کد خبر:۵۰۹۶۴۷
مشاور معاون سازمان تأمین اجتماعی:

مالیات در ایران برخلاف کشورهای دیگر از حساسیت خارج شده است

مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی کشور گفت: حوزه مالیات یکی از اقدامات مهم دوران پساتحریم بوده که در دنیا شوخی پذیر نیست؛ اما در کشور ایران از حالت حساسیت خارج شده است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمدمنصور عظیم‌زاده اردبیلی عصر دیروز در همایش گفتمان‌سازی مباحث بیمه و تأمین اجتماعی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی که به همت دانشگاه مهندسی فناوری‌های نوین قوچان در سالن اجتماعات کتابخانه امام رضا (ع) این شهرستان برگزار شده بود، گفت: مقام معظم رهبری اولین‌بار در سال 89 بر ارائه الگوی بومی در زمینه اقتصاد مقاومتی تأکید کردند که سیاست‌های آن در سال 92 ابلاغی شد.

 

وی با بیان این مطلب که اقتصاد آسیب‌پذیر یا شکننده نقطه مقابل اقتصاد مقاومتی بوده، افزود: مفهوم اقتصاد مقاومتی یعنی در شرایط فشار و تحریم، دشمنی و خصومت‌ها بتوان با اقتصادی تعیین‌کننده موجب رشد و شکوفایی شد که علاوه بر مقاومت و درون‌گرایی برون‌زائی نیز انجام بدهد.

 

مشاور معاون سازمان تأمین اجتماعی کشور با تأکید بر این موضوع که اقتصاد تاب‌آور، آسیب‌پذیری اقتصاد و ضد شکستگی آن جزء واژه‌هایی بوده که در اقتصاد مقاومتی جهان گنجانده می‌شود، خاطرنشان کرد: توجه به حوزه اقتصاد مقاومتی در ایران از زمانی به اوج خود رسید که تحریم‌های گسترده اقتصادی، نفتی، مالی، بانکی و حتی دارویی شدت بخشیده شد.

 

وی اقتصاد مقاومتی را حتی پس از شرایط پساتحریم یک راهکار بلندمدت و دائمی برشمرد و افزود: کاهش وابستگی به نفت، توجه به صنایع دانش‌بنیان، مردمی کردن اقتصاد، ترویج فرهنگ کار و تولید، استفاده از نیروی کار و سرمایه داخلی و توجه خاص به تولید کالاهای اساسی و محصولات زیربنایی از الزامات اقتصاد مقاومتی است.

 

عظیم‌زاده اردبیلی با اشاره به اینکه فضای فرهنگی در استفاده از برندهای داخلی در کشور به گونه‌ای قرار گرفته که به جای توجه به کیفیت تنها با موضوعات روانی به مارک‌های خارجی توجه می‌شود، تصریح کرد: بسیاری از تولیدات داخلی توان رقابت با اجناس خارجی را دارد که باید این فرهنگ‌سازی در جامعه صورت بگیرد.

 

وی بازنگری در قوانین و مقررات، ایجاد ثبات اقتصادی و عدالت‌محوری را یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی دانست و تأکید کرد: اگر اقتصاد ملی در دوره پساتحریم با رشد و رونق همراه شود؛ اما توزیع ناعادلانه منابع و درآمدها موجب ایجاد شکاف طبقاتی و تبعیض اقتصادی شود فایده‌ای ندارد.

 

مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر اینکه همه مردم باید از منافع دوران پساتحریم به نحو عادلانه بهره‌مند شوند، تصریح کرد: حوزه مالیات یکی از اقدامات مهم دوران پساتحریم بوده که در دنیا شوخی پذیر نیست؛ اما در کشور ایران از حالت حساسیت خارج شده است و در پرداخت مالیات احساس پول زور می‌شود.

 

وی گفت: عدم نقدشوندگی بخش بزرگی از دارائی‌های نظام بانکی از مشکلات اساسی بهبود رشد اقتصادی است و بانک‌ها دچار سردرگمی در حوزه اقتصادی بوده و به دنبال افزایش دارایی‌های خود هستند.

 

عظیم‌زاده با بیان اینکه هدفمندی یارانه‌ها در سال 35 هزار میلیارد تومان هزینه داشته که در سه سال متوالی در حال پرداخت است، گفت: حدود 36 درصد بدهی دولت به نظام تأمین اجتماعی سالیانه افزایش پیدا می‌کند و این نجومی است.

 

وی با اشاره به این مطلب که فراگیری، پایداری و کفایت از اهداف سازمان تأمین اجتماعی بوده و در این سازمان مخاطرات دارای ماهیت مهمی هستند، بیان داشت: اگر این سازمان در مقایسه با صندوق‌های بازنشستگی کشور مثل صندوق بازنشستگی فولاد دچار بحران کمتری شده به خاطر جامعیت در تعهدات و درست ایفاکردن نقش پایداری است.

 

مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد: حوزه تأمین اجتماعی بر امنیت ذهنی و روانی اجتماع و خانواده اثرگذار است و شاید بسیاری از مفاسد و بحران‌های اجتماعی به خاطر نقض حمایت اجتماعی و بیمه‌های اجتماعی باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار