اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه سخنرانی و پرسش و پاسخ دانشگاه زنجان حضور یافت.
این برنامه که به همت بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی دانشجویان( تحکیم وحدت) دانشگاه زنجان برگزار شد با حضور پرشور دانشجویان همراه شد.
پس از سخنان ابتدایی جلیلی، تعدادی از سئوالات دانشجویان پرسیده شد و برخی از پاسخ ها با واکنش های مثبت و تشویق دانشجویان همراه شد.
در ابتدا یکی از دانشجویان در سئوالی پیرامون عملکرد جلیلی در طی مذاکرات خود پرسشی مطرح ساخت و اذعان کرد که در خلال مذاکرات تیم قبلی، شش قطعنامه بر علیه ایران به تصویب رسید.
جلیلی در پاسخ به این پرسش تصریح کرد: زمانی که این مسئولیت به بنده محول شد دو قطعنامه علیه ایران به تصویب رسیده بود که هر دو در زمان برادرمان جناب آقای لاریجانی بود که در همان زمان برادرم جناب آقای ظریف نماینده ایران در سازمان ملل بودند و آقای عراقچی نیز در سمت معاونت بین الملل وزارت امور خارجه انجام وظیفه می کردند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی افزود: در آن زمان ایران و آژانس یک مدالیته برای حل موضوع هسته ای امضا کرده بودند و آژانس اعلام کرده بود که ما شش مساله باقیمانده داریم و باید در طی 18 ماه حل شود.
وی افزود: بنده مهر 86 مسئولیت را تحویل گرفتم و تا اسفند 86 هر شش مساله حل شد و آژانس برای هر کدام از این مسائل نامه داد و اعلام کرد که این مسائل باقیمانده از نظر ما دیگر outstanding issue نیست.
جلیلی ادامه داد: نظام سلطه این گونه است که در همان روزی که آژانس و شخص آقای البرادعی این مساله را اعلام کرد، شورای امنیت سازمان ملل یک قطعنامه علیه ایران صادر کرد؛ کسی که خواب است را می شود بیدار کرد اما اگر کسی خودش را به خواب زند سخت می شود بیدارش کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: تیرماه سال 87 گفت و گو ها شروع شد و آن ها دو ماه بعد، یک قطعنامه به صورت بیانیه صادر کردند که هیچ چیز جدیدی در بر نداشت و صرفا تاکید بر بیانیه های قبلی شده بود.
وی با توضیح چگونگی شروع مذاکرات در زمان خود اظهار داشت: همین امریکا که اعلام کرده بود به علت عمل نکردن ایران به قطعنامه ها حاضر به گفت و گو نیست، در تیر ماه 87 سریعتر از همه به محل گفت و گو ها آمد.
جلیلی ادامه داد: از زمان شروع گفت و گو ها تا هنگامی که به دوستان تحویل دادیم فقط یک قطعنامه 1929 صادر شد؛ یعنی از سال 89 حتی در همان شورای امنیت هم نتوانستند به اجماع برسند و به همین دلیل هم به سراغ تحریم های یک جانبه رفتند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: همان هایی که اعلام می کردند شما باید 91 عدد سانتریفیوژ داشته باشید؛ کشور ما با 19000 سانتریفیوژ به دولت جدید تحویل داده شد. کسانی که می گفتند شما نباید حتی غنی سازی 3 درصد داشته باشید؛ 10000 کیلو مواد 3 درصد در اختیار ما بود.
جلیلی با بیان چرایی تمایل ما برای انرژی هسته ای تاکید کرد: تاکید ایران برای فناوری هسته ای به دلیل لجاجت نیست؛ بلکه ملت ما از قبل انقلاب عضو NPT بوده است و تکالیفی را انجام داده است؛ هر تکلیفی یکی حقوقی در کنار خود دارد و بایستی برای ایجاد توازن از حقوق خود دفاع کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: از جمله این حقوق همین غنی سازی برای نیاز ملت است. مثلا در سال 88، 850.000 نفر از بیماران ما از داروهای ساخته شده در راکتور تهران استفاده می کردند.
وی ادامه داد: سوخت این راکتور که 20 درصد بود در حال اتمام بود و ما از آژانس که عضو آن بودیم درخواست کردیم این سوخت را به ما بفروشد و دشمن که احساس می کند سلاحی در دست دارد و قریب یک میلیون نفر در کشور به این سوخت احتیاج دارند، به دنبال چانه زنی است. آنها بحث هایی مثل خارج ساختن مواد را مطرح ساختند و اعلام کردند که دو سال دیگر سوخت می دهیم.
جلیلی تصریح کرد: در این زمان کسی مثل شهید شهریاری در حالی که می داند در معرض هدف دشمنان است این کار را انجام می دهد؛ به گونه ای که وقتی وارد گفت و گو های دور بعد شدیم دیگر 20 درصد اهرمی نیست تا بتوانند از ما زیاده خواهی کنند و این بار اهرم دست ما افتاد و سطح گفت و گو ها از 3 درصد به 20 درصد رسید.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: کسی که مذاکره می کند نمایندگی از قدرت دانشمندان می کند و ایشان هستند که تولید قدرت می کنند و بایستی بتوان منابع قدرت را حفظ کرد.