به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام علی مظفری، رییس کل دادگستری خراسان رضوی، در نشست نگاهی به جرایم رایانه ای در شبکه های اجتماعی که در دانشگاه امام رضا(ع) مشهد برگزار شد به تهدیدهای فضای مجازی و راه های مقابله با آن پرداخت.
وی بیان کرد: تکنولوژی جدید با سرعت فوق العاده در حال گسترش است. چند سؤال باید به ذهن ما بیاید که آیا کسانی که این شبکه های اجتماعی را ایجاد کردند و بستر این تکنولوژی را در جامعه ما آماده کردند، آیا قصد خدمت به ما داشتند و خودشان هیچ هدفی را دنبال نمی کردند؟ یقینا نمی توانیم بگوییم پاسخ مثبت است.
رییس کل دادگستری خراسان رضوی ادامه داد: حتما ما این نکته را توجه داریم که کسانی که طراح این شبکه ها و این تکنولوژی جدید هستند، حتما هدفی را دنبال می کنند و غیر از مسائل سیاسی و اقتصادی اهداف دیگری هم دارند.
در نگاه غربی ها خانواده اصل است
حجت الاسلام و المسلمین مظفری گفت: امروز تمام جامعه شناسان می گویند نباید از بیان مستقیم هدف استفاده شود به همین دلیل تمام فیلم ها و سریال ها چون درصدد القای غیر مستقیم هدف است، موفق تر از بیان استاد در دانشگاه و منبرها هستند.
مدیر کل دادگستری خراسان رضوی به آسیب هایی که فضای مجازی برای خانواده ها دارد اشاره کرد و افزود: حتی غربی ها هم می دانند که خانواده اصل است، آن ها خانواده را از دست دادند و باید این مساله را متذکر شد که بالا رفتن آمار طلاق، فاجعه است.
وی بیان کرد: بچه های ما با گرو های همتای خودشان، راحت تر صمیمی می شوند. افراد ناخواسته مانند افرادی که آن ها را دوست دارد رفتار می کنند.
با ایجاد شبکه های اجتماعی مناسب، اقدام متقابل کنند
حجت الاسلام مظفری به راه های مقابله با تهدیدهای شبکه های مجازی اشاره کرد و گفت: متأسفانه ما همیشه به بیان مشکل می پردازیم و راهکار ارائه نمی دهیم. افرادی که توان مقابله به مثل دارند با ایجاد شبکه های اجتماعی مناسب، اقدام متقابل کنند.
مدیر کل دادگستری خراسان رضوی افزود: جامعه دینی هیچ گاه با تکنولوژی مخالف نیست، اما تکنولوژی که کنترل نشود و تکنولوژی که خواست فرهنگ ما را بگیرد عقل حکم می کند که با دید تهدید آمیز به آن نگاه کنیم.
جواد جاویدنیا، باز پرس ویژه جرایم رایانه ای مشهد، در ادامه این نشست گفت: شبکه های مجازی چند سالی است که رشد پیدا کرده است و آمار استفاده کنندگان آن به شدت در جامعه رو به گسترش است.
20 میلیون کاربر ایرانی، عضو شبکه تلگرام هستند
باز پرس ویژه جرایم رایانه ای مشهد افزود: در مورد شبکه اجتماعی تلگرام، رقمی که ذکر می کنند بالغ بر 20 میلیون کاربر ایرانی، عضو این شبکه اجتماعی هستند. به طبع جوامع جدید که در فضای مجازی شکل می گیرد، الزامات خاص خودش را دارد.
جاوید نیا گفت: برای این که بتوانیم از امکانات فضای مجازی بهترین بهره برداری را داشته باشیم، تهدیدها و فرصت هایی که در این شبکه های اجتماعی است را شناسایی کنیم.
وی بیان کرد: متأسفانه به لحاظ عدم آگاهی کابران از معایبی که در این گونه از شبکه ها وجود دارد، افراد بسیاری به صورت ناخواسته درگیر جرم می شوند.
باز پرس ویژه جرایم رایانه ای مشهد به مزایای شبکه های اجتماعی اشاره کرد و افزود: دسترسی شبانه روز، سرعت بی نظیر در انتشار اخبار و اشتراک گذاری، یافتن دوستان جدید بدون محدویت جغرافیایی، عدم قطع ارتباط با خانواده در صورت فاصله گرفتن از آن ها، کاهش سفرهای زائد دورن شهری، امکان استفاده بهینه از وقت از جمله مزایای استفاده از شبکه های اجتماعی هستند.
جاوید نیا به جرایمی که در این شبکه ها اتفاق می افتد اشاره کرد و گفت: افراد به راحتی با یک جستجو در اینترنت می توانند به نرم افزارهای هک تلگرام دسترسی پیدا کنند، دسترسی غیر مجاز به داده های رایانه، مسأله ای است که الان فراگیر شده است.
افراد شیاد با نفوذ به عمق احساسات فرد با زیباترین الفاظ، اطلاعات شخص را می گیرند
وی بیان کرد: افراد شیادی هستند که با نفوذ به عمق احساسات فرد با زیباترین الفاظ، اطلاعات شخص را می گیرند و بعد شروع به سو استفاده می کنند.
جاویدنیا به تهدیدهای فضای مجازی اشاره کرد و گفت: ارتباط افراد با نامحرم از طریق فضای مجازی، باعث فروپاشی زندگی آن ها و طلاق شده است.
باز پرس ویژه جرایم رایانه ای مشهد گفت: راهکار مهم برای حفظ حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی این است که اصل را بر این بگذاریم که اطلاعات ما افشا خواهد شد؛ بنابراین باید به آن توجه کنیم.