گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- گیلان؛ با آغاز زمان تبلیغات انتخاباتی مجلس شورای اسلامی، تشکلهای دانشجویی دانشگاه های گیلان با دعوت از برخی کاندیداهای مجلس جلسات پرسش و پاسخ در قالب پاتوق مطالبه گری در دانشگاه ها برگزار میکنند. پاتوق مطالبه گری در حوزه انتخابیه شهرستان رشت در چهار دانشگاه گیلان، دانشگاه آزاد رشت، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه پیام نور رشت برگزار خواهد شد.
جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی از کاندیداهای شاخص در رشت از جمله برنامههای تشکل های دانشجویی در دانشگاه گیلان است که از دوم اسفند شروع میشود.
حسین بهمنش عضو شورای پاتوق مطالبه گری دانشجویی گیلان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت، گفت: پاتوق مطالبه گری در حوزه انتخابیه شهرستان رشت در چهار دانشگاه به صورت متمرکز در دانشگاه های گیلان، آزاد رشت، علوم پزشکی، پیام نور رشت برگزار خواهد شد.
وی با بیان این که دانشگاه آزاد رشت میزبان ۱۰ کاندیدای مجلس خواهد بود، یعنی هر روز ۲ تن از کاندیداها برای پاسخگویی به دانشجویان دعوت میشوند و دانشگاه پیام نور رشت میزبان ۵ تن از داوطلبین نمایندگی مجلس میشود، گفت: همایشی با عنوان «نطق پیش از دستور» با حضور سه تن از کاندیداهای نمایندگی مجلس در رشت با حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه های گیلان فردا در دانشگاه گیلان برگزار میشود.
عضو شورای پاتوق مطالبه گری دانشجویی افزود: برنامه هفتگی یک فنجان سیاست باموضوع بررسی جریان نفاق در عرصه سیاسی کشور با حضور ویژه محمد جواد صحراپیما تحلیل گر دینی و سیاسی از امروز در دانشگاه گیلان برگزار میشود که این برنامه در قالب بحث و گفتگو دو طرفه است.
بهمنش تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که برای دانشجویان در این برنامه اتفاق افتاده است عدم همکاری برخی روسای دانشگاه با دعوت کاندیدای مجلس میباشد و قریب به اتفاق آن ها صحبت از بخش نامه ایی میکنند که از مقامات بالا برایشات ارسال شده است و خیلی از دانشجویان با پیگیری های زیاد برای ایجاد شور و نشاط سیاسی و پاتوق مطالبه گری از نمایندگان مجلس در دانشگاه به در بسته خورده اند.
وی گفت: ما به وسیله این تریبون رسانه ایی از مسوولین دانشگاه تقاضا داریم در راستای روشنگری و مطالبه گری با این پاتوق مطالبه گری و سایر تشکلات دانشجویی همکاری نمایند و این طور نباشد که انتخابات برگزار شود و تشکل ها هنوز به دنبال مجوز باشند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت،با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس در هفتم اسفند ماه امسال گفت: انتخابات یکی از موضوعهای بسیار مهم در انقلاب اسلامی محسوب میشود و تاثیرگذاری بسیاری در پیشرفت انقلاب داشته است.
وی انتخابات را نماد مردمسالاری دینی مردم ایران عنوان کرد و افزود: انتخابات ریلگذاری جامعه را انجام میدهد و مسیر حرکت برای مردم و مسئولان مشخص میشود.
مهدی پور با بیان اینکه نهضت روشنگری انتخاباتی در شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای گیلان تبیین شده است، تصریح کرد: جمعی از نخبگان بسیجی قرارگاه شهید زینالدین را به عنوان پاتوق مطالبهگری دانشجویی در خصوص روشنگری انتخابات پیریزی کردند.
وی با بیان این که افق و نگاه بسیج دانشجویی ورای جناحهای سیاسی است، افزود: بسیج دانشجویی مسیر حضور حداکثری مردم در انتخابات را آماده میکند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی گیلان بر مشارکت حداکثری مردم در انتخابات تاکید کرد و گفت: روشنگری و مطالبهگری در دانشگاه از اهداف تشکیل قرارگاه شهید زینالدین است.
مهدی پور هدف قرارگاه شهید زینالدین در فضای دانشگاهی را مشارکت حداکثری در انتخابات دانست و خاطرنشان کرد: قرارگاه مذکور قصد طرفداری و نگاه به جریان خاصی را ندارد.
تشخیص و انتخاب درست یک نماینده وظیفه ما دانشجویان است
قربانی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گیلان نیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با بیان این که وظیفه ما در زمان انتخابات روشنگری و شفاف سازی است، گفت: مردم به دنبال شفاف سازی نیستند، بلکه بیشتر به دنبال تبلیغات گسترده ای هستند که کاندیداها انجام میدهند و این بارها تکرار شده است و ما از این برنامه های تبلیغاتی کاندیداها ضربه خورده ایم.
وی با بیان این که فرد اصلح با معیارهایی که مقام معظم رهبری مشخص کردند انتخاب شود، گفت: وظیفه ای که بر عهده ماست مطالبه گری از نمایندگان است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گیلان افزود: عموم مردم از وظایف نمایندگان اطلاعی ندارند، با برنامه های گسترده قول هایی به مردم میدهند، اما به قول ها و وظایفشان عمل نمیکنند.
قربانی گفت: تشخیص و انتخاب درست یک نماینده وظیفه ما دانشجویان است، با برگزاری کرسی های آزاد اندیشی میتوانیم با روشنگری در انتخاب فرد اصلح به مردم کمک کنیم.
دهه چهارم دانشجویان اجازه ندهند مجلس ششم تکرار شود
در ادامه مرتضی مهریار با بیان این که شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای استان گیلان پیشانی سازمان بسیج دانشجویی است، گفت: امروزه چندین جریان با گمانه زنی های خود علیه مردم سالاری کار میکنند و عده ای را مورد هجمه قرار میدهند.
دبیرشورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای گیلان با بیان این که مردم همیشه نشان دادند که حافظ آرمان های نظام و انقلاب بودند، گفت: مقام معظم رهبری کلید واژه نفوذ را مطرح کردند و عده ای در حال نفوذ در مسائل داخلی کشور هستند.
مهریار با اشاره به نقش مجلس به عنوان یکی از ارکان مهم نظام گفت: مجلس یکی از ارکان تصمیم ساز نظام و از مکان های ریل گذار همه حرکت ها است.
وی تصریح کرد: مجلس نه تنها در کشور بلکه در موضع گیری های بین المللی دخیل است، به طوری که ما موضع گیری مجلس را در برجام دیدیم که چطور حرکت دولت را بررسی کرد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه های گیلان گفت: دشمن با چندین فاز نفوذ خود را انجام داده است که یکی از آنها نام نویسی فله ای کاندیدا ها برای انتخابات بود، که شورای نگهبان در مقابل این هجمه ها ایستادگی و انقلابی عمل کرد و با مدیریت درست جلوی نفوذ را گرفت.
مهریار با بیان این که جریانی به نام میانه رو در حال شکل گیری است، گفت: ما در قبال این حرکت و جریان چندین وظیفه داریم که باید به آنها عمل کنیم.
وی با اشاره به این که تحلیل سیاسی در فضای دانشجویان بسیار اندک است، گفت: الان زمان عوام فریبی نیست، باید تحلیل سیاسی را در دانشجویان زنده کرد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای گیلان گفت: ما در دهه چهارم انقلاب هستیم و در دهه چهارم نباید دانشجویان اجازه بدهند که مجلس ششم تکرار شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تالش با اشاره به برنامههای شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای گیلان در مورد انتخابات گفت: بسیج دانشجویی دانشگاههای تالش در حال تلاش برای اخذ مجوز برای اجرای طرح مطالبهگری از نامزدهای مجلس شورای اسلامی است.
وی از راهاندازی «پاتوق مطالبهگری» با عنوان صحن علنی دانشگاه در دانشگاههای تالش از هفته جاری خبر داد و بیان کرد: برگزاری تریبون آزاد در صحن دانشگاه از دیگر برنامههای تدارک دیده شده در عرصه انتخابات در دانشگاههای تالش است.
مطالبهگری از داوطلبان گفتمان دانشجویان در جامعه
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاههای فومن و شفت نیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت، گفت: دانشجویان در عرصه سازندگی و فرهنگی پیشگام هستند و دانشجویان در عرصه انتخابات وظیفه مطالبهگری از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی را به عهده دارند و در این زمینه باید روشنگری کنند.
سیدمحمد هادی صفوی بر نهادینه کردن گفتمان مطالبهگری از داوطلبان نمایندگی مجلس تاکید کرد و افزود: فرهنگ گفتمان مطالبهگری جایی برای موج احساسی باقی نمیگذارد و انتخاب درست انجام میشود.
وی شهرستانهای فومن و شفت را بسیار سیاسی خواند و تصریح کرد: امیدواریم شهرستانهای مذکور در جریان انتخابات سیاستزده نشوند.
برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه بندر انزلی
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد انزلی نیز در این گفتوگو با اشاره به برنامهریزی برای راهاندازی کرسیهای آزاداندیشی و نشستهای بصیرتی در این دانشگاه گفت: روز یکشنبه هفته جاری کرسیهای مذکور با عنوان «حضور در انتخابات آری یا خیر» برگزار میشود.
شهاب جعفری به وعدههای داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: دانشجویان مسائل را به طور تخصصی پیگیری میکنند و در این زمینه میتوانند مطالبهگری داشته باشند.
وی خواستار روشنگری قشر دانشجو در جامعه شد و گفت: سخنرانان در مورد این موضوع که به داوطلبی رای دهیم که راه شهدا را ادامه دهند، در دانشگاه بندر انزلی سخنرانی میکنند.
در ادامه محمد عبیدی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد تالش در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت، با اشاره به برنامههای شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای گیلان در مورد انتخابات گفت: بسیج دانشجویی دانشگاههای تالش در حال تلاش برای اخذ مجوز برای اجرای طرح مطالبهگری از نامزدهای مجلس شورای اسلامی است.
وی از راهاندازی «پاتوق مطالبهگری» با عنوان صحن علنی دانشگاه در دانشگاههای تالش از هفته جاری خبر داد و بیان کرد: برگزاری تریبون آزاد در صحن دانشگاه از دیگر برنامههای تدارک دیده شده در عرصه انتخابات در دانشگاههای تالش است.