به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، چمنیان امروز در هشتمین همایش روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفهای که با شعار استرس، محیط کار، چالش همگانی در تالار رازی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، گفت: نباید نگرانی و ترس را در زمره استرسها قرار دهیم زیرا در این صورت به درک مشترکی از استرسها نخواهیم رسید.
وی ادامه داد: این که استرس را به عنوان یک مشکل و بلا معرفی میکنیم درست نیست زیرا استرس به خودی خود عامل محرکه در کار به شمار میرود و با مدیریت آن میتوان به موفقیت رسید.
نماینده انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی بیان داشت: نباید استرس را منفی معرفی کنیم بلکه باید به دنبال مدیریت استرس در زندگی باشیم به شکلی که استرس مانع از موفقیت در زندگی ما نشود.
چمنیان ادامه داد: استرس امکان موفقیت در افراد را افزایش میدهد و منجر میشود تا قوه فکر و خلاقیت در خود را تقویت کنیم.
وی استرس را عامل ایجاد حس رقابت در افراد دانست و بیان داشت: وجود استرس موجب ایجاد حس رقابت در میان افراد میشود و این عامل توانمندیهای ما را در کار افزایش خواهد داد.
نماینده انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی خاطر نشان کرد: نگرانی اصلی ما در مورد استرسهای منفی است که سلامت فرد را به خطر انداخته است و بهره وری در کار را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
چمنیان ترس از آینده مبهم را در تامین مالی زندگی کارگران دارای اهمیت دانست و تصریح کرد: کارگر ایرانی ترس از تامین معاش زندگی را در محیط کار تجربه میکند که این استرس نخواهد گذاشت تا به فضای کار نگاه ارتقاء محور داشته باشیم.
وی ادامه داد: انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی مدت چهار سال است که کارگروه ارتقای سلامت را با این دید که نگاه کارفرمایان و مدیران به کارگران و نیروی انسانی را از نگاه هزینهای به نگاه سرمایهای تغییر دهد، راه اندازی کرده است.
نماینده انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی مطرح کرد: باید کار فرما نگاه سرمایهای به نیروی تحت نظر خود داشته باشد زیرا این نگاه دراز مدت است و میتواند آینده اقتصاد یک کشور را تامین کند.
وی افزود: ما تلاش داریم نگاه سرمایهای را در بخشهای کارگزینی تبدیل به واحد منابع انسانی و واحدهای منابع انسانی را به واحدهای سرمایه انسانی تبدیل کنیم.
چمنیان نگاه ایران به اقتصاد را نادرست دانست و افزود: این نگاه سرمایه محور در ایران در صورتی شکل خواهد گرفت که نگاه ما به بنگاههای اقتصادی مثبت باشد که در حال حاضر نگاه اقتصادی ایران این مسیر را دنبال نمیکند.
نماینده انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی به آمارهای جهانی در خصوص فضای کسب و کار و میزان استرس کارگران اشاره کرد و بیان داشت: هنگامی که در رتبه بندی میزان استرس کارگران، ایران دارای جایگاه 110 و 130 در جهان است، نمیتوان انتظار داشت این کارگر بتواند با چشم اندازی 20 ساله به کار خود نگاه کند.
وی گفت: در حالی که بخش خصوصی از کارفرمایان تا کارگران در فضای استرس بالایی به سر میبرند؛ اما در بخش دولتی استرس اصلا وجود ندارد و استرس را به صفر رساندهاند که این اتفاق موجب شده بخش دولتی منفعل شود.
چمنیان استرس را موجب ایجاد حس مسئولیت پذیری در افراد دانست و تاکید کرد: بخش دولتی فاقد کمترین استرس تا چه اندازه میتواند مسئولیت پذیر باشد؟ در حالی که نداشتن استرس نیاز به رشدو برهوری را تحت تاثیر منفی قرار می دهد.
نماینده انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی خاطر نشان کرد: 800 میلیارد دلار سرمایه در ایران در دولت قبل ناپدید شده است! حال چه پاسخی در این خصوص وجود دارد؟.
این برگزیده بخش صنعت و معدن هشتمین همایش روز جهانی بهداشت و ایمنی کار تاکید کرد: فضای کسب و کار دارای اهمیت بسیاری است که برای رسیدن به موفقیت در این فضا باید نوع نگاه مدیران به کارگران تغییر پیدا کرده و بر روی نیروی خود سرمایه گذاری کنیم.
وی خاطر نشان کرد: باید کارگران ما در فضای رقابتی به دنبال ارتقای خود و کسب دانش بیشتر باشند حتی اگر فشاری از این نظر از سوی کارفرما بر نیرو وارد میآید، موجب ارتقای جایگاه نیرو در کسب مهارت شود نه ایجاد استرس کاذب.
نماینده انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی بیان داشت: 200 کارخانه در حال حاضر توسط بانک ضبط شده است و این نشان میدهد که اگر فردی در بخش خصوصی اشتباهی انجام دهد مانند بخش دولتی به این راحتی نمیتوان از کنارش گذشت و باید خانه و محل کار خود را در اختیار بانک قرار دهیم.
چمنیان در پایان ایجاد استرس در بخش دولتی را موجب کاهش استرس در بخش خصوصی عنوان کرد و یادآور شد: اگر در بخش دولتی استرس کاری افزایش پیدا کند مطمئنا استرس در بخش خصوصی کاهش پیدا خواهد کرد.