اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اتفاق خجسته این هفته دانشگاههای کشور کنسل شدن برنامههایی بود که یا قبل از برگزاری، فاتحهشان خوانده شده و یا به واسطه فشارهای پرزور برخی مسئولان در شرف لغو شدن هستند.
لغو شدن سریالی برنامههای دانشگاهی در هفتههای گذشته موجب شد تا این هفته را به نام هفته کنسلینگ نام گذاری کنیم. در دولتی که انتظار میرفت آفتاب تابان برجامش حل المسائل همه مشکلات باشد و به گفته بعضی مسئولان تابشش روشنای راه پیشرفت دانشگاه ها؛ حالا سایه سنگین برخی عقیدهها آن را به سیاهی کشانده و سنگینی این سایه بیشتر از همه جا این روزها در دانشگاهها احساس میشود.
اولتیماتومهای سیاست زده سر راه دانشگاه
حالا باید شاهد باشیم فضای یک محیط علمی با اولتیماتومهای سیاست زده مسئولانش پا به باتلاق سیاست زدگی بگذارد. ماجرای هفته کنسلینگ دانشگاهها از خبر لغو سخنرانی حجت الاسلام نبویان، نماینده مجلس شورای اسلامی در دانشگاه تهران آغاز شد.
کشاورزی، مسئول بسیج دانشجویی پردیس فارابی دانشگاه تهران در خصوص لغو این سخنرانی میگوید: در این نشست که به دعوت بسیج دانشجویی این دانشگاه صورت گرفته بود، قرار بود حجت الاسلام نبویان در خصوص فرجام برجام سخنرانی داشته باشد که متاسفانه معاونت فرهنگی دانشگاه عنوان کرد چون جلسه شورای معین دانشگاه برای چنین برنامهای تشکیل نشده، این برنامه باید لغو شود.
این در حالی است که به گفته این مسئول روز 16 آذر سال گذشته سبحانی، کاندیدای اصلاح طلب مجلس در برنامهای که ساعت 12 شب آن هم به صورت تلفنی هماهنگ میشود، حاضر شده و به قرائت بیانیه میرحسین موسوی و همچنین رئیس دولت اصلاحات می پردازد؛ حال آنکه در برنامه «فرجام برجام» نبویان قرار بوده در مورد برجام سخنرانی کند.
برنامه بعدی که روی ریل کنسلینگ افتاد نیز، با موضوع پسا برجام بود. بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کرج با وجود اینکه از 10 روز قبل درخواست خود را برای برگزاری این مراسم به صورت مکتوب به دفتر ریاست دانشگاه تسلیم کرده بود، شاهد لغو برنامه «تریبون آزاد دانشجویی» خود بود.
محمدحسین قاسمی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی این دانشگاه در خصوص لغو این برنامه گفت: بعد از لغو مجوز تریبون آزاد دانشجویی در 16 آذر 94، ممانعت از کلیپ دکتر سلام و بیانات رهبری در نمایشگر بسیج دانشجویی به مناسبت انتخابات و لغو برنامه پرسش و پاسخ دانشجویی با نامزدهای مجلس شورای اسلامی؛ این بار با وجود صدور مجوزشاهد لغو یکی دیگر از برنامه های بسیج دانشجویی هستیم.
وی ادامه میدهد: حتی به مسئولان دانشگاه پیغام دادیم حاضریم تریبون آزاد را در تاریخ دیگری برگزار کنیم؛ اما هیچ جوابی از سوی آنان در این خصوص به بسیج دانشجویی داده نشد. معلوم نیست مسئولین واحد کرج تا کجا می خواهند فشار بر تشکل های دانشگاه را ادامه دهند و امیدواریم به بیانات رهبری در خصوص اهمیت دادن به تشکلهای ارزشی توجه کنند. تا آنجا که توان داریم بنا را بر تعامل با مسئولان دانشگاه گذاشتهایم؛ اما وقتی آقایان حاضر به همکاری نیستند چاره ای جز رسانه ای کردن مسائل نداریم.
چرا نمیگذارند آفتاب تابان برجام بتابد؟
نکته جالب لغو این برنامهها متفق القول بودنشان روی بحث برجام است؛ اینکه چرا بعضی دانشگاهها از برگزاری هر گونه برنامهای تحت این عنوان ممانعت میکنند، جای سوال دارد! چرا وقتی پای بحث و بررسی برجامی که این روزها خیلی از آن به عنوان پیروزی رشیدانه و تاریخی ایران یاد میکنند، به میان میآید با مخالفت روبرو میشود؟
اما ماجرا فقط به بحث برجام ختم نمیشود و لغو سخنرانی وزیر سابق ارشاد نیز به میان میآید. سیدمحمد حسینی قرار بود در همایشی تحت عنوان «حاکمیت علوی، نفوذ اموی» در دانشگاه فنی انقلاب تهران سخنرانی کند که در کمال ناباوری با وجود مجوز داشتن این برنامه، مهر کنسلینگ به آن زده میشود.
رحیمی، عضو بسیج دانشجویی دانشکده فنی انقلاب تهران با اشاره به لغو این همایش می گوید: قصد داشتیم ۱۹ اردیبهشت ماه برنامهای را تحت عنوان «حاکمیت علوی نفوذ اموی» با حضور و سخنرانی سید محمد حسینی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد برگزار کنیم، که متاسفانه با وجود دریافت مجوزهای لازم از مسئولین دانشکده اعم از ریاست دانشکده، معاونت دانشجویی، حراست و مسئول نهاد مقام معظم رهبری، همایش به دلیل بهانههای واهی و بازیهای سیاسی از سوی دانشگاه فنی و حرفهای کشور لغو شد.
وی تصریح کرد: طبق قوانین، بسیج دانشجویی مجوزهای لازم را از شورای فرهنگی دانشکده دریافت کرد و نیازی به مجوز از سوی دانشگاه فنی و حرفهای کشور نبود، و با وجود هماهنگیهای لازم، چهار روز قبل از اجرای برنامه از دانشکده تماس گرفتند و گفتند که دانشگاه فنی و حرفهای کشور دستور لغو این برنامه را داده است و بار دیگر شاهد سنگ اندازی مسئولین دانشگاه فنی و حرفهای کشور بودیم.
لغو سخنرانی به پاس شهدای مدافع حرم؛ دیگر چرا؟!
فشارها برای لغو سخنرانی سعید جلیلی مهره دیگر این ماجرا می شود؛ سخنرانی که قرار است در کنگره شهدای مدافع حرم به میزبانی شهرستان شهرضا باشد. برنامهای که نه بویی از سیاست زدگیهای برجامی و فرجامی دارد، نه میخواهد بحثی از حکومت و نفوذ و غیره به میان بیاورد. این بار فشار مسئولان برای لغو سخنرانی برنامهای است که به پاس رشادت های جوانان خاک خودمان در شرف برگزاری است. هیچ کدام از دانشجویان این دانشگاه که هیچ، شاید هیچ کسی دلیل این همه خصومت نانوشته را نداند.
اسماعیلی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شهرضا در خصوص این فشارها اظهار داشت: قبل از عید طی سه نامه با امضای شریف زاده، رئیس دانشگاه آزاد شهرضا، از سعید جلیلی، نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای امنیت ملی برای حضور و سخنرانی در جمع دانشجویان این دانشگاه دعوت کردیم و قرار شد وی سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ماه جاری مصادف با میلاد امام حسین (ع) و روز جانباز به دانشگاه آمده و به ایراد سخنرانی در راستای قدردانی از مجاهدتهای شهدای مدافع حرم بپردازد. اما متاسفانه از زمانی که بنرهای حضور سعید جلیلی در سطح شهر بالا رفت، بعضی از جریانهای سکولار دانشگاه و جریان های وابسته به غرب در تلاش هستند تا این برنامه لغو شود؛ در صورتی که این برنامه اصلا بعد سیاسی و حزبی ندارد و تنها به رشادتها و دلیرمردیهای شهدا و خانوادههای شهدای مدافع حرم می پردازد.
وی خاطرنشان کرد: امنیت و آرامش امروز ما مرهون رشادت های بچههایی است که درس و کلاس و دانشگاه را رها کرده و برای دفاع از کشور و ناموس ما به مبارزه با داعش و تروریستها رفتهاند، این کنگره تنها قدردانی کوچکی است از این شهدا و خانوادههای آنها تا بدانند که ما تا آخرین قطره خون بر سر آرمان های خود ایستاده و نمیگذاریم خون پاک این شهدا پایمال شود.
سورپرایز این هفته دولت برای دانشجویان!
سوپرایز اصلی این هفته، متعلق به لغو تجمع اقتصادی دانشجویان در حمایت از تولید داخلی است که دولت به آن مجوز نداد. باید باور کرد که فضای نقد آن چنان که دولت تدبیر و امید از آن دم میزند، نیست؛ این تجمع مربوط به مسائل سیاسی نمیشد و هدف آن مطالبه در خصوص معیشت مردم و کارگران بود.
تجمع اقتصادی دانشجویان قرار بود امروز مقابل اداره گمرکات در تهران و برخی شهرستانها برگزار شود تا جوانان با حضور خود حمایت از کالای داخلی، کارگران و تولید داخلی را بیان کنند.
طبق گفته محمد نوری، عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی؛ آنها قصد نقد دلسوزانه داشتند.
وی میگوید: متاسفانه دولت یازدهم به کوچکترین دغدغه قشر جوان و کارگر کشور توجهی ندارد. ما طبق آخرین صحبت رهبر معظم انقلاب در خصوص حمایت از کالای داخلی و پیرو مطالبه گری این فرمایشات رهبر برای حمایت از کارگران و تولید داخلی، قصد نقد دلسوزانه را مقابل اداره گمرکات داشتیم. در بسیاری از کشورهایی که امروز دولت از آنها الگو می گیرد، به مردم اجازه اعتراض و نقد داده می شود. حال با توجه به اینکه دانشجو مغز متفکر جامعه و آینده ساز کشور است و به دنبال مطالبه گری و پیروی از منویات رهبر کشورش می باشد، دولت ما با آنها مقابله می کند.
با این تفاسیر باید گفت از طرفی شاهد هستیم رئیس جمهور در نشستهای مطبوعاتی با رسانهها دم از فضای باز نقد و نقادی در جامعه میزند و از طرفی فضایی برای نفس کشیدن منتقدین دیده نمیشود. قدیمیها همیشه مثلهای خوبی میزدند که گاهی آدم برای بیان لپ مطلب همان را باید بگوید؛ ما ماندهایم قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را!