به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، جشن روز ملی فناوری هسته ای شب گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی اهواز به همت بسیج دانشجویی دانشگاه در ساختمان شهید بهشتی دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم علیرضا حیدری، عضو شورای هماهنگی صیانت از دستاوردهای هسته ای در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اهواز گفت: کاربرد انرژی اتمی در بخش پزشکی و بهداشتی در حوزه تشخیص و درمان قابل توجه است.
وی افزود: تشخیص و پیگیری درمان سرطان پروستات، سرطانهای کولون، پانکراس، روده کوچک و برخی سرطان های سینه، رادیوگرافی، گاما اسکن، تشخیص کم خونیها و تصویربرداری در پزشکی هسته ای از جمله این کاربردهاست.
حیدری ادامه داد: از دیگر کاربردهای انرژی اتمی، تهیه و تولید انواع رادیوداروها، کنترل کیفی رادیوداروهای خوراکی و تزریقی برای تشخیص و درمان، پرتو درمانی(برای مثال نابودی تومورهای سرطانی با پرتوها) و استریلیزاسیون به شمار می رود.
عضو شورای هماهنگی صیانت از دستاوردهای هسته ای تصریح کرد: با این فناوری می توان از درون بدن انسان، فعل و انفعالات، کاستی ها و تغییر و تحولات آن آگاه شویم و بیشتر سیستم های تصویربرداری با استفاده از فناوری هسته ای است.
وی در خصوص نقش انرژی هسته ای در بخش دامپزشکی و دامپروری گفت: تولید مثل دام، تغذیه و اصلاح نژاد از جمله این نقش ها محسوب می شود.
حیدری اضافه کرد: شناسایی حوضه های آبخیز زیرزمینی، هدایت آبهای سطحی و زیرزمینی، کشف و کنترل آلودگی، کنترل نشت و ایمنی سدها و شیرین کردن آب شور و آب دریا از جمله کاربردهای انرژی اتمی در مدیریت منابع آب است.
مسئول شبکه دانشجویی هسته ای کشور تصریح کرد: کاربرد انرژی اتمی در بخش صنایع غذایی و کشاورزی که نیازمند توجه بیشتری است شامل نقش آن در گیاه پزشکی، به تاخیر انداختن زمان رسیدگی محصولات غذایی، افزایش زمان نگهداری محصولات غذایی، از بین بردن ویروس های کشاورزی و کنترل و از بین بردن حشرات مضر و گیاهان هرز است.
وی در خصوص کاربرد انرژی اتمی در بخش صنایع ادامه داد: تهیه و تولید چشمه های پرتوزایی کبالت برای مصارف صنعتی و بررسی جوشکاری در لوله های نفت و گاز، تولید چشمه های پرتوزا برای کاربردهای مختلف در علوم و صنعت از قبیل طراحی و ساخت انواع سیستم های هسته ای جهت کاربردهای صنعتی و صنعت اتومبیل سازی از جمله این موارد است.
حیدری گفت: کارهایی از قبیل بررسی نمونه های باستان شناسی مانند سکه و سفال، تشخیص نمونه های تقلبی آثار باستانی و فسیل ها و عمرسنجی و تجزیه و تحلیل آثار باستانی و فسیل ها از جمله کاربردهای انرژی اتمی در باستان شناسی است.
مسئول شبکه دانشجویی هسته ای کشور افزود: انرژی هسته ای به عنوان یک حوزه هایتک در اقتدار و پیشرفت کشور و در صنعت و زندگی مردم آثار مستقیم دارد.
وی تصریح کرد: کشورهای پیشرفته دنیا در سال های اخیر میزان مصرف سوخت های فسیلی را به علت به صرفه نبودن کم کرده اند؛اما کشورهای در حال توسعه آسیا و آفریقا همچنان مصرف می کنند.
عضو شورای هماهنگی صیانت از دستاوردهای هسته ای گفت: معضلات زیست محیطی استفاده از سوخت های فسیلی شامل افزایش گازهای گلخانه ای و گرم شدن زمین، تخریب لایه اوزون، باران های اسیدی و نابودی جنگل ها، آلودگی هوا و مشکلات تنفسی و آلودگی آبهاست.