اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه تبریز، رئیس دانشگاه تبریز در آیین افتتاحیه طرح ولایت استانی که در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار شد، گفت: بر اساس آموزه های دینی، یادگیری علوم اسلامی در کنار علوم تجربی و جدید واجب است و دانشگاهیان به عنوان اصلاح کنندگان جامعه؛ بر اساس سخن امام راحل(ره) که - دانشگاه یک کشوری اگر اصلاح شود، آن کشور اصلاح می شود- باید به یادگیری علوم دینی و تهذیب نفس و تزکیه در کنار تخصص های علمی اهتمام ویژه ای داشته باشند.
محمدرضا پور محمدی افزود: در اصلاح هر جامعه ای، مهم ترین عامل خودسازی است و در دانشگاه تبریز نیز که در آرم آن، تعلیم و تزکیه حک شده است، اهتمام ویژه ای به این امر می شود، چرا که معتقدیم انسانی کامل است که از تمام ابعاد وجودی خویش را تزکیه کرده باشد.
وی در خصوص برگزاری طرح ولایت و تلاش دانشجویان ارزشی استان و بویژه دانشگاه تبریز در برگزاری این همایش گفت: برگزاری چنین نشست ها بسیار ارزشمند است، اما پیشنهاد می شود در جلساتی که قرار است برگزار شود، با حضور دیدگاه های مختلف و با تضارب آرا و نقد منصفانه همراه باشد و از طرح یک طرفه مسائل اجتناب شود.
رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به همدلی میان دانشجویان، تشکل ها و مدیریت دانشگاه تبریز و اینکه کوچک ترین اصطکاکی در این دانشگاه وجود ندارد، تا از روند رو به پیشرفت امور جلوگیری نماید، افزود: گاها بعضی همایش ها در دانشگاه های استان برگزار می شود که مطالب و محتوایشان با عناوین آن، متفاوت است.
پور محمدی افزود: نقد سازنده عامل رشد و توسعه بوده و دانشگاه نیز از آن استقبال می کند، اما انتظار می رود با رعایت جنبه علمی و انصاف و فارغ از ملاحظات جناحی و دسته بندی های سیاسی، مسائل مورد بررسی قرار گیرد.
معاون پژوهشی دانشگاه قم نیز در این آیین گفت: انسان دارای دو بعد ملکی و ملکوتی است؛ بعد ملکی همان جنبه خاکی انسان است که جسم انسان را شامل می شود، اما بعد ملکوتی، همان دمیدن روح بر تن وی است. بنابراین انسان تنها از جسم تشکیل نیافته است و در حقیقت، انسانی کامل است که بعد ملکوتی وی بر بعد ملکی اش تسلط داشته باشد.
حجت الاسلام سید محمد جواد وزیری فرد افزود: اگر انسان بتواند کاری کند که فطرت وی بر طبیعت انسانی اش غلبه پیدا کند، می توان گفت که در او انسان سازی صورت گرفته است؛ چرا که مرز بین انسان و حیوان همان فطرت انسانی است.
وزیری فرد در ادامه گفت: در جامعه امروز، نقشه دشمن این است که با رواج بی دینی، مرزهای خانواده را از هم بپاشد و مردم و جوانان را نسبت به مسائل جاری جامعه بی تفاوت کند و به دنبال آن، به خواسته های شوم خود برسد که تنها راه مقابله با آن تزکیه نفس و داشتن بصیرت است و شماها با شرکت در این مراسمات باید بیشتر به این امر واقف شوید.
جانشین سپاه عاشورای استان نیز در این آیین گفت: اگر بخواهیم به عنوان جوان امروز، در تمام مراحل زندگی موفق باشیم، باید از تجربه انسان های موفق در حوزه دانشگاه بهره ببریم؛ چرا که انسان هایی مانند شهید مهدی باکری ها در دامن دانشگاه هایی همچون دانشگاه تبریز تربیت یافته و به میدان دفاع مقدس رفته بودند که از همه جهات انسان کاملی بود.
سرهنگ قادری افزود: هستی شناسی، معرفت شناسی و مسیر شناسی جریانات، در این نشست ها بسیار مهم است؛ چرا که در تقابل با دشمنان و تعمیق در شناخت جریان ها و مسیر شناسی آنها، بصیرت به دست می آید و چه بسا که هر کدام از این سه اصل نباشد، انسان در شناخت دشمن دچار انحراف شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه های استان آذربایجان شرقی نیز از دیگر سخنرانان این آیین با اشاره به اهداف طرح ولایت گفت: در راستای تعلیم و تزکیه دانشجویان و بصیرت افزایی دانشجویان برنامه های مختلفی از قبیل برنامه های اخلاقی، تربیتی، مهدهای قرآن کریم، آموزش نهج البلاغه و ... شکل می گیرد که طرح ولایت نیز از جمله مهم ترین آنهاست و در کنار مباحث آموزشی و تربیتی جهت ایجاد نشاط در میان شرکت کنندگان، مسابقات ورزشی،نمایش فیلم و مستند، یادواره شهدا، جشن و برنامه های متنوع دیگری نیز در نظر گرفته شده است.
مهندس شادی افزود: تربیت کادر همطراز انقلاب اسلامی از جمله اولویت های جامعه امروز است.
لازم به ذکر است: هشتمین دوره طرح ولایت آموزش مبانی اندیشه اسلامی استان به مدت ۱۰ روز و از ۱۵ تا ۲۵ مردادماه با شرکت حدود ۵۵۰ دانشجو در دانشگاه تبریز برگزار می شود.