آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۵۵۵۱
مکانی معنوی برای پیوند علم و دین/

تحصیل ۷۰۰ دانشجو در حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند

مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند از تحصیل بیش از ۷۰۰ دانشجو از دانشگاه‌های مختلف بیرجند در این مکان معنوی خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان، فضایی معنوی برای تحصیل دانشجویان است تا در محضر اساتید و عالمان دین به کسب معارف دین بپردازند.

 

و حالا در همان دانشگاه فضایی فراهم شده است دانشجویان علاوه بر کسب علم به فراگرفتن حقایق دین و معنویات بپردازند. حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان در خراسان جنوبی در حال حاضر در دانشکده هنر دانشگاه بیرجند قرار دارد که از ابتدای تاسیس آن، بیش از 700 دانشجو در آن تحصیل کرده و می‌کنند.

 

به نظر می رسد دانشجویانی که در این مکان تحصیل می کنند از وضعیت تحصیل در این مکان معنوی راضی هستند و حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان فضای مناسبی برای رفع شبهات دینی و دغدغه آنها است.

 

حکیمه برکی، دانشجوی دانشگاه پیام نور و حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند با بیان اینکه حوزه روح انسان را پرورش می‌دهد، گفت: حوزه انسان را به معنویات نزدیک می‌کند و دیدمان نسبت به این دنیا و آن دنیا تغییر می‌‎کند.

 

وی ادامه داد: حوزه مدرک خاصی را نمی‌دهد؛ اما عقاید و اعتقادات انسان در راه درست پرورش می‌دهد.

 

سمانه خسروی، دانشجوی فعال حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند گفت: هدف من از آمدن به حوزه این بود تا در بحث‌های دینی و اعتقادی که کمتر توانسته بودم در چند سال تحصیل به آن بپردازم با وجود حوزه به دست آورم که تا کنون خداروشکر خوب بوده است.

 

وی افزود: یکی از ویژگی‌هایی که حوزه علوم اسلامی دارد مدرک گرا نبودن این مکان است، زمانی که این موضوع برای دیگران مطرح می‌کنم شاید بسیاری از افراد می‌گویند چرا وقت خود را تلف می‌کنید در حالی که اینگونه نیست.

 

دانشجوی فعال حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند با بیان اینکه حوزه وقت تلف کردن نیست ما این همه رفتیم، یادآور شد: فردی که به دانشگاه می‌رود حداقل باید بتواند آن علمی را که آموخته عملی کند در حوزه حداقلش می‌دانیم که علومی که می‌خوانیم کاربردی است.

 

خسروی تصریح کرد: بحث دینی که یاد می‌گیریم حکارایی آن از لحظه یادگیری شروع می‌شود و حوزه بسیار به انسان برای هدف گذاری در آینده انگیزه می‌دهد.

 

وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های مهم حوزه هدف گذاری است و علوم مختلف را دینی می‌کند به عنوان مثال علم ریاضی که می‌خواهی بخوانی پایه دینی آن را بیان می‌کند.

 

دانشجوی فعال حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند با بیان اینکه هدف حوزه به نظرم، اسلامی سازی دانشگاه‌ها از پایه است، گفت: بچه‌های حوزه دنبال مدرک و پول نیستند اینجا فضایش، فضای تربیتی، آموزشی و..است.

 

خسروی افزود: گروه‌های جهادی در حوزه نیز یک دغدغه جمعی را کار می‌کنند و در واقع نوعی کلان نگری به مسائل است.

 

نسرین ناصری از دانشجویان فعال حوزه و دانشگاه پیامنور گفت: هدفم از حضور در حوزه علوم اسلامی، فقط و فقط به این دلیل بود که دانشگاه از نظر معنوی برایم اغنا کننده نبود اما در حال حاضر با حضور در این مکان از نظر معنوی تامین شده‌ام.

 

وی ادامه داد: ابتدا اصلاً به مدرک، هزینه و غیره فکر نمی‌کردم به شخصه کل روزهای هفته را سپری می‌کنم تا به چهارشنبه و پنجشنبه برسم و مجدد در این محیط معنوی حضور پیدا کنم.

 

حجت الاسلام مهدی اسدالهی مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند گفت: حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند در بهمن ماه 1388، تاسیس شد و از همان زمان، دانشجو پذیرش کردیم که در حال حاضر این پذیرش ادامه دارد.

 

وی افزود: تقریباً مجموع افرادی تاکنون در حوزه ثبت نام کرده‌اند و ادامه داده‌اند حدود 700 نفر هستند که یا فارغ تحصیل شدند یا انتقالی گرفته و به شهر دیگری رفته‌اند.

 

مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند بیان داشت: در حال حاضر در ترم قبلی 160 نفر به صورت ثابت مشغو به تحصیل بودند که برای بهمن جاری نیز 100 نفر دانشجو تازه ثبت نام شده داریم.

 

حجت الاسلام اسدالهی اهداف حوزه را تعلیم و تربیت دانشگاهیان مشتاق، مومن به اسلام، انقلاب برپایه نظام اندیشه و علوم اسلامی برای اثر گذاری در عرصه جهاد علمی و فرهنگی جهت تحقق اهداف دانشگاه اسلامی و تمدن اسلامی عنوان کرد و گفت: این ماموریتی است که در سند دانشگاه اسلامی که در سال 94 به تصویب رسیده برای ما مشخص شده و برپایه این اهداف نیز کار خود را ادامه می‌دهیم.

 

وی ادامه داد: محتواهای حوزه در بحث کلام، اخلاق، تدبر در قرآن، تاریخ اسلام، سیره اهل بیت، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و اصول کافی است.

 

مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند با بیان اینکه مجموعاً 60 واحد در حوزه گذارنده می‌شود، گفت: دانشجویان در شش ترم به مدت سه سال و هر ترم 10 واحد را می‌گذرانند که کلاس‌ها هم به صورت حضوری و هم مجازی برگزار شده در بخش حضوری، کلاس‌ها در روز چهارشنبه  بعدازظهر و پنجشنبه بعد ازظهر برگزار می‌شود.

 

حجت الاسلام اسدالهی افزود: هدف ما تربیت دانشجویان به صورت جهادی است که جهادش باید هم به صورت علمی و هم فرهنگی باشد و در این راستا، گروه های جهادی و پژوهشی را در حوزه راه اندازی کرده‌ایم که ثمره آن چندین مقاله است که در جشنواره مرکز تهران، 7 دانشجوی ما از بیرجند جزء پژوهشگران برتر کشور اعلام شدند.

 

وی یادآور شد: گروه‌هایی را در عرصه جهادی به صورت میدانی در 11 موضوع جهادی با محوریت یک دبیر تشکیل داده‌ایم که این گروه‌ها با محوریت یک دبیر و 7 عضو هسته‌ جهادی تشکیل شده‌اند و آن مباحثی که در گروه عنوان می‌کنند باید حتماً به صورت میدانی و جهادی انجام شود و براساس چشم انداز کوتاه مدت ما، ثمره واقعی آن باید تا پایان اسفند ماه به دست آید.

 

مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند خاطرنشان کرد:آنچه در حوزه برای ما مهم بوده تربیت اسلامی است و ما در همه محیط‌ها تخصص پیدا می‌کنیم اما تخصصی که در آن تعهد نباشد ضرر دارد.

 

حجت الاسلام اسدالهی با بیان اینکه دانشجویی که تنها مدرکش را گرفته اما نسبت به خود، اسلام و انقلابش تعهد ندارد ضربه‌اش بیشتر از فایده آن است، گفت: ما می‌خواهیم دانشجو هم تخصص خود را از دانشگاه بگیرد و هم دین خود را به دین و انقلابش ادا کند که این موضوع را در حوزه به صورت تربیتی به وی تزریق می‌کنیم و زمانی که تعهد و تخصص فرد در کنار هم قرار گرفت حتماً نیروی مفیدی برای انقلاب ما خواهد بود.

 

وی موضوعات گروه‌های جهادی را بصیرت در انتخابات، مسئله طلاق و علت افزایش طلاق، شغل بانوان، تقریب مذهب دانشجویی، فیمینیست، ازدواج دانشجویی، وحدت تشکل‌های دانشجویی عنوان کرد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار