای جدید نفتی به واقع ما را به دوران پیش از ملی شدن صنعت نفت می‌برد.

مائده تدینی، عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی در گفت‌و‌گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ضمن اعلام ناراحتی از طرح این مدل از قرارداهای نفتی در کشور تصریح کرد: قراردادهای جدید نفتی موسوم به ipc در حالی منابع نفتی کشور و ثروت ملی ما را دو دستی به شرکت‌های نفتی خارجی تقدیم می‌کند که مردم، مسئولان و حتی کار‌شناسان و خودِ وزارت نفتی‌ها هنوز از بسیاری از زوایای آن بی‌اطلاع‌اند و بسیار شگفت انگیز است که ابهامات زیادی در قرارداد وجود دارد و نوع تعاملات را دقیق مشخص نکرده است.

 


وی با طرح این سوال که چرا در این قرارداد آمده است که شرکت‌های خارجی با شرکت‌های ایرانی همکاری داشته باشند اما دقیقا مشخص نشده که که چه نوع همکاری‌ در این بین مطرح است خاطر نشان کرد: با استفاده از کدام لوازم حقوقی‌ تعامل قرار است بوجود آید، یعنی به چه نحو همکاری با شرکت داخلی و خارجی که بطور کل مبهم است برقرار می‌شود.

 


تدینی ضمن اشاره به وجود نقد‌های بسیار در این مدل از قرارداد‌ها بیان داشت: سوال این است که چرا این قرارداد این حجم از میادین نفتی ما اعم از مشترک و غیر مشترک را به شرکت‌های خارجی پیشنهاد می‌دهد؟ چرا در معرفی این میادین اولویت با میادین مشترک گذاشته نشده است؟ با اینکه می‌دانیم اکثر کشورهای صاحب نفت از جمله اعراب اطراف ما، سرمایه‌گذار خارجی را به سراغ میدان مشترک می‌برند زیرا فراموش کردن میدان مشترک یعنی اهدای نفت ملی به دیگر کشورهای هم‌مرز! و البته سرمایه‌گذری در میادین مشترک ریسک بالایی دارد و میادین مستقل پیشنهادی ما لقمه چرب و نرم‌تری برای خارجی هاست.

 


عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی در ادامه افزود: قراردادهای جدید نفتی به واقع ما را به دوران پیش از ملی شدن صنعت نفت می‌برد. ما برای ملی شدن نفتمان کاشانی‌ها و نواب‌صفوی‌ها و مصدق‌ها هزینه کرده‌ایم؛ آن وقت جریانی فاسد که سال‌هاست در وزارت نفت وجود دارد؛ به ثروت ملیمان چوب حراج زده است.

 


وی با ابراز تعجب از اینکه چرا چنین قراردادی بر سر منافع و ثروت ملی ما در حال چانه‌زنی است اظهار داشت: شورایعالی امنیت ملی، مجمع تشخیص مصلحت، نهادهای اطلاعاتی، دانشگاه‌ها و مردم وظیفه بررسی را دارند و چرا مطالبه‌ای برای شفافیت آن صورت نمی‌گیرد؟ دولت محترم از چه چیزی هراس دارد که دستور چنین برخورد شدیدی با دانشجویان معترض به این قرارداد‌ها در تجمع مقابل وزارت نفت می‌دهد؟ دانشجویان در روز تجمع مقابل وزارت نفت، صرفا حرف از این قرارداد‌ها می‌زدند و تاراج بیت‌المال توسط شرکت‌های خارجی در عین وادادگی ما می‌زدند و هیچ حرف سیاسی‌ای در کار نبود. این دستور برخورد و این حجم دستگیری از جانب دولت چه دلیلی داشت؟

 


تدینی در پایان تصدیق کرد: دولت و وزیر نفت باید پاسخگوی وادادگیشان در برابر جریان فاسد در نفت کشور باشند. باید شفاف‌سازی کنند. نباید برجامی و ژنو و وینی دیگر با ابهامات و اشتباهات ترجمه‌ای دیگر رقم بخورد. مگر چشم بیدار جنبش دانشجویی و نگاه هوشمندانه مردم را نمی‌بینند. حتی اگر نمایندگان مجلس ما و مسئولان مربوطه خواب باشند، ما بیداریم و با فریادهای خود آرامش را از چشمانشان می‌گیریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۱
این قراردادها یک دزدی بزرگ از ملت و سرمایه ملیست . دوستان این یک کلاه برداری بزرگ است یک خیانت است دوستان تفاوت این قرارداد های ننگین با دارسی فقط این است که اگر دارسی ۶۰ ساله بود این ۳۰ ساله است چرا نمایندگان مجلس صدایشان در نمی اید؟ مگر این ظلم بزرگ در حق انقلاب را نمی بینند مگر نمیبینند که نفت ما از حالت ملی بودن خارج شده . ما حاضر نیستیم ببینیم سرمایه داران لیبرال در داخل امثال خانواده هاشمی و زنگنه و...
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار