اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری در مراسم معرفی دستاوردهای صنعت دارویی کشور که در مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران برگزار شد با تبریک میلاد منجی عالم بشریت، افزود : دانشمندان کشور موفق شده اند داروهای سرطانی و بیماریهای صعب العلاج را که با قیمت های گزاف به کشور وارد می شد، با اتکا به توان داخلی تولید کنند.
وی بهره وری را یکی از گمشده های اقتصاد ایران دانست و گفت: بهره وری یکی از نیازهای حیاتی کشور و لازمه توسعه اقتصادی ایران است.
معاون اول رئیس جمهور با یادآوری اینکه در بسیاری از کشورها سهم عمده ای از رشد اقتصادی از محل افزایش بهره وری است، خاطر نشان کرد: متاسفانه در کشور ما با وجود اینکه در مبانی دینی و ارزش های اسلامی بر استفاده بهینه از وقت و سرمایه های فیزیکی و انسانی تاکید شده است اما متاسفانه وضعیت بهره وری در کشور بسیار نامناسب است.
وی با اشاره به اینکه در سند چشم انداز بیست ساله برای رشد اقتصادی ۸ درصدی پیش بینی های لازم انجام شده، تصریح کرد: در این سند مقرر شده که ۲.۵ درصد از این رشد از محل افزایش بهره وری باشد اما گزارش ها حاکی از آن است که میزان بهره وری در کشور بسیار ناچیز و پایین بوده است.
جهانگیری با تاکید براینکه این بیماری مزمن اقتصادی ایران یعنی پایین بودن بهره وری باید از اقتصاد کشور برچیده شود، از همه نخبگان و صاحب نظران کشور خواست نسبت به فرهنگ سازی در جامعه در جهت استفاده بهینه از سرمایه های فیزیکی و انسانی تلاش کنند و افزود: مهمترین اقدام در تحقق افزایش بهره وری این است که در این زمینه کار فرهنگی انجام شود و این موضوع در باور کارکنان و فعالان نهادینه شود.
وی با تاکید براینکه افزایش بهره وری نیازمند برنامه، شاخص گذاری، کنترل شاخص ها و هدف گذاری است، تصریح کرد: با افزایش بهره وری، حتماً هزینه های تولید پایین آمده و سطح کیفی محصولات و قدرت رقابت در بازارهای بین المللی افزایش پیدا می کند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه دولت در سیاست گذاری های خود و در برنامه ششم توسعه به طور جدی موضوع بهره وری را مورد تاکید قرار داده است، گفت: افزایش بهره وری یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی است و دولت مصمم است از تولید داخلی، توسعه صادرات و کاهش واردات حمایت کند که رمز اصلی در تحقق این اهداف، افزایش بهره وری است.
جهانگیری در ادامه با اشاره به بی انصافی برخی رسانه ها و افراد درخصوص اقدامات و دستاوردهای دولت، گفت: گاهی وقت ها مطالعه برخی رسانه ها و جراید و اظهار نظرهای غیرمنصفانه افراد موجب دلسردی می شود.
وی افزود: امروز در برخی از رسانه ها دولت به این موضوع متهم شده است که همه نگاه ها به آمریکا بوده است و همه بار دولت بر دوش وزارت امور خارجه که آن هم به گفتگو با آمریکا محدود شده است در حالی که این خلاف واقع است.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه یکی از کلیدی ترین طرح ها و دستاورد های دولت در حوزه بهداشت و درمان بوده است یادآور شد در سه سال اخیر وضعیت هزینه های درمانی، تامین تجهیزات و امکانات پزشکی متحول شده و میزان رضایتمندی مردم از خدمات مراکز درمانی افزایش یافته و نارضایتی ها به حداقل کاهش یافته است.
دکتر جهانگیری با اشاره به اینکه سال ۹۴ از نظر بودجه و درآمدهای کشور یکی از سخت ترین سالها بوده است، افزود: با وجود همه محدودیت ها دولت به تعهدات خود عمل خواهد کرد و مطالبات بخش درمان و دارو را پرداخت خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یکی از مهمترین نیازهای اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است، گفت: برخی افراد تلاش می کنند اینگونه القاء کنند که اقتصاد مقاومتی قرار است برای مردم سخت گیری و ریاضت ایجاد کند که این کاملا نادرست است و اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که قرار است از اتکاء به منابع طبیعی به مغز و دانش افراد متکی شود.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به بازدید خود از دانشگاه صنعتی شریف در روز پنجشنبه هفته گذشته و بازدید امروز از دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی تهران، خاطرنشان کرد: این افتخارات که توسط جوانان تحصیلکرده و خلاق کسب شده است باعث افتخار و خرسندی است و ما را به آینده کشور و نظام امیدوار می کند.
دکتر جهانگیری در ادامه سخنان خود با تاکید براینکه در کنار هر دانشگاه باید یک مرکز رشد وجود داشته باشد، گفت: این مراکز باید از کسانی که دارای ایده و خلاقیت هستند حمایت کنند تا ایده ها و خلاقیت ها به محصول و ثروت تبدیل شود.
وی با تاکید بر لزوم توسعه صادرات در بخش دارو، گفت : سال گذشته تراز تجاری کشور مثبت شد و میزان صادرات غیرنفتی به اندازه یک میلیارد دلار از واردات پیشی گرفت.
معاون اول رییس جمهور افزود: دولت بسته حمایتی از صادرات را تدوین کرده و به زودی ابلاغ می شود و در این بسته پیش بینی های لازم نیز انجام شده که یکی از این پیش بینی ها اعطای خط اعتباری به کشورهایی است که به دنبال واردات محصولات ما هستند.
آقای جهانگیری با تاکید براینکه باید صادرات کشور به سمت محصولات دانش بنیان و فناوری های پیشرفته سوق پیدا کند، گفت: باید کیفیت محصولات رضایت بخش باشد و به خصوص در بخش دارو باید کیفیت محصولات به گونه ای باشد که هم جامعه پزشکی و هم بیماران از آن رضایت داشته باشند.
وی با تاکید براینکه باید از بخش خصوصی به ویژه در بخش تولید دارو حمایت شود، اظهار داشت: بخش خصوصی ایران قادر است مسئولیت تولید و اقتصاد کشور را بر دوش بگیرد و امیدوارم در بخش بهداشت، درمان و دارو شاهد حضور پر رنگ بخش خصوصی باشیم و دولت نیز از این بخش حمایت خواهد کرد.
گفتنی است معاون اول رییس جمهور پیش از حضور در این مراسم واحد تولید مواد اولیه داروهای پپ تی دی را افتتاح کرد و از خط تولید داروهای مربوط به دیابت و درمان سرطان بازدید کرد و با توضیحات وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و رییس سازمان غذا و دارو در جریان آخرین تحولات و دستاوردهای دارویی کشور قرار گرفت.
همچنین به پاس حمایت های جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور از حوزه بهداشت و درمان کشور، لوح تقدیر صنعت دارویی، نشان زرین سازمان غذا و دارو و نشان عالی دانشگاه علوم پزشکی تهران به وی اعطا شد.