اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سیزدهمین المپیاد ورزشی- فرهنگی دانشگاههای کشور شب گذشته در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
این رویداد تا ۱۹ مرداد ماه در دو قالب دختران و پسران ادامه خواهد داشت. در بخش دختران ۲۵۰۰ دانشجو و در بخش پسران ۳۵۰۰ دانشجو در این دوره از مسابقات به رقابت خواهند پرداخت و دانشجویانی که در این مسابقات شرکت خواهند کرد پیش از این در مسابقات درون دانشگاهی، برون دانشگاهی، منطقهای و کشوری شرکت کرده و مقام آورده بودند.
دانشگاه فردوسی مشهد در این دوره از مسابقات میزبان ۱۵۰ دانشگاه از سراسر کشور میباشد. دختران در هشت رشته ورزشی والیبال، فوتسال، بسکتبال، تکواندو، تنیس روی میز، دو و میدانی، بدمینتون و شنا و پسران علاوه بر این هشت رشته در دو رشته کشتی فرنگی و آزاد نیز به رقابت میپردازند.
در ابتدای مراسم محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ورزش دانشگاهی ورزش فرهیختگان است. قهرمان شدن مهم است؛ اما از قهرمانی مهمتر رعایت اصول اخلاقی و انسانی است.
وی ادامه داد: آنچه که المپیاد سیزدهم را از المپیادهای پیشین متمایز میکند معنویت، برگزاری تمام مسابقات در دهکده المپیاد و همگرایی و بهره گیری از تجربه و انرژی دانشجویان و کارکنان دانشگاه در کنار سایر مسئولان ورزشی و دانشگاهی است.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: قریب دو سال است دانشگاه فردوسی مشهد خود را اماده چنین روز باشکوهی می کنند تا حضور دانشجویان را میزبانی کنند.
حمایت از ورزشهای دانشجویی، ورزش قهرمانی کشور را تظمین خواهد کرد
در ادامه علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی به عنوان دومین سخنران مراسم ضمن اشاره به مجاهدات شهدا جهت ایجاد امنیت در کشور تصریح کرد: امروز به مدد جان فشانی این شهدا ما شاهد امنیت در سراسر کشور هستیم و آنچه که دغدغه امروز ماست ما تلاش برای رسیدن به توسعه و پیشرفت کشور میباشد.
وی برگزاری این المپیاد را ظرفیتی برای رسیدن به اتحاد و انسجام جوانان خواند و خاطرنشان کرد: این حضور گسترده جوانان از هر استان و قوم سب ایجاد همدلی، انسجام و محبت بیش از پیش میان آنان میشود.
استاندار خراسان رضوی رشد اخلاق را یکی از ظرفیتهای برگزاری این مسابقات دانست و گفت: از مدتها قبل ظرفیتهای بالقوه استان این مسابقات مورد ارزیابی قرار گرفت و مسئولان امر تلاش فروانی برای برگزاری این دوره کردند.
رشیدیان میزبانی این دوره از مسابقات را آن هم در آستانه سال ۲۰۱۷ فرصتی مغتنم برای مشهد خواند و خاطرنشان کرد: امید است که رقابتها جوانمردانه و داوریها عادلانه باشد.
وی تاکید کرد: حمایت از این ورزشهای دانشجویی، ورزش قهرمانی کشور را تظمین خواهد کرد.
نقش بانوان ایران در توسعه همه جانبه کشور، بنیادین و انکارناپذیر است
صدیقی، رئیس سازمان دانشجویان وزارت علوم پیام وزیر علوم به سیزدهمین المپیاد فرهنگی- ورزشی دانشجویان دختر دانشگاهها را قرائت کرد که در این پیام آمده است:سیزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور ادامه روندی است که توسعه و پیشرفت ایران را در گرو داشتن جوانانی سالم، توانمند، پرشور و نشاط امکان پذیر می داند.
در این رهگذر تمرکز برنامه ریزی ها در ورزش دانشگاهی، توجه بیش از پیش به ورزش همگانی و هدایت بهترین استعدادها به ورزش قهرمانی اقدامی ضروری است تا هم بسترهای سلامت جسمی این قشر فرهیخته فراهم شود و هم افتخارآفرینی در سطوح مختلف دانشگاهی، ملی و بین المللی فراهم گردد.
اینجانب به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همواره بر توجه جدّی و هدایت منابع هرچند محدود و نیز تمرکز هرچه بیشتر برنامه ها بر ارتقای ورزش دانشجویان بخصوص دانشجویان دختر دانشگاه ها تأکید داشته و بر این نکته پای فشرده ام که نقش زنان این مرز و بوم و بانوان گرانقدر در توسعه همه جانبه کشور، بنیادین و انکارناپذیر است. بنابراین از این فرصت استفاده کرده و به همه مسؤولان و دست اندرکاران نظام برنامه ریزی ورزش دانشگاهی، توجه ویژه به امر ورزش بانوان، فراهم سازی فضاهای لازم، امکانات، تجهیزات و منابع مالی را یادآور می شوم.
همچنین ضمن تقدیر از تلاش اداره کل تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد و سازمان امور دانشجویان و تمامی دست اندرکاران ورزش دانشگاهی در ساماندهی و برپایی سیزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر، توجه فرزندان عزیزم را به نکاتی چند جلب می کنم.
– بهره مندی از برکت همجواری با مرقد و آستان امام رضا (ع) را در کنار تلاش ورزشی، وجهه همت خود قرار دهند.
– پذیرش قواعد زندگی جمعی، قوانین و مقررات این رویداد فرهنگی – ورزشی به عنوان زمینه یادگیری مهارت های اجتماعی و حضور مسئولانه در فرصت های شغلی آینده، فرصتی کم نظیر است که امیدوارم ازاین المپیاد در جهت نیل به این هدف، حداکثر بهره برداری را مبذول دارند.
رعایت شئون اخلاق و ارزش های اسلامی و اولویت رفاقت ها در کنار رقابت ها انتظاری است که از این قشر فرهیخته دارم.
در خاتمه مجدداً تلاش همکاران ارجمندم در سازمان امور دانشجویان، هیأت رئیسه دانشگاه فردوسی مشهد و کلیه سازمانه ها و نهادهای استان که زمینه ساز اجرای این همایش ملی شده اند قدردانی و تشکر می کنم.
پس از قرائت پیام وزیر علوم به المپیاد، گروه هنری شمس به ارائه برنامه پرداختند و پس از آن به مدت ۲۵ دقیقه بخشی از شاهنامه فردوسی به نام «تازیانه بهرام» به نماش گذاشته شد و پس از آن پرچم ایران، پرچم دانشگاه فردوسی مشهد و پرچم سیزدهمین المپیاد ورزشی- فرهنگی دانشگاههای کشور به اهتزار درآورد و در نهایت تیمهای ورزشی به رژه پرداختند.
نمایش
در ادامه پورکیانی، مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم با اشاره به تاکیدات رهبری در خصوص تحصیل و ورزش اشاره کرد و گفت: بدون تردید ورزش ابرازی قدرتمند جهت توانان سازی دانشجویان است و هیچ برنامهای دیگری به جز این برنامه نخواهد توانست تمامی دانشجویان از قومیتهای مختلف را گرد هم جمع کند.
وی بیان داشت: زن ستون خانواده و ورزش ستون سلامت جامعه است و جامعهای که دارای بانوان سالم باشد، جامعهای سالم خواهد داشت بر همین اساس توسعه ورزش دانشجویان دختر همواره مورد تاکید ما بوده است.
وی به موفقیتهای دختران دانشجو در یونیورسیالهای دانشجویی تاکید و تصریح کرد: حضور دختران ایرانی با حفظ شئونات اسلامی در این یونیورسیالهای جهانی باعث شده الگویی مناسب از زن مسلمان به نمایش گذاشته شود.
پوکیانی در پایان ورزشکاران دانشجو را سفیران تشخص، اراده و ایمان دانشگاهها دانست و یادآور شد: به همین دلیل باید رقابتها را به رفاقتها ترجیح داد و این المپیاد را در سلامت کامل به پایان رساند.
پس از این سخنرانی سوگندنامه سیزدهمین المپیاد ورزشی- فرهنگی دانشگاههای کشور توسط یکی از دانشجویان دانشگاه فردوسی قرائت و در نهایت مشعل این المپیاد که توسط تعدادی از دانشجویان در جوار حرم مطهر رضوی روشن شده بود به محل برگزاری مراسم آورده و در این مکان نیز مشتعل شد.