کد خبر:۴۹۸۲۴۹
فعال دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گلستان:

تلویزیون ما ویترین محصولات خارجی شده است/ سفره سیاست‌های حمایتی دولت از اقتصاد، کجا پهن است؟!

فعال دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گلستان علت وابستگی صنعتی ما را به خارج عدم حمایت از صنایع داخلی خواند و گفت: امروز صدا و سیمای ما هم به ویترین محصولات خارجی تبدیل شده است.

آزاده دنکوب، فعال دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان گلستان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در گرگان، با بیان اینکه انتخاب شعار سال توسط مقام معظم رهبری بسیار زیرکانه و قابل ستایش بوده است، گفت: با توجه به اتفاقات اخیر به نظر می‌آید مخاطب اصلی این شعار مسئولان کشور هستند، در واقع این عنوان یک نوع تلنگر برای تنویر افکار عمومی به شمار می‌رود.

 

وی افزود: البته این انتخاب ابعاد دیگه ای نیز دارد که کمافی السابق مردم نقشی مهم در اجرایی کردن آن دارند، اما دربخش کلان و مدیریتی برای اقدام و عمل در بحث اقتصاد مقاومتی، نیاز است تا دولتی‌ها و مسئولین وارد میدان عمل شده و خط مشی‌های مقام معظم رهبری را در پی گرفته و بر این مبنا خودشان به جامعه جهت بدهند.

 

دنکوب به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر روی مسئله اقتصاد در انتخاب شعار چندین سال متوالی اشاره کرد و دلیل اهمیت این موضوع را اهمیت اقتصاد در جهان امروز و افزایش تحریم‌های اقتصادی و رکود و بیکاری در کشور خودمان دانست و ابراز کرد: اگر راهکار کارآمدی برای رفع تحریم‌ها از سوی دولت پیگیری می‌شد اوضاع اقتصادی کشور باید بهتر از امروز می‌شد.

 

این فعال دانشجویی با بیان اینکه ما توسعه یافتگی غرب را منکر نمی‌شویم و به دور از تعصب بر اقتصاد مقاومتی تأکید می‌کنیم، متذکر شد: رویکرد ما درحل مسائل داخلی، مخصوصا درحوزه اقتصاد داخلی، باید نگاه به ظرفیت‌های درون باشد، در این مسیر می‌توانیم نگاهی به عصر میجی در ژاپن داشته باشیم که چطور اندیشه پیشرفت در اذهان ژاپنی‌ها متولد شد و آن‌ها به خودباوری رسیدند.

 

وی به برخی اظهار نظرها پیرامون توسعه یافتگی غرب و یا عقب ماندگی کشورمان اشاره کرد و گفت: اصطلاح عقب مانده را قبول ندارم، درخیلی از زمینه‌ها احساس می‌شود که نیروهایی از درون و بیرون نگذاشتند که ما پیشرفت کنیم.

 

دنکوب ادامه داد: در حال حاضر احساس می شود در کشور نگاه به ظرفیت های درون وجود"  ندارد" و به همین خاطر هم خیلی از صنایع بومی ما در استان‌ها نابود شدند؛ درحالی که از نظر اقتصادی وجودشان در کشور بسیارحائز اهمیت بود؛ مثلا پنبه در استان خودمان یا صنعت نساجی و تولیدی‌های ما در کل کشور؛ در واقع اگر ما نگاه به درون داشتیم باید این ظرفیت‌ها تقویت می‌شد نه اینکه فرصت اشتغال ۱۰۰ها نفر ازبین برود.

 

فعال دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گلستان تأکید کرد: در حال حاضر اگر فردی در کشور ما بخواهد در زمینه‌ی اقتصاد فعالیتی داشته باشد به ندرت می‌توان دید که دولت سفره سیاست‌های حمایتی خودش را برای آن‌ها پهن کند؛ در واقع اغلب مسئولیت‌های یک کارآفرین یا یک نخبه علمی یا یک پژوهشگر در حوزه‌ی اقتصادی، به عهده‌ی خودش است.

 

وی در رابطه با افرادی که توسعه یافتگی را فقط در غرب خلاصه می‌کنند، بیان داشت: اینها از سری دیدگاه‌هایی است که مقام معظم رهبری در بیانات اخیرشان بارها در رابطه با آن صحبت کردند که لب آن می‌شود که عده‌ای قطب نمای فکرشان بسوی غرب تنظیم است و شیفته‌ی پیشرفت‌های غرب هستند؛ اما نگاه اقتصادمقاومتی نگاه خلاقانه‌ای است، نگاه اقتصاد مقاومتی این است که خودمان مبدع و یک منبع باشیم تا کشورهای دیگر در خیلی از زمینه‌ها به ما رجوع کنند، در واقع شعار اقتصاد مقاومتی، اقتدار و عزت بیشتر نظام جمهوری اسلامی ایران است.

 

دنکوب به برخی نظرات نیز اشاره کرد که معتقدند ایران در زمینه صنایع وابسته است و در این باره گفت: خب چرا در این زمینه‌ها وابسته شدیم؟! چون صنعت ما دراین حوزه تقویت و حمایت نشد مثلا همین الکترو استیل یا خیلی از صنایع دیگر؛ به نظر بنده در این وابستگی سیاست‌های آگاهانه ای دخیل است، برای مثال واردات عجیب و غریب صنایع خارجی نظیر سامسونگ، ال جی، سونی و فیلیپ را به داخل ببینید، جالب است که این محصولات در صدای و سیمای ما هم تبلیغ می‌شوند، این موارد هستند که نمی‌گذارند صنعت داخلی ما رشد کند، یک زمانی تلویزیون را که روشن می‌کردیم خبر از کاشی یزد و صنایع دستی اصفهان و چینی‌های داخلی می‌دیدیم؛ اما اکنون تلویزیون ما به ویترین محصولات خارجی از لوازم بهداشتی آرایشی گرفته تا آدامس‌های خارجی تبدیل شده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار