به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، رجایی امروز در سلسله نشستهای «از فریاد تا آرزو» که به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: حقیقتا انقلاب اسلامی ما صرف نظر از این که در حال حاضر چه سرنوشتی دارد بزرگترین انقلاب دنیا محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه این انقلاب تفاوتهای بسیاری با انقلاب فرانسه دارد، افزود: بعد از انقلاب فرانسه درگیری انقلابیون به طول انجامید همچنین این انقلاب دارای رهبران بسیاری بود؛ اما ما موهبتی به نام امام خمینی(ره) داشتیم و تجربهای که ایشان از تاریخ مشروطه داشتند بسیار راه گشا بود.
مشاوره رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دریافت امام خمینی(ره) از تجربه تلخ مشروطه را یکی از مولفههای مهم پیروزی امام در انقلاب دانست و تصریح کرد: پس از انقلاب در مجلس اول از هر صنفی، نماینده وجود داشت؛ اما از مجلس دوم و سوم به بعد اینکه چه کسی و با چه ویژگیهایی باید وارد مجلس شود مطرح شد و این در حالی است که مجلسی که تعیین کند چه کسی به مجلس برود و چه کسی نرود که مجلس نشد.
رجایی با بیان این نکته که امام(ره) میگفتند، کسی که در تهران هست نباید مشخص کند که از قم چه کسی نماینده شود، گفت: در مشروطه همین اتفاق رخ داد و امام(ره) همین امر را مد نظر قرار دادند. ایشان معتقد بودند که اساس مشروطیت را تحزب به باد داد.
وی خاطرنشان کرد: مشاهده میکنید حزب جمهوری اسلامی ایران با وجود داشتن شخصیتهای بسیار و علی رغم این که خود امام به تشکیل این حزب کمک کردند؛ اما روی خوشی به آن حزب نشان نمیدادند و در همان دوره امام بود که فیتیله آن حزب پایین کشیده شد.
مشاوره رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به فراگیری رهبری امام اشاره کرد و بیان داشت: حتی در قضیه شریعتی که بسیاری وی را به کفر متهم میکردند، امام(ره) وی را تخطئه نکرد و آثار شریعتی را که در دوره پیش از انقلاب ممنوع بود را می خواندند، چراکه میدانستند که نمیتوان به نسل جوان توجه نکرد. البته امام به هیچ وجه جانبداری از فرد خاصی نمیکردند.
رجایی با طرح این پرسش که چرا برخی میگویند حق سوال از شورای نگهبان نداریم؟، بیان داشت: اینکه هر کس سوال کند، متهم به فتنهگری شود نادرست است. ما نه در اندیشه امام(ره) و نه در اندیشه رهبری چنین مسائلی را نداشتیم.
وی در ادامه گفت: انقلاب اسلامی یکی از کم نظیرترین انقلابات جهان است که مقداری از آن به شخصیت امام باز میگردد؛ چنانچه مشاهده میکنید که به محض ورود امام به ایران چه جمعیت عظیمی به استقبال ایشان آمدند. 14 سال از ایران دور بودند و تنها با نوشتن اعلامیه مردم را به دور خود جمع کردند.
مشاوره رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن بیان این مطلب که البته امام(ره) از طبقه بالای اجتماع بودند؛ اما خودشان را از آن طبقه مردم عادی میدانستند، بیان داشت: در دوره امام، شما یک نقد تخطئه آمیز مشاهده نمیکنید. ایشان همیشه با کرامت با مردم برخورد میکردند و کرامت مردم یعنی بدانم که مردم در همه طیفهای فکری هستند. ما باید بپذیریم که در این ممکلت سه جناح وجود دارد، بپذیریم امام با چهار چرخ، ممکلت را اداره میکردند، این که یک چرخ را کنار بگذاریم مملکت اداره نمیشود.
رجایی ادامه داد: سهم نماز جمعه تهران از اصلاحات چیست؟، در تهران چندین امام جمعه داریم و یک نفرشان اصلاح طلب نیست. قاعدتا چنانچه نماز جمعه، بسیج و صدا و سیما را به سمت یک حزب ببریم برخی جوانان به سمت آنان کشیده نخواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب باید به سمت تعادل و تسامح برود، گفت: این جمله یعنی هم اصولگراها طرف مقابل را خائن نبینند و هم اصلاحات طرف مقابل خود را قدیمی خطاب نکنند.
مشاور رئیس تشخیص مصلحت نظام افزود: یکی از اقدامات نادرستی که در سالهای قبل رخ داد این بود به مردم یارانه اختصاص داده شد و نادرستتر اینکه آن را به امام زمان وصل کردند. زمانی که چنین سخنانی مطرح شد، روحانیت چه موضعی گرفت؟ یکی از روحانیون عنوان کرد که کابینه دولت احمدی نژاد را امام زمان (عج)امضا کرده است، این چه وضع خرج کردن امام زمان(عج) است؟!.
رجایی ضمن اشاره به اینکه برخی با این سخنان انقلاب را زیر سوال بردند، تصریح کرد: آبروی نظام در معرض خدشه قرار گرفت و رسانههای خارجی از بیان چنین سخنانی استفاده کردند.
وی در ادامه گفت: مگر میشود با دنیا ارتباط نداشته باشیم. متاسفانه در قضیه برجام هم کج فهمی صورت میگیرد و هم عناد. حداقل نتیجه برجام این است که این تصور که ایران هراس انگیز است، شکسته است و در کنار این نتیجه مشاهده میکنید که بسیاری در صف ورود به ایران هستند.
مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این مطلب که این مملکت به همه تفکرات نیاز دارد، تصریح کرد: یک تنه در پشت میز مذاکره نشستیم و موفق به کاهش تحریمها شدیم؛ اما برخی این موفقیت را نادیده میگیرند.
رجایی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: هر چه رقابت بیشتر باشد شور شرکت در انتخابات بیشتر خواهد بود. این که در برخی از استانها تعداد کاندیدا با تعداد نمایندگانی که باید به مجلس بروند یکی است، نادرست است.
حقیقتا دولت روحانی دولت پیری است
وی بر نقش بانوان و جوانان و دانشجویان در انقلاب اشاره و بیان کرد: حقیقتا دولت یازدهم، دولت پیری است. چنانچه نتوانستهایم کابینهای جوان داشته باشیم از ایرادات ما است. باید از جوانان استفاده کنیم و در کنار آنان مشاوران با تجربه قرار دهیم.
رجایی بر پاکدستی بانوان تاکید کرد و گفت: در حال حاضر چه تعداد از دانشگاههای ما را بانوان اداره میکنند؟، این امر نکتهای که است که در بررسی آسیب شناسی انقلاب باید به آن توجه شود.
وی تصریح کرد: همچنین باید سهم بانوان در دانشگاه در نظر گرفته شود، البته مقداری از این امر به خود بانوان باز میگردد. هنگامی که بانوان خود به مردان رای می دهند مشخص است که مردان رای میآوردند. بانوان باید به صحنه بیایند و خود را در معرض انتخاب قرار دهد.
مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به حقوق شهروندی اشاره و تصریح کرد: به امام گفتند شما میگویید حکومت اسلامی، چنانچه مردم بگویند ما حکومت اسلامی نمیخواهیم چه؟، گفتند این طور نیست که شما میگویید، مردم در خیابانها میگویند که ما حکومت اسلامی می خواهیم؛ اما چنانچه روزی بیایند و بگویند که ما حکومت اسلامی نمی خواهیم من حرف آنان را قبول می کنم هر چند که حرف خود را می زنم.
رجایی با اشاره به این که نباید امام را به نفع خود مصارده کنیم، تاکید کرد: امام در خصوص رد صلاحیت ها که در خاطرات هاشمی رفسنجانی است، اعتراض می کنند.
وی یکی از آفات را صفر و صدی بودن خواند و گفت: چنانچه به هر کسی بگوییم زیر چتر آمریکا است و یا بگوییم این فرد کافر است، آیا کسی خواهد ماند؟.
مشاور رئیس تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: یکی از آسیب های دیگر انقلاب این بود که ما نقش جدی به احزاب نداده ایم البته 200 تا 300 حزب داریم؛ اما این ها یک عنوان است و این که تا حرفی بزنند به سرعت بسته شوند که حزب نمی شود.
وی با اشاره به این مطلب که به نظر من در دهه چهار انقلاب توجه به حقوق شهروندی هم در دانشگاه و هم در مجلس بسیار مهم است به بحث قانون تاکید کرد و گفت: چنانچه مملکت قانون دارد باید بداند که این کشور دارای دولت است باید بر اساس قانون با افراد برخورد کنیم.
عملکرد صدا و سیما مورد انتقاد است
مشاوره رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به عملکرد صدا و سیما انتقاد کرد و گفت: صدا و سیما از 13 تا خبری که می خواند دو تا خبر مثبت است و مابقی منفی است. این به مصلحت کشور نیست که رسانه ای که از آن تمامی ملت است این گونه طعنه آمیز باشد و با طعنه در خصوص دولت سخن میگوید تا مردم از انتخاب خود پشیمان شوند، البته دولت روحانی باید مردمی تر باشد و باید مورد نقد قرار گیرد و سفرهای استانی به شکل های مختلف برگزار شود، البته نه مانند دولت قبل که همه کارها را تعطیل می کرد.
رجایی در ادامه در خصوص ترکیب مجلس آینده گفت: 65 درصد اصلاح طلبان رای دارند، البته اینهایی که صلاحیت شان پذیرفته شده است جز معدودی، مابقی چهره های اصلاح طلبی نیستند.
از ناله مظلوم(28000نفر) بترسید که دودمانتان را به فنا میدهد.