محمّد حسين ضميريان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رشت، گفت: بسیاری از افكار و تصمیمگیریهای ما دربارۀ تحولات و راهبردهاي نیل به آنها، تحت تأثیر تصویرهاي ما از آینده است، همچنین بهطور روزمره اینكه به آینده خوشبین یا بدبین باشیم، به نوعی گویای تصویر ما در باب آینده خواهد بود. هر عنوان سال، نوعي تصويرسازي از آينده است، بنابراين مقام معظم رهبري با هدف و برنامه ریزی شعاری را برای هر سال انتخاب میکنند، با اين نگاه ميتوان اهداف نامگذاري سال را از منظر حكمت عملي مقام معظم رهبري در حكمراني ولايي دريافت.
وی افزود: معظم له به صورت حكمي اين عنوان را برگزيدهاند، البته ایشان خود در ديدگاه تبييني به بيان حكمت اين نامگذاري مبادرت فرمودند.
دانشجوي دکتراي آيندهپژوهي تصریح کرد: از ديدگاه ايشان، دشمن آشکار ملت ایران از راههاي ايرانهراسي، نفوذ و تحريم میخواهد کشور ما را به زانو درآورد و ملت ایران را تسلیم کند.
ضمیریان گفت: دشمن برای به زانو درآوردن ملت دوراهيهاي كاذب فشار، تحریم و تسليم را مد نظر قرار دارد، اما واقعيت اين است كه با اقتصاد مقاومتي يعني تصوير آرماني براي اقتصاد ايران كه البته بسياري از زير سيستمهاي اجتماعي از آن استخراج ميشود، ميتوان به اين دو راهي كاذب که دشمن ساخته است، فائق آمد.
وی تصریح کرد: حكمت آرماني مقام معظم رهبري در تبديل ايران به قدرت اول منطقه و جهان با يك اقتصاد قوي امكانپذير و عملي است؛ بنابراين راه رسيدن به قدرت بيشتر براي ايران تغيير مثبت و تحول در نظام مديريت كشور و تبديل آن به ساختار مقاومتي از جمله اقتصاد مقاومتي است.
دانشجوي دکتراي آيندهپژوهي افزود: اين خود به تدريج نوعي دعوت جهاني و الگوسازي همگاني براي بسيج مستضعفين در مواجهه با فشار نظام بين المللي سلطه است كه در صورت تحقق شعار سال قابليت الگوسازي مييابد.
ضمیریان با بیان اینکه برجام، يك واقعيت آزموده در تاريخ ايران و يك آزمون سخت براي آمريكا است، گفت: برجام براي دولت حكم يك گشايش را داشت، متاسفانه انديشهاي كه منحصر به دولت حاضر هم نيست و در اغلب دولتها وجود داشت، آن است كه راه حل مشكلات داخلي را وابسته به سياست خارجي و سياست خارجي مثمر را در گرو مذاكره با آمريكا يعني دشمن شماره يك انقلاب و مردم ايران ميدانستند، اين دولت با شعار ضمني رابطه براي حل مشكلات به صحنه وارد شد، ولي تا كنون چيز قابلي دست دولت را نگرفته است.
وی افزود: دولت هم راهبرد بزرگ خود را در عادي سازي هاي بينالمللي و منطقهايي در نظر گرفت، شرايط منطقه اصلا عادي نيست و صحنه تحولات جهاني در حال عبور به نظام بين المللي جديد است؛ ولي درك تحول صحنه بينالمللي نياز به تفرس و تيزبيني زائد الوصف دارد، همچنين فرآيندي زمانبر است، مناسبات بين المللي مثل دهه ۹۰ ميلادي نيست و مناسبات پيچيده و در عين حال، شرايط گذار است؛ پس دست دادن با آمريكا ديگر حلال مشكلات هيچ كشوري نيست، چنانچه در گذشته و وقايع مشابه براي كشورهاي ديگر نبوده است.
دانشجوي دکتراي آيندهپژوهي تصریح کرد: اگر كشوري از رابطه با آمريكا منتفع شده است حتما براي مدتهاي طولاني تعهدات سنگيني از جمله هضم در هاضمه مهيب سيستم آمريكايي را داده و استقلال خود را فروخته است كه نمونههاي بيشماري سراغ داريم.
ضمیریان افزود: لزوم توجه به توليد ملي و زنده كردن توليد داخلي و بيان آن ذيل اقدامات و عمليات شعار سال يعني اقتصاد مقاومتي، گوياي اين مطلب است كه حفظ استقلال در پرتو عبور از دوگانههاي كاذب دشمنساخته و انتخاب مسير مقاومت امكانپذير است؛ اما متاسفانه اغلب غفلت صورت ميگيرد.
وی با اشاره به نقش دانشجویان بسیجی در این راستا گفت: بسيج عنصر متعهد و پوياي نظام اسلامي است، بسيج همچنانكه در قبال تصاوير آرماني انقلاب خود را مسئول حفاظت ميداند، با تمام قوا، خود را مسئول تحقق آرمانهاي رفيع انقلاب نيز ميداند؛ بنابراين هم در اقدام و هم در عمل، بايد حاضر باشد.
دانشجوي دکتراي آيندهپژوهي افزود: بسيج یک نهاد مطالبهگر و پيشرو باید ساير نهادها را به كار وادار كند و اساسا يك الگوي تمام عيار براي سايرين باشد.
ضمیریان تصریح کرد: بسيج علمي با نظريهپردازي و بسيج اقشار با به صحنه آوردن آحاد جامعه و بسيج سازندگي در لايههاي عميق اجتماعي و بسيج بين الملل با صدور الگوي اقتصاد مقاومتي به مستضعفين جهان همه و همه با تشكيل قرارگاه عملياتي اقتصاد مقاومتي ذيل بسيج، براي عملي كردن بند بند سياستهاي كلان ابلاغي و ايدههاي ريز و درشت اقتصاد مقاومتي ميتوانند فعاليت كنند.
وی با اشاره به نقش موثر مسئولین در این راستا گفت: دستاندركاران اقتصادي و همه مسئولين بايد ابتدا موضع خود را در قبال واقعيت اقتصاد مقاومتي و بندهاي مورد تاكيد رهبري معظم انقلاب در مورد اقدامات شايسته تحقق شعار سال مشخص كنند و اين با مطالبه عمومي حاصل ميشود.
دانشجوي دکتراي آيندهپژوهي افزود: متاسفانه نميشود اينطور باشد كه هر فعاليت اقتصادي را با برچسب اقتصاد مقاومتي توجيه كنند، اين توهين به مردم و آرمانهاي اصيل انقلاب است، اين توهين به شعور مردم است، تا كنون كه راهكارهاي دولت موثر نيافتاده، دولت هم يك سال و نيم فرصت دارد تا اقدام موثري انجام دهد. پس بايد از همه توان براي تحقق اقتصاد مقاومتي استفاده كند، يا براي يك بار هم که شده با صداقت بگويد اين كار از عهده او خارج است يا اصلا به اقتصاد مقاومتي اعتقادي ندارد.
ضمیریان گفت: اينجا است كه در صورت مطالبه عمومي و فهم همگاني ميشود در ساختارهاي ديگر، فكري براي اقتصاد مقاومتي داشت و گرنه دولت با مواضع شعاري و اغلب متناقض و متنافر و حتي متضاد با اقتصاد مقاومتي با افزايش بيرويه واردات و رهاسازي بخش قاچاق نميتواند در مدت باقي مانده كاري از پيش ببرد، امري كه از اكنون قضاوت درباره آن در سايه روشنهاي بصيرت مردمي با ترديد مورد مشاهده قرار ميگيرد.