اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد محمد کافی دیروز در سالن شورای مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد در نشست خبری «سیزدهمین المپیاد فرهنگی- ورزشی دانشجویان دانشگاهها و موسسات آموزشی کشور» در جمع خبرنگاران با بیان این نکته که سیزدهمین المپیاد فرهنگی- ورزشی دانشجویان کشور سال ۹۵ در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در این المپیاد ۱۵۰ دانشگاه از سراسر کشور شرکت کردهاند، که۲۵۰۰ ورزشکار دختر و ۳۵۰۰ ورزشکار پسر حضور دارند و در دو بخش جداگانه با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
وی با بیان این موضوع که افتتاحیه المپیاد دختران ورزشکار ۲۸ تیرماه جاری از ساعت ۱۸ در میدان چمن دانشگاه و با حضور مقامات استانی، وزارت علوم و تحقیقات، وزارت ورزش و جوانان و مولاوردی برگزار میشود، افزود: دختران ورزشکار در این دوره از المپیاد دانشجویی در هشت رشته، تنیس روی میز، بدمینتون، والیبال، فوتسال، تکواندو، شنا، دو میدانی و بسکتبال با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این نکته که افتتاحیه المپیاد فرهنگی ورزشی پسران در ۱۲ مردادماه سال جاری با حضور مقامات استانی، وزیر علوم و تحقیقات و مقامات وزارت ورزش صورت برگزار میشود، تصریح کرد: پسران در ۱۰ رشته والیبال، فوتسال، بدمینتون، تنیس رو میز، دومیدانی، شنا، تکواندو، بسکتبال، کشتی فرنگی و آزاد رقابت میکنند.
کافی به چگونگی اجرای افتتاحیه سیزدهمین المپیاد فرهنگی- ورزشی دانشجویی کشور پرداخت و بیان داشت: مشعل المپیاد در حرم مطهر رضوی روشن و از آنجا به مکان افتتاحیه المپیاد یعنی دانشگاه آورده میشود.
وی با یادآوری این مطلب که رنگ المپیاد فیروزهای و نماد این المپیاد آهو است، گفت: انتخاب نماد آهو به دو جهت بوده است، اول اینکه این نماد نزد ما شیعیان نشان رفعت امام هشتم (ع) میباشد و همچنین به منظور توجه به محیط زیست و حفاظت از گونههای بومی است.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این نکته که در جهان هر دو سال یکبار المپیاد ورزشی دانشجویان جهان برگزار میشود، افزود: دانشجویان منتخب در سیزدهمین المپیاد ورزشی و فرهنگی دانشجویان کشور به این مسابقات که در چین برگزار خواهد شد، اعزام میشوند.
کافی المپیاد فرهنگی- ورزشی دانشجویی را یک رویداد ملی در کشور دانست و به بیان اهمیت جنبه فرهنگی و معنوی این رویداد پرداخت و ادامه داد: مدیران آینده کشور در دانشگاه ها تربیت میشوند؛ پس به غیر از آموزش باید آنان را از نظر فرهنگی و ورزشی نیز پرورش دهیم تا به جهت پذیرش مسئولیت در جامعه آماده شوند.
وی تصریح کرد: توجه به ورزش در دانشگاه باعث خواهد شد که دانشجویان پس از فارغ التحصیلی در طول عمر کاری خود به آن نیز بپردازند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به بیان اهمیت برگزاری ورزش قهرمانی در دانشگاههای کشور پرداخت و گفت: دانشجویان ورزشکار الگوی خود را از ورزش قهرمانی انتخاب میکنند، با این اوصاف بهتر که در داخل دانشگاههای کشور ورزش قهرمانی برگزار شود.
کافی در ادامه با تاکید بر این موضوع که مسابقات ورزشی تماما به غیر از یک رشته ورزشی در داخل دانشگاه فردوسی برگزار خواهد شد، در ادامه به بیان اقدامات این دانشگاه جهت برگزاری المپیاد ورزشی دانشجویی پرداخت و گفت: این دانشگاه از دو سال قبل اقدامات خود مانند بازسازی اسکان دانشجویان، امکانات ورزشی و دهکده ورزشی جهت برگزاری سیزدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان را شروع کرده است، همچنین ۵۵۰۰ متر به سرانه ورزشی دانشگاه اضافه کردهایم که شامل پیست دومیدانی میباشد و در المپیاد افتتاح خواهد شد.
وی همچنین به یکی دیگر از اقدامات مهم دانشگاه فردوسی مشهد برای ورزشکاران را برشمرد و تصریح کرد: سیستم رخدادهای مدیریتی این المپیاد به صورت الکترونیکی است، و دیگر نیازی به مراجعه دانشجویان به منظور دریافت خدمات و اقدامات دیگر به مدیران و مسئولان دانشگاه نیست.
کافی در خصوص هزینههای اجرای این المپیاد متذکر شد: طبق روال مرسوم بخشی از هزینه المپیاد با دانشگاههای شرکت کننده در مسابقات است و بخشی دیگر را وزارت ورزش تامین کرده است، هزینه زیر ساخت دانشگاه فردوسی مشهد پرداخت که حدود پنج میلیارد تومان شده است.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد دلایل برگزاری این المپیاد در دانشگاه فردوسی مشهد را برشمرد و بیان داشت: دانشگاه فردوسی در برگزاری این مسابقات شرایط خوب از جمله بضاعت تخصصی این دانشگاه، امکانات زیر ساختی و دارا بودن افتخاراتی ورزشی مانند کسب مقام اول دوازدهمین المپیاد توسط پسران و نائب قهرمان دختران در آن دوره از مسابقات و همچنین وجود بارگاه منور رضوی را دارد.
وی به تعداد سهمیه خراسان رضوی در این مسابقات اشاره داشت و متذکر شد: در این مسابقات، کل کشور به هشت منطقه تقسیم میشوند و به هر منطقه دو سهمیه تعلق گرفت، خراسان بزرگ و سمنان در منطقه ۳ قرار میگیرند، یک سهمیه به دانشگاه فردوسی تعلق گرفت و سهمی دیگر بین دانشگاها منطقه ۳ توزیع شد.
کافی به بیان برنامههای فرهنگی این المپیاد پرداخت و بیان داشت: اجرای قطعه از شاهنامه فردوسی، اجرای قسمت نمادین از ورزشهای اصیل باستانی و اهتزاز پرچم از جمله این برنامهها میباشد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در پایان با تاکید بر این نکته که افق برنامههای دانشگاه فردوسی در سطح ملی بود؛ اما امروز مسئولین آن بدنبال برگزاری مسابقات در سطح منطقهای و حتی جهانی هستند، یادآورشد: چنانچه این آمادگی در مدیران استانی و کشور باشد این دانشگاه آمادگی برگزاری مسابقات ورزشی با کشورهای منطقه را در سال ۲۰۱۷ دارد.