اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، همایش گرامیداشت هفته آموزش و مقام استاد با حضور اساتید دانشگاه زنجان و در محل مرکز همایش های بین المللی غدیر این دانشگاه برگزار گردید.
در این برنامه دکتر خلیلی جمشیدی رئیس دانشگاه زنجان در سخنانی با اعلام برنامه های ابلاغی وزارت علوم در چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: برنامه هایی که متناسب با سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی وزارت علوم اعلام شده است ارتقای کیفیت دوره های آموزشی با تکیه بر دو بعد روزآمدی علمی و مهارت آموزی است و از جمله این موارد حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم است که دانشگاه های کارآفرین هستند.
جمشیدی افزود: چابک سازی ساختارهای اداری و اجرایی و حذف ساختارهای زاید نیز از جمله برنامه های عملیاتی در ارتباط با این سیاست ابلاغی است.
رئیس دانشگاه زنجان ادامه داد: ثروت آفرینی در حوزه علوم تحقیقات و فناوری، ارتباط موثر با بخش های اقتصادی و ارتباط با صنعت نیز یکی از این موارد است.
وی در ادامه با توضیح اقدامات صورت گرفته توسط دانشگاه زنجان پیرامون ارتباط دانشگاه و صنعت خاطرنشان کرد: در 15 اسفند 94 دبیرخانه کارگروه آموزش، پژوهش و فناوری به دانشگاه ها واگذار شد که این واگذاری در استان زنجان نیز به دانشگاه زنجان به عنوان دانشگاه جامع و مادر استان صورت گرفت و بنده به عنوان دبیر و نماینده وزیر معرفی شدم.
جمشیدی افزود: جلسات متعددی در حوزه های کارشناسی در کارگروه تعیین شده شکل گرفت و برنامه ای که تدوین گردیده برای تصویب به کارگروه اصلی و در نهایت به شورای برنامه ریزی استان ارسال و به صورت قانون در خواهد آمد و تمامی دستگاه ها و صنایع نیز موظف به اجرای آن هستند.
وی ادامه داد: ما امیدواریم آن حلقه گمشده ای که ارتباط با صنعت و اعتماد به دانشگاه است و استفاده و بهره وری از پتانسیل دانشگاه و همه نوع چالشی که ما در صنعت داریم یافت شود.
جمشیدی تصریح کرد: اگر این ارتباط صورت بگیرد قطعا ارتباط دانشگاه و صنعت شکل خواهد گرفت و دانشجوی ما فرصت خواهد کرد کارآموزی خود را در بخش صنعت به اتمام برساند و این امر اجباری خواهد شد.
رئیس دانشگاه زنجان گفت: هیات امنا ما را مجاب کرده است که پایان نامه های تحصیلات تکمیلی و تز دکتری باید هدفمند و بر اساس نیاز جامعه تدوین شود.
وی ادامه داد: سازوکار این قضیه نیز در چندماه آتی در شورای برنامه ریزی استان تصویب شده و به تبدیل به قانون خواهد شد و قطعا صنعت و دانشگاه موظف به ارتباط با یکدیگر هستند.
جمشیدی افزود: فاصله ما با دنیا در این زمینه زیاد نیست و در فرانسه ارتباط دانشگاه با صنعت 20 سال است که آغاز شده است و فاصله ما به همین اندازه است؛ اگر چه این فاصله قابل تامل است ولی امیدواریم بتوانیم این ارتباط را برقرار کرده و به فواید آن دست پیدا کنیم.
رئیس دانشگاه زنجان افزود: سیاست بعدی بستر سازی و حمایت از صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان است که امروزه موضوع توجه به شرکت های دانش بنیان مورد توجه مسئولین نظام قرار گرفته است و شخص مقام معظم رهبری تاکید بسیاری بر این موضوع دارند.
وی ادامه داد: در بین همکاران ما شرکت های دانش بنیان وجود دارد؛ ولی به علت عدم وجود سازوکار این شرکت ها در استان زنجان، در تهران و یا استان های دیگر تاسیس شرکت را صورت داده اند.
جمشیدی تصریح کرد: یکی از خلاهای استان ما عدم وجود پارک استانی علم و فناوری بود و با سیاست های جدید این پارک در زنجان شکل می گیرد. ما جزو آخرین استان هایی هستیم که دارای این پارک می شوند و به سهم خود تمامی اقداماتی که می شد را انجام دادیم و حتی پیشنهاد زمین نیز از سوی ما صورت گرفت که می توانیم در اختیار پارک قرار بدهیم.
وی تصریح کرد: کسی که شرکت دانش بنیان تاسیس می کند مورد حمایت صندوق معاونت فناوری ریاست جمهوری قرار می گیرد و مزایایی که در قانون ابلاغ شده است، تخصیص می یابد و از همه استادان و دانشجویان می خواهیم تا طرح های پژوهشی و فناورانه خود را در قالب شرکت های دانش بنیان شکل دهند؛ چرا که این شرکت امروزه یک فرصت ممتازی برای دانشگاه و پژوهشگران است.
جمشیدی بیان داشت: از سیاست های دیگر توسعه هدفمند حضور بین المللی برای کسب کرسی های علمی بین المللی است. همچنین توسعه تعاملت علمی با کشورهای هدف و افزایش سهم ایران از ارتباطات پژوهشی نهادهای بین المللی و گسترش همکاری های پژهشی با دانشگاه خارج از کشور، رشد تعداد مجلات ایرانی نمایش شده در ISI و ... که در کل قریب به 30 مورد ابلاغی از سوی وزارت علوم در قالب سیاست اقتصاد مقاومتی وجود دارد.
وی افزود: روز به روز جمعیت دانشجو و وضعیت مخاطبین دانشگاه ها کم می شود که این نکته مثبت است؛ چرا که افزایش کمی آسیب های زیادی وارد ساخته است. امیدواریم با گذر از بحران گذشته، به سمتی برویم که مدرک گرایی حذف شده و مخاطب صرفا برای کسب علم پای بر محیط دانشگاه گذارد.
جمشیدی تصریح کرد: برخی از رشته های ما امروزه مخاطب ندارد و ما به روسای دانشکده ها و معاونینشان اعلام کردیم که تلاش کنند تغییر و تحولی ایجاد کنند؛ چرا که در غیر اینصورت تهدید بیخ گوش این گروه ها است.
رئیس دانشگاه زنجان در پایان خاطرنشان کرد: بازنگری در رشته های دانشگاهی بر مبنای نیازهای اجتماعی، بازار کار و تحولات علمی در راستای توسعه علوم میان رشته ای و خواسته ما از همکاران این است که به فکر ایجاد رشته های متناطر با نیازهای اجتماعی باشند و تقاضا داریم پیشنهاد دهند و ما هم حتما حمایت خواهیم کرد.