آخرین اخبار:
کد خبر:۵۱۹۴۴۶

کتاب «دنبال دنیا دویدن ممنوع» منتشر شد

کتاب «دنبال دنیا دویدن ممنوع» توسط معاونت سازندگی سازمان بسیج دانشجویی منتشر شد.

خانم کریمی نویسنده کتاب «دنبال دنیا دویدن ممنوع» در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در مورد محصول جدید هسته توانمندسازی تصریح کرد: باید روزبه‌روز فضائل اخلاقی در بین ما رشد کند. صبر ما، شکر ما، ذکر ما، احسان ما، مروت ما نسبت به دیگران، اجتناب ما از ایذاء دیگران، میل ما به خدمت به دیگران، روزبه‌روز باید در بین جامعه رشد پیدا کند.

 

وی با تاکید بر اینکه فضائل اخلاقی به خودی خود پیش نمی‌آید، اظهار داشت: فضائل اخلاقی کار لازم دارد، تلاش لازم دارد. در این زمینه‌ها کوتاهی داریم. امروز ما محتاج نصیحتیم. برای رشد اخلاق در جامعه، برای گسترش خلقیات خوب، برای اعتلای روحیه‌ی همدلی و برادری و صفا و اخوتی که در جامعه‌ی دینی مطلوب است، احتیاج داریم به نصیحت. اینها را از کی یاد بگیریم؟ پایه‌های اخلاق در کلمات ائمه علیهم‌السّلام است، در رفتار ائمه (علیهم‌السّلام) است. ما اخلاق را در جامعه رشد بدهیم؛ مردم را به خیرخواهی، به امید، به تعاون، به اخوت، به صبر، به حلم، به شکر، به احسان، به ایثار، به گذشت دعوت کنیم؛ از اخلاق بد، از تنگ‌نظری، از ناامیدی، از بدبینی، از بدخواهی برای این و آن، از حسد، از بخل و بقیه‌ی سیئات اخلاقی، مردم را پرهیز بدهیم.

 

کریمی  ادامه داد: صحبت های حضرت آقا و تاکیداتشان بر موضوعات اخلاقی، و توجه به این مهم که: «اگر ما شخصاً خودمان صالح باشیم و حکومت نیز صالح باشد، میتوانیم صلاح را در همه جای دنیا و پیش از همه در کشور خودمان گسترش بدهیم؛ ولی اگر ما صالح نبودیم، هیچ اتفاق مثبتی در جهت اهداف به وقوع نخواهد پیوست. هرکس هم که تلاش کند، بیخود تلاش کرده است. بنابراین، باید من و شما خوب باشیم. خوب بودن هم یک معنای پیچیده‌یی ندارد. یعنی باید متدین و باتقوا باشیم .. و به مال دنیا حرص نزنیم و اهل تجمل و تشریفات و اسراف و بدخواهی نباشیم»ما را بر آن داشت تا جزوه ای را به موضوعات اخلاقی اختصاص دهیم؛ اما موضوعات بسیار گسترده اند و انتخاب تعدادی از آنها کاری دشوار.

 

این فعال فرهنگی خاطر نشان کرد: برای انتخاب موضوعات نیز تاکیدات اخیر حضرت آقا در زمینه هایی خاص بهترین راهنمای ما بود؛ جایگاه سبک زندگی و مسائلی که جهادگران به طور روزمره با آنها سروکار دارند. لذا تصمیم گرفتیم تا جزوه به موضوعاتی در این زمینه اختصاص دهیم و از بین موضوعات این زمینه نیز، «قناعت» را انتخاب کردیم زیرا که: «اخلاق‌های رفتاری افراد جامعه؛ مثل .. قناعت یکی از مهمترین فضایل اخلاقی برای یک کشور قناعت است، و اگر امروز ما در برخی زمینه‌ها دچار مصیبت هستیم، به‌خاطر این است که این اخلاق حسنه‌ی مهم اسلامی را فراموش کرده‌ایم. ما در زمینه مصرف دچار بی توجهی هستیم.»

 

وی بیان داشت: با توجه به اینکه مرجع محتوای جزوه بیانات مقام معظم رهبری هست، شناخت سیر و منظومه ی فکری ایشان حائز اهمیت است. با همین انگیزه کار روی سخنرانی هایی که مستقیماً از لفظ قناعت استفاده کرده بودند، شروع شد، در هر سخنرانی به الفاظ و مفاهیمی برخورد شد که حضرت آقا با توجه به شروط و شرایطی آنها را هم معنای قناعت تعبیر کرده بودند. لذا ممکن است در قسمت هایی از جزوه به مفاهیمی مانند «اصلاح الگوی مصرف»، «اسراف»، «ساده زیستی»، «تجمل‌گرایی» و.. بر خورد شود که در ظاهر مستقلند از معنا و مفهوم قناعت و هرکدام از آنها میتوانند به طور مستقل و مجزا عنوان یک جزوه یا کتاب را به خود اختصاص بدهند اما قطعه ای از پازل قناعت را نیز تکمیل میکنند.

 

نویسنده کتاب «دنبال دنیا دویدن ممنوع» در پایان تصدیق کرد:  تلاش بر این بوده که قسمت های "کاربردی" از مطالب حذف نشوند.  امیداست که جمع آوری این مجموعه مقدمه ای باشد بر جهادی‌بودن و جهادی‌ماندن جهادگران و کمک کند که مسیر رشد و کمال را با کمترین آفت طی  شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار