اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم اختتامیه سیزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر سراسر کشور روز گذشته در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
حمیدرضا طاهری، با بیان اینکه برگزاری این المپیاد توفیق بزرگی بود که به آن افتخار میکنیم، گفت: پیش از واگذاری برگزاری سیزدهمین دوره این المپیاد به دانشگاه فردوسی مشهد، امکانات دانشگاه بررسی و امکانسنجیها صورت گرفت و براساس ظرفیتهای دانشگاه اعلام آمادگی صورت گرفت.
وی ادامه داد: پس از میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برای برگزاری این دوره از رقابتها چارت المپیاد و احکام مسئولان آن توسط رئیس دانشگاه تهیه شده و کمیتههای اجرایی راهاندازی شدند. در این مرحله نیز امکانسنجی مجددی از امکانات دانشگاه صورت گرفت و آمادگی برگزاری سیزدهمین دوره این المپیاد توسط دانشگاه فردوسی مشهد به وزارت علوم اعلام شد.
دبیر اجرایی سیزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان با بیان اینکه در جریان آمادهسازی امکانات دانشگاه برای این المپیاد ۵۵۰۰ متر مربع به فضای ورزشی خود اضافه کرده است، تصریح کرد: همچنین نخستین پیست دو و میدانی استاندارد در بین دانشگاههای کشور و سالن ورزشی تخصصی بدمینتون در دانشگاه راهاندازی شده است.
طاهری تصریح کرد: همچنین خوابگاهها و سلفسرویسهای دانشگاه برای برگزاری این دوره از رقابتها بازسازی و زیباسازی شده و نکات بهداشتی در آن مورد تاکید قرار گرفته است. علاوه بر این سیستم غذایی شرکتکنندگان به شکلی برنامهریزی شد که متناسب با شرایط مسابقات باشد. ما در این دوره برای نخستین مرتبه سیستم رخدادهای ورزشی را به وزارت علوم پیشنهاد کردیم که این سیستم برای این مسابقات راهاندازی شد و آموزش مجازی سرپرستان کل، صدور کارتها، امکانات رفاهی، چتر وایرلس دانشگاه و...از طریق آن صورت پذیرفت. این نخستین مرتبهای است که به طور کامل از این تکنولوژی در مسابقات بهرهمند میشویم.
دبیر اجرایی سیزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان با اشاره به جنبش داوطلبی که در حاشیه این المپیاد برگزار شد، گفت: برای این دوره از رقابتها سیستم جذب داوطلبان ورزشی راهاندازی شد. امروز در رقابتهای بینالمللی ورزشی و در سطوح بسیار بالا از ظرفیتهای داوطلبانه برای برگزاری مسابقات استفاده میشود و ما نمونه آن را در برگزاری رقابتهای سیزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان کشور در دانشگاه فردوسی مشاهده کردیم.
وی با اشاره به رویکردهای فرهنگی این المپیاد خاطرنشان کرد: در این زمینه برنامهریزی خوبی در معاونت فرهنگی دانشگاه صورت گرفت. باید توجه داشت سال ۹۵ سال سختی برای دانشگاهها بود؛ اما مدیریت مالی دانشگاه توانست به خوبی از پس برگزاری این مسابقات برآید و کوچکترین خللی در این حوزه وارد نشد.
الهه عرب عامری، معاون فنی سیزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی در بخش دختران هم در مراسم اختتامیه گفت: به لطف خداوند متعال و با بهرهگیری از تجارب ارزشمند دوازده دوره برگزاری المپیادهای فرهنگی ورزشی و مشارکت جامعه دانشگاهی این المپیاد با حضور ۲۵۰۰ شرکتکننده دختر از ۱۰۱ دانشگاه و موسسه آموزش عالی کشور در هشت رشته ورزشی در قالب ۲۴۹ تیم در رشتههای بسکتبال، والیبال، فوتسال، تنیس روی میز، بدمینتون، تکواندو، دوومیدانی و شنا به مدت هشت روز به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد در جوار مرقد مطهر رضوی برگزار شد.
وی با اعلام اینکه تعداد مدالهای توزیعشده در این المپیاد ۱۱۹ مدال طلا، ۱۱۹ مدال نقره و ۱۴۳ مدال برنز است، تصریح کرد: از ویژگیهای بارز فنی این المپیاد، حضور بازیکنان ملیپوش و لیگ برتری با لحاظ کردن قوانین تعیینشده بود که موجب افزایش سطح کیفی مسابقات شد و همچنین استفاده از داوران شاخص و خوشنام بومی، وجود سیستم ویدئو چک برای قضاوت بهتر داوران و گزارش زنده رادیویی مسابقات بود.
معاون فنی سیزدهمین المپیاد دانشجویان دختر افزود: استفاده از داوران مورد تایید فدراسیونها که با حضور ۲۶ داور بینالمللی، ۱۴ داور ملی، ۴۳ داور درجهیک، ۳۳ داور درجهدو و ۲۸ داور درجه سه از دیگر ویژگیهای این المپیاد است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران تاکید کرد: برگزاری این المپیاد در دهکده بازیها موجب ایجاد نسخه جدیدی در المپیادهای دانشجویی شد که در واقع کار را برای دانشگاه بعدی که میزبان بازیها خواهد بود، بسیار سخت می کند.
عرب عامری در ادامه نتایج نهایی مسابقات رشتههای برگزار شده در دوره از المپیاد دختران را اعلام کرد.
ریاضی، معاون امور دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم اختتامیه المپیاد در بخش دختران با اعلام اینکه دانشگاه فردوسی مشهد توانست ۸۲.۵ درصد رضایت شرکتکنندگان در این المپیاد کسب کند، تصریح کرد: طی ده روزی که دانشگاه فردوسی مشهد این رویداد بزرگ را مدیریت کرده است، خوشبختانه نسبت به دورههای پیشین با افزایش رضایتمندی شرکتکنندگان روبرو بوده است.
وی تصریح کرد: در این المپیاد از میان ۱۰ دانشگاه اصلی که حائز رتبه شدند، پنج دانشگاه برتر و پنج دانشگاه کوچک و متوسط توانستند رتبههای اول را به خود اختصاص دهند که نشانگر ظرفیت بسیار مطلوب دانشگاههای متوسط کشور است.
ریاضی، معاون امور دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه جامعه ایران به سمت افزایش سهم زنان در مدیریت کشور پیش میرود، افزود: دانشجویان روزی در جایگاه اداری کشور قرار خواهند گرفت. بنابراین ما انتظار داریم که اگر که ما خطایی مرتکب میشویم آنها تذکر دهند و اگر به نقطه عطفی رسیدیم، آن را ادامه دهند.
ریاضی با اشاره به برگزاری کارگاههای ورزشی در این المپیاد بیان داشت: سیستم مدیریت ورزشی به صورت آنلاین نتایج و خدمات را در این المپیاد ارائه میکرد.
وی ضمن قدردانی از مدیریت مطلوب دانشگاه فردوسی مشهد در برگزاری این دوره از المپیاد خاطرنشان کرد: برای ما همراهی، مشارکت و شادی دانشجویان بزرگترین دستاورد این المپیاد است و اگر در دانشگاه فردوسی مشهد لحظات پرنشاطی برای دانشجویان فراهم کرده باشیم، به هدف خود رسیدهایم.
در ادامه مراسم شاهنامه خوانی برگزار شد و گروه موسیقی سنتی بیدل نیز قطعاتی را اجرا کردند.
در این دوره از المپیاد تیم دانشگاه تهران با کسب ۱۹۹ امتیاز مقام اول مسابقات، تیم دانشگاه فردوسی مشهد با کسب ۱۶۹ امتیاز مقام دوم و تیم دانشگاه الزهرا تهران نیز با کسب ۸۵ امتیاز مقام سوم را بدست آوردند.