به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا دلیری، معاون توسعه و مدیریت انسانی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری دو جانبه و مراسم رونمایی از صندوق های جسورانه که امروز در سازمان بورس برگزار شد گفت: تامین مالی برای شرکت های دانش بنیان از طریق ورود به سرمایه گذاری خطیرپذیر ریسک های زیادی دارد و در دنیا از هر 10 شرکت معمولا 6 شرکت با این روش با شکست مواجه می شوند و یا سود کم دارند.
وی افزود: از هر یک دلار شش و نیم دلار درآمد سرمایه گذاری خطرپذیر بوده که این نشان می دهد اگر این سرمایه گذاری جواب دهد و راهی پیدا شود ریسک آن کاهش پیدا کند سود بالایی می دهد. در کشور ما ورود اندکی به این قضیه صورت گرفته و قوانین و مقررات کاملی در برنامه پنجم و ششم توسعه دارد بیش از 35 تشکل یا مجموعه داریم که در حوزه سرمایه گذاری خطرپذیر در حال فعالیت هستند و تکالیفی را قانون برای آنها قرار داده است.
دلیری در ادامه بیان داشت: از فعالیت خروجی این تشکل ها و موسسات بیش از 260 طرح بیرون آمده و 6900 فقره تسهیلات از طریق این موسسات و صندوق ها پرداخت شده است. در وضعیت کنونی بیش از 2500 شرکت در بستر فعالیت سرمایه گذاری خطر پذیر ایجاد شده و 12 هزار متقاضی دانش بنیان شدن برای شرکت ها داریم که در خروجی نزدیک به 2450 شرکت مجوز دانش بنیان شدن را گرفته اند و از این تعداد بیش از 420 شرکت درآمد یا فروش آنها بیش از یک میلیارد تومان است و بیش از 125 شرکت بالای یک میلیارد تومان فروش داشته است.
وی تصریح کرد: امکان و ارتقای توانمند کردن شرکت ها وجود دارد و افقی که در سازمان بورس دیده شده ناشی از این عملکرد بود که بستر مناسبی برای این کار فراهم آورده شود. ما برای توسعه آن در معاونت علمی در ذیل کارگروه ماده 43 شورای تامین مالی دانش بنیان داشتیم که در این کارگروه می خواستیم بستری را فراهم کنیم که بازار و پول برای شرکت های دانش بنیان فراهم شود همچنین واحدی داریم که بتوانیم به ارتقای فعالیت های شرکت های دانش بنیان کمک کنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی معاونت علمی به سه محور اساسی برای فعالیت شرکت های دانش بنیان در صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر اشاره کرد و گفت: بورس ایده که قبلا بستر آن فراهم شده و 110 طرح در تابلوی بورس وجود دارند، راه اندازی صندوق های جسورانه که با استقبال خوب سرمایه گذاران امیدواریم در دوره های کوتاه مدت شاهد شکوفایی باشیم چرا که این سرمایه گذاری پرسود است و فراهم شدن شرایطی که شرکت های دانش بنیان بتوانند در تابلویی در فرابورس فعالیت کنند از جمله محورهای کاری ماست.
وی با اشاره به مفاد تفاهم نامه گفت: تفاهم نامه امروز بر سه محور آموزش ابزارها و نهادهای تامین مالی بازار سرمایه و صندوق سرمایه گذاری جسورانه قرار دارد و شورایی برای حضور معاونت علمی در صندوق جسورانه تشکیل می شود که می خواهیم تعاملی با سازمان بورس داشته باشیم و مسیر را برای حضور شرکت های دانش بنیان در فرابورس تسهیل کنیم و قسمتی از بورس ایران بورس دانش بنیان باشد.