کد خبر:۴۹۲۳۴۹
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی:

برای نجات شرق کشور از بحران خشکسالی، نیازمند انتقال آب از دریای عمان هستیم

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر اینکه برای نجات شرق کشور از خشکسالی ناگذیریم از نقاط دور دست آب انتقال دهیم، گفت: یکی از برنامه‌هایی که می‌تواند در دستور کار ما قرار گیرد انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مقدوری شب گذشته در همایش ملی «از چشم انداز تا عمل» که به همت انجمن علمی- دانشجویی مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده کشاورزی این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به این‌که متاسفانه در کشو ما در خصوص آب تحلیل داده‌ها صورت نمی‌گیرد، گفت: افرادی که در حوزه آب سخن می‌گویند به آن اندازه‌ای که صحبت می‌کنند، مطالعه نمی‌کنند.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی در تشریح وضعیت منابع آب در استان خراسان رضوی افزود: ما در شرایطی به سر می‌بریم که حدود  78 درصد از منابع آبی ما از بخش زیر زمینی است را مصرف کرده‌ایم و این در حالی است که در کشوری زندگی می‌کنیم که در شرایط خشک و نیم خشک به سر می‌برد.

 

وی با بیان این موضوع که از 37 دشت موجود در کشور 34 دشت با تراز منفی مواجه است و 25 دشت در شرایط بحرانی قرار دارد، افزود: متاسفانه در سال جاری 2500 میلیارد تومان متحمل خسارات مالی به دلیل خشکسالی شدیم.

 

مقدوری با یادآوری این‌که متوسط بارندگی طی 40 سال اخیر به 3.2 میلیمتر کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: با توجه به این مشکلات ابی در استان دو سال است که برنامه پنج ساله مدیریت خشکسالی را با چهار هزار نفر ساعت کار تخصصی و با حضور حدود 800 نفر متخصص در این زمینه و با حضور 19 نفر از دانشگاهیان 60 سیاست کلی و 200 سیاست اجرایی را به تصویب رساندیم.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: همچنین دو سال است که شورای هماهنگی مدیریت آب در استان تشکیل شده و چشم انداز منابع آبی 1404 استان توسط دستگاه‌های اجرایی استان جمع آوری و در اینده نزدیک به تصویب می‌رسد.

 

وی در ادامه با بیان این مسئله که میزان مصرف اب در شهرستان مشهد به 396 میلیون متر مکعب در سال جاری رسیده است، خاطرنشان کرد: با توجه به این حجم از مصرف اب، برنامه ریزی‌ها برای استفاده از منابع جدید آبی در دست انجام است.

 

مقدوری با اشاره به این مطلب که در سال جاری برای آبیاری تحت فشار 130 میلیارد تومان اعتبار از دولت اخذ شده است، ادامه داد: یکی دیگر از برنامه‌هایی که مورد توجه مسئولان استان است استفاده از پساب‌ها تا سال 1420 می‌باشد.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به انتقال آب از نقاط دودست به مشهد اشاره کرد و  بیان داشت: امروز آب سد دوستی با 176 کیلومتر خط انقال لوله به مشهد منتقل می‌شود که چنانچه نبود با فوق بحران مواجه بودیم. همچنین ما تجربه انتقال آب از زهدان به زابل داریم؛ بنابراین می‌توانیم از این تجربه‌ها استفاده کنیم.

 

وی در پایان با تاکید بر این‌که برای نجات شرق کشور از خشکسالی ناگذیریم از نقاط دور دست آب انتقال دهیم، یادآور شد: یکی از برنامه‌هایی که می‌تواند در دستور کار ما قرار گیرد انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور است.

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار