به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود نیلی احمدآبادی پنجشنبه در هشتمین نشست روسای دانشگاه های بزرگ و برتر کشور در دانشگاه شیراز افزود: در هیمین حال انتظار از دانشگاه ها، حرکت به سوی دانشگاه های نسل سوم است، دانشگاهی که باید حضور جدی در تعاملات جامعه داشته باشد.
رئیس دانشگاه تهران اظهار کرد: برای تحقق چنین هدفی، مدیران دانشگاه ها باید از بخشی از مسائل خود فارغ شوند و به مسائل کلان تر بپردازند که در غیر این صورت، امکان حرکت های بزرگ در دانشگاه ها دشوار می شود.
نیلی احمد آبادی ادامه داد: رویکردهای دولت گذشته مبنی بر پذیرش بی رویه دانشجو و توسعه رشته های دانشگاهی رویه ای بود که نمی توان انتظار داشت که دانشگاه ها نقش موثری در اقتصاد مقاومتی ایفا کنند.
رئیس دانشگاه تهران گفت: دولت تدبیر و امید متقاضی ورود دانشگاه ها به حل مسائل کشور و رفع موانع فراروی توسعه ایران است و از این رو دانشگاهیان باید از فضای ایجاد شده برای نقش آفرینی بیشتر در جامعه بهره گیرند.
وی افزود: امروز سایر کشورها به دنبال بهره گیری از دانشجویان مقطع دکترای ایران به مثابه سرمایه بزرگی برای اقتصاد خود هستند و حال آن که ما در داخل کشور از این سرمایه و ظرفیت نمی توانیم استفاده کنیم.
نیلی احمدآبادی در ادامه تدوین برنامه اجرایی و دستورالعمل برای نقش آفرینی دانشگاه ها برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی را خواستار شد و گفت:هم اینک چنین برنامه و دستورالعملی وجود ندارد که مشخص کند دانشگاه ها چه اقدام هایی باید انجام دهند و در این زمینه، چه نقشی برای دانشگاه ها تعریف شده است.
وی ادامه داد: برای آن که دانشگاه ها وارد عرصه پذیرش مسئولیت های بزرگ تر در جامعه شوند، باید تغییراتی را در دانشگاه ها انجام دهیم اما باید این تغییرات با پاسخ مثبت همراه شود و دیگر این گونه نباشد که ناگزیر به تعامل با سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای افزایش ریال به ریال بودجه دانشگاه باشیم.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به عدم عضویت وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، عضویت این عضو کابینه در این ستاد را برای بهره گیری بیشتر از ظرفیت دانشگاه ها در این عرصه مفید و موثر دانست و تحقق آن را خواستار شد.
نیلی احمدآبادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش رئیس دانشگاه شیراز درباره فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی این دانشگاه گفت: دانشگاه های ایران امروز می خواهند مسئولیت های ملی بزرگ تری را در کشور داشته باشند همانگونه که دانشگاه شیراز ماموریت هایی را برای ارتقای فناوری کشور در زمینه صنعت نفت، حل چالش کم آبی و مسائل اجتماعی در پیش گرفته است.
رئیس دانشگاه تهران افزود: امروز در شمار اندکی از طرح های تحقیقاتی در کشور، دو یا سه دانشگاه به صورت مشترک فعالیت می کنند که این امر می طلبد همکاری های بین دانشگاهی برای هم افزایی تلاش ها شکل گیرد.
وی ادامه داد: در این ارتباط سازوکاری در تعامل وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال شکل گیری است.
نیلی احمدآبادی گفت: همکاری مشترک دانشگاه ها سبب می شود که صدای دانشگاهیان در کشور رساتر شنیده شود و دیگر فردی نمی تواند بگوید که صنعت خودرو بدون همکاری دانشگاه قادر به فعالیت است.
وی افزود: امروز وزارت نفت از معدود دستگاه ها و صنعت کشور است که با توجه به بنیه علمی خوبی که در دانشگاه ها ایجاد شده است، زیربنای همکاری با دانشگاه ها و بهره گیری از ظرفیت آن ها را در دستور کار قرار داده است.
رئیس دانشگاه تهران با بیان این که نشست روسای دانشگاه های بزرگ و برتر کشور تنها هم اندیشی نیست، گفت: مباحث این نشست در چارچوب های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مطرح می شود و تلاش خواهد شد که راهکارهای اجرایی برای رفع مسائل فراروی آموزش عالی کشور اندیشیده شود.
هشتمین نشست روسای دانشگاه های برتر و بزرگ کشور پنجشنبه در دانشگاه شیراز آغاز به کار کرد.
روسای 11 دانشگاه بزرگ و برتر کشور در چهار نشست صبح و بعدازظهر درباره ساماندهی مسائل نظام آموزش عالی کشور و حل چالش های فرارو و نقش آفرینی دانشگاه ها در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی بحث و تبادل نظر می کنند.
در این نشست، روسای دانشگاه های تهران، شیراز، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس، علم و صنعت ایران، تبریز، فردوسی مشهد، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی شریف، شهید بهشتی، علامه طباطبایی و اصفهان حضور دارند.
این نشست عصر پنجشنبه به کار خود پایان می دهد.