کد خبر:۵۳۳۰۷۷
گزارش/

چه‌کسی می‌خواهد زنان جنوبی‌ترین خراسان ایران را عقیم کند؟/ گزارش یک خیانت!

یکی از خانم‌های روستا، طوری که کسی نفهمد، آمد و در گوش من گفت که دو سال است آمپول‌های پیشگیری از بارداری، پروژسترون، تزریق می‌کند و این موضوع باعث شده تا مشکلاتی برایش پیش بیاید و دیگر نتواند باردار شود.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، «بچه تعداد کم خوبه یا زیاد؟» زن روستایی، که چهره‌اش بیست سال از سن واقعی‌اش بزرگ‌تر به نظر می‌رسد، در جواب این سؤال خانم دکتر می‌گوید:«میگن کم خوبه دیگه....» و سپس ادامه می‌دهد که در روستا، خانه بهداشت تبلیغ می‌کند که فرزند کمتر بیاورید.  طولی نمی‌کشد که می‌فهمیم در برخی روستاها، خانم‌هایی که بیش از چهار پنج بچه دارند مورد تمسخر و تحت فشار روحی و روانی، مجبور به پیشگیری از بارداری می‌شوند. اینجا هنوز فرزند کمتر، به عنوان یک ارزش تبلیغ می‌شود و  مراکز بهداشت، پیشگیری از بارداری زنان روستایی را وظیفه خود می‌دانند، در سال‌هایی که دیگر همه فهمیده‌اند تداوم سیاست‌های کنترل جمعیت «اشتباه» بوده است.

 

 

جنگ تحمیلی که به پایان می‌رسد، چالشی جدی نظام مدیریت منابع انسانی کشور را درگیر کرده است.  جمعیت متولدین دهه شصت درصد قابل توجهی از هرم سنی کشور را به خود اختصاص داده  و موضوع آموزش و پرورش و سپس آموزش عالی برای این نسل تازه، یکی از جدی‌ترین چالش‌های کشور پس از جنگ محسوب می‌شود. همین مشکلات و مسائل است که نظام را به پذیرش برنامه‌ها و سیاست کنترل جمعیت می‌کشاند. سیاستی که شعارش «فرزند کمتر زندگی بهتر» بود و نتیجه‌اش، کاهش شدید نرخ رشد جمعیت کشور. (برای اطلاعات بیشتر اینجا و اینجا را نگاه کنید.)

 

به اذعان کارشناسان، اجرای برنامه‌های کنترل جمعیت در ایران، در سال 1371، چهار سال پس از پایان جنگ تحمیلی، به هدف مورد نظر خود، یعنی کاهش نرخ باروری به 4 رسیده بود. اما به دلایلی که از سهل انگاری مسئولین نشأت می‌گرفت یا خدایی نکرده نیت‌های نا مبارکشان، اجرای سیاست  های کنترل جمعیت در ایران ادامه یافت و تا سال‌ها بعد، و حتی تا امروز، ردپای آن در نقاط مختلف کشور، خاصه مناطق محروم، به چشم می‌خورد! حضور یک گروه جهادی در شهرستان زیرکوه استان خراسان جنوبی باعث شد سرنخ‌های تازه‌ای از توزیع داروهای پیشگیری از بارداری در مناطق محروم به‌دست بیاید. تراژدی کنترل جمعیت، هنوز در برخی مناطق استان خراسان جنوبی قربانی می‌گیرد.

 

این، بخشی از گزارش روزانه‌ی یک دکتر جهادی از روستایی در شهرستان زیرکوه در استان خراسان جنوبی است، گزارشی که  در تیرماه 95 نوشته شده است، 24 سال پس از زمانی که ایران به اهداف خود در اجرای سیاست‌های کنترل جمعیت رسیده بود: «من از او پرسیدم که با تجویز چه کسی این آمپول‌ها را زده. گفت بهیار ِ روستا این کار را انجام داده است. من با بهیار صحبت کردم و دلیل این کار را جویا شدم. آقای بهیار ادعا کرد که اجازه این کار را دارد و آموزش‌های بهیاری برای تجویز این داروها کافی است!»

 

 

آقای بهیار اما چنین اجازه‌ای ندارد. خانم دکتر رحیمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، به ما می‌گوید:«داروهای پیشگیری از بارداری داروهای هورمونی هستند که یکسری موارد استفاده و یکسری موارد ممنوعیت مطلق استفاده دارند. برای همین به نظر من حتماً زیر نظر پزشک متخصص بهتر است استفاده شود. من معتقدم باید تجویز دارو حتماً زیر نظر پزشک انجام گیرد.» اینکه کدام مقام بالادستی به این بهیارها اجازه استفاده سرخود از این داروها را داده است، ابهام بزرگی است.

 

در خراسان جنوبی، بر خلاف  توصیه‌های پزشکی، پروژسترون در مراکز اورژانس، جایی که طبیعتاً باید محل نگهداری داروهای اورژانسی باشد هم به وفور یافت می‌شود. اینجا، فیلمی از توزیع داروی پروژسترون و حضور فعالش در قفسه داروهای اورژانسی در مرکز بهداشت یکی از روستاهای خراسان جنوبی را شاهد هستیم.

 

روایت پزشک جهادی هم، چیزی شبیه همین فیلم را، به شیوه‌ای فجیع‌تر و در روستایی دیگر بیان می‌کند:«در خانه بهداشت یکی از روستاهای منطقه، لیستی وجود داست از تقاضای آقایان برای پوشش  های بهداشتی (کاندوم)، که برخی از تقاضاها مال سه چهار ماه قبل بود و به آنها پاسخی داده نشده بود. اما در همان خانه بهداشت دیدیم که کارتن‌های آمپول پروژسترون وجود داشت! مسئول خانه بهداشت به هیچ وجه اجازه نداد که از آن لیست و آن کارتن‌ها عکس بگیریم.»

 

نکته‌ای که توزیع و تزریق ِ بی قاعده این داروها را در روستاها، تبدیل به کابوسی برای سلامت مردم می‌کند، ملاحظات قبل از مصرف و عوارض جانبی این داروهاست. قبل از تزریق پروژسترون باید آزمایش‌های فیزیکی سینه و معاینه وضعیت لگن انجام شود. در صورت وجود بیماری‌هایی مثل صرع، میگرن، آسم، اختلال قلبی و کلیوی ونیز سابقه افسردگی روانی و دیابت نیز باید این دارو بااحتیاط تجویز شود. احساس سردرد یا سرگیجه خفیف، فشار خون یا لخته شدن خون هم از عوارض این دارو است. یکی دیگر از مهم‌ترین عوارض استفاده از پروژسترون، کاهش توده استخوانی می‌باشد. این آمپول بر کلسیم موجود در استخوان اثر می‌کند و توده استخوان به طور موقت کاهش می‌یابد، حتی اگر استفاده از آن قطع شود. لذا به مشکل پوکی استخوان بسیاری از زنان میان‌سال دامن می زند. اما در روستایی که حتی امکان انجام آزمایش‌های اولیه‌ی پزشکی وجود ندارد، و در شهرستانی که حتی از وجود یک بیمارستان و یک پزشک متخصص هم محروم است، چطور و بر چه مبنایی این داروها توزیع شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند؟ مسئول عوارض جانبی آمپول پروژسترون بر دختران و زنان روستایی چه کسی است؟

 

به نظر می‌رسد مهم‌ترین  اقدام برای مبارزه با توزیع بی رویه  داروهای پیشگیری از بارداری، افزایش آگاهی‌های عمومی مردم باشد. نکته جالب این است که در برخی روستاهای استان خراسان جنوبی، که عموماً از اهل سنت هستند، به دلیل حضور ِ نهادهای مردمی و آگاهی بخشی آنها به مردم، میزان استفاده از این داروها «صفر» است و هیچ بهیاری اجازه ندارد و نمی‌تواند این داروها را برای مردم تجویز کند.

 

 

اما اتفاقی که توزیع این داروها را مشکوک و پر ابهام تر جلوه می‌دهد، نحوه‌ی برخورد برخی مسئولین محلی با پزشکانی است که این موضوع را بررسی کرده‌اند. مسئول یکی از گروه‌های جهادی مستقر در استان خراسان جنوبی می‌گوید:«زمانی که در منطقه مستقر بودیم، از شبکه تلویزیونی استانی به  سراغ پزشکان تیم ما آمدند و با آنها گفتگو کردند. یکی از پزشکان، تلویحاً در مصاحبه‌اش به موضوع توزیع این داروها اشاره کرد و گفت اینجا یکسری داروهایی هست که نباید باشد و یکسری داروهایی نیست که باید باشد. خبر ِ مصاحبه پزشکان ما حدود نیم ساعت بعد از اینکه آنها این گفتگو را انجام دادند به شبکه بهداشت شهرستان زیرکوه می‌رسد. متولیان شبکه بهداشت با مسئول تیم پزشکی ِ گروه تماس می‌گیرد و می‌گوید اگر شما بخواهید روی این موضوع پافشاری کنید ما دیگر به شما کمک نمی‌کنیم و اجازه طبابت نمی‌دهیم.»

 

داستان برخورد تهدید آمیز مسئولین با گروه پزشکی به همین جا ختم نمی‌شود. مسئول گروه جهادی فعال در زیرکوه می‌گوید:«با فاصله زمانی خیلی کمی پس از متولیان شبکه بهداشت، یکی از بهیاران منطقه هم با پزشکان ما تماس می‌گیرد و به آنها می‌گوید «چرا خودتان را درگیر این موضوع می‌کنید؟ شما هنوز جوان هستید و دانشجو و جوگیر هستید!!» برای ما این نحوه برخورد خیلی عجیب بود. در روز آخر اردو هم وقتی با مسئولین منطقه‌ای در یکی از روستاها جلسه داشتیم، برخورد خوبی با پزشکان ما نداشتند و یکی از مسئولین رفتار تحقیرآمیزی داشت و فضای کلی حرف‌هایش این بود که شما تجربه کافی ندارید و برای چه آمده‌اید به منطقه؟ کار به جایی رسید که من، به عنوان مسئول اردو، به پزشکان گفتم اینها-مسئولین-بلد نیستند تشکر کنند و من به جایشان از شما تشکر می‌کنم.»

 

موضوع کنترل جمعیت و چالش‌هایی که اجرای این سیاست‌ها برای کشور ایجاد کرده است، داستانی دراز، چندوجهی و پیچیده است که هنوز هم به ساختار جمعیتی کشور آسیب می زند. به نظر می‌رسد هنوز مغزهایی در وزارت بهداشت به کاهش نرخ رشد جمعیت کشور می‌اندیشند و دست‌هایی، با تجویز بی رویه و غیرعقلانی داروهای پیشگیری از بارداری، به عملی شدن آن اندیشه‌ها کمک می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۰
سلام اگر این گذارش درست باشد که امیدوارم درست نباشد پس اقای قاضی زاده هاشمی در خوابند یا خود را بخواب زده اند ؟ نماینده مجلس آن منطقه چرا خاموشند؟
64
5
ناشناس
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۰
شاید نماینده هاشون هم خوابن
ناشناس
۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۹
شما دوستان گرامی یا نمی دانید یا در باغ نیستید که این مطالب را می نویسید. اگر می خواهید در خصوص وسایل پیشگیری از بارداری اطلاع حاصل کنید لطفا" به والدین تان مراجعه نمائید و اهمیت وسایل پیشگیری از بارداری رابپرسید. هر وسیله پیشگیری و یا هر داروئی در کل دارای مزایا ومعایب و عوارض جانبی می باشد. در بحث وسایل پیشگیری اینکه این خانم دکتر از دانشگاه فارغ التحصیل شده وبه نام جهادی مثلا" رفته ارائه خدمت کنه که جای خیلی سخن داره، زیر این خانم دکتره اصلا" با سیستم بهداشتی آشنایی کامل نداره .اگر قرار باشه هیچ وسیله پیشگیری در مناطق محروم کشور توزیع نشه می دانید چه فاجعه ای به بار می آید؟من از تمامی دوستان خواهش می کنم یک مطالعه ای در خصوص باراداری، پیشگیری از بارداری وتنظیم خانواده داشته باشند.
ناشناس
United Arab Emirates
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۴
چرا صحبت بی خود میزنید مثل این قسمت از گزارشتان که در آن عنوان کرده اید " انم‌هایی که بیش از چهار پنج بچه دارند مورد تمسخر و تحت فشار روحی و روانی، مجبور به پیشگیری از بارداری می‌شوند" بابا آدم حسابی مگر 5 یا 6 بچه تربیت نمی خواهند پول نمی خواهند امکانات نمی خواهند همین که باردار شد و به سلامتی بار را بر زمین نهاد درسته، تمومه ؟چرا یکی از افراد دارای نفوذ و تاثیر گذار یا افراد موفق در این جامعه این قدر بچه ندارد یا همین هایی که تبلیغ می کنند چرا ندارند اصلا خود شما حاضری 6 بچه داشته باشی چرا خودتونو از مردم متفاوت می بینید و برای اونا نسخه می پیچید ؟به نظر من از خودتون شروع کنید هر کاری رو تا مردم یاد بگیرند
11
44
رضا
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۶
اصلا بی خیال سیاست های کشور و ...
چرا بدون مجوز توسط یه بهیار...
بدون آزمایش و حتی بدون اجازه...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۶
بشین بابا یارانه 40تومنی نمیتونن بدن اونوقت دنبال ازدیاد جمعیتن انشالا 30سال دیکه بی آبی همین جمعیت نصف میشه
10
65
ناشناس
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۴
فکر کنم همه جلوی رایانه میشینند. شما اگر سرپا وایسادی، بشین که خسته نشی، به اعصابت فشار میاد، نمی فهمی چی میگی!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۰
حالا یک مرکز بهداشتی ودرمانی هم که داره کارشو درست انجام میده اسمشو بزارید خیانت بااین وضعیت اقتصادی اون روستایی بیچاره بچه میخاد چیکار
7
68
javad4233
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۰
كار اين مركز اشتباه است چون با اين داروها بيماري به خانم ها اضافه ميكند. در كل استفاده از داروهاي شيميايي و خيلي قوي در جامعه به راحتي خورانده ميشود. و دكترهاي(به اصطلاح)متخصص داروهايي براي بيماران تجويز ميكنند كه باعث ايجاد بيماري جديد ميشوند.
اما براي بحث بچه دار نشدن كه اشتباژهي بزرگ است بايد مسئولين و ادارات و سازمانهاي مرتبط شرايط را فراهم كنند. حالا كه شرايط براي زندگي سخت شده و مشكلات زيادي را مسئولين به وجود اورده اند براي جلوگيري از روش هاي نوين بچه دار نشدن استفاده نشود و دستگاه توليد مثل را نابود نكنيد. بصورت طبيعي كنترل كنند. متاسفانه ما (موجود 2پا) در كارهاي خدا دخالت ميكنيم و هر كار خدا بي حكمت نيست كه سفارش شده. مسئولين فعلي همانهايي هستندكه شعار فرزند كمتر را دادند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۶
اقای دکتر جهادی من پدر وقتی نمی توانم نیاز های اولیه وانسانس فرزندانم را فراهم کنم و امروزه با این همه معضل بیکاری که وجود داشته وپدران با گوشت وپوست خود این مشکلات را حس کرده اند با کدامین عقل سلیم فرزندان خود را گرفتار اینده نمایند .نفس شما از جای گرم بلند میشود وشعار فرزند اوری می دهید
8
58
فاطمه
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۹
سلام
موضوع فرزند آوری یه بحثه
راههای اشتباه و خظرناکی که اینا توی این روستاها در پیش گرفتن یه بحثه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۱
احمقها شما باهمین جمعیت بی کیفیتی که باعث شدید-مردم درمعضلات مشکلات زیادی روبروهستندوفساددرمملکت بی دادمیکنه-چطور چنین اهداف شیاطنی دنبال میکنیدإ؟
7
76
ناشناس
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳
جمعیت بیکیفیت؟؟!!! حالت خوبه آقای باکیفیت؟؟
رضا
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۹
کاملا مشخصه یه "ایرانی" این کامنتو نوشته :)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۵
....حالا نه که ده شصتیها ویا هفتادیها همه سرکار رفته وازدواج کرده اند شما تاراحتی ؟بیچاره ها از بیکاری ونداری مجنون شده اند
14
79
ناشناس
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۸
شما که منفی می دهی آیا وضعیت مالی شما خوب است؟ آیا شغل دارید؟ آیا جوانان بیکار را درک می کنی؟وظیفه مسولین مملکت اینه که قبل از تولد بچه باید شغلشو آماده کرده باشند نه حالا که ما 25 سالمون شده تازه بگن اه این جوونا کجا بودن ،تازه حرف اینم حرف ایجاد اشتغال رو پیش بکشن
saeres
United Arab Emirates
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۴
بخدا اگر یه مدیریت صحیح اجرا بشه میشه برای چند برابر جمعیت کشور کار فراهم کرد و امکانات داد نباید به خاطر بی عرضگی دولتی که 4 سال سرکاره و فقط دنبال واردات و جمع کردن ثروت در شمال تهرانه اگر مستضعفین تعداد خود را کم کنند فقط به خودشون ظلم کردن
4
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۵
اتفاقا اکثرافرادی که بجایی رسیده اند از خانواده های پرجمعیت اند ,خانوداده های کم جمعیت مشکلاتی دارند که همه میدونند ,اکثربیماری های روانی از کجاست؟ مشکلات خانئادههای کم جمعیت 80درصد مشکات جامعه را شامل میشه, شما تضمین می کنید با تعداد بچه کمتر مشکلات اجتماعی کم شه ؟ من که دکترای روانشناسی دارم کاملا با این امور آشناییت دارم ومیدونم جمعیت باید متعادل باشه ؛نه 2تا خوبه ونه 10 تا
7
0
عباس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۴
خدا لعنت کنه اون دستهایی که آگاهانه به این کشور و آب و خاک خیانت می کنن. و خدا هدایت کنه اون هایی رو که اغفال شده ی دست خیانتکارانند.
خدایا ما رو توی این آخر الزمانی عاقبت به خیر کن!!!
3
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۷
نفهم بفهم.نوشته تزریق و استفاده بی قاعده از این داروها باعث پوکی استخوان در میانسالی میشه وهزار جور عوارض داره، اگه همین داروها به یکی از خانم های خانواده خودت تزریق می کردن باز هم ازشون طرفداری می کردی... خدایا همه نفهم ها رو به راه فهمیدن هدایت کن.
5
0
ابراهیم
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۳
سلام خدمت دوستان.
من نمیدونم ولی احساس میکنم سازماندهی شده اینجا نظر دادند
نظرات همه مغرضانه بود
جمعیت ونیروی انسانی یکی از با ارزش ترین ثروتهای هر جامعه است چه در دین چه در منطق و عقل نگاه کنیم بودن یک انسان بهتر از نبودنش است .حالا آقایان آمدند نظر دادن و هی وضعیت اقتصادی رو ربط میدن به فرزند ن.نمیدونم منظورشون چیه،واقعا از گرسنگی نمیرید شما
2
0
یک جوان
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۰
دوستان سیاست افزایش جمعیت به خاطر دلایل زیادی مثل خطر پیری نسل و تهدید نسل هست که کاملا قضیه ای منطقی و علمی هست که الان بسیاری از کشور ها اون رو دنبال میکنن و به هیچ عنوان به این معنی نیست که فکری برای بیکاری و ازدواج جمعیت موجود نشه، چون الان معضل اشتغال داریم بهتره از طرق مختلف، فکری برای این مساله بشه که باعث توسعه و پیشرفت کشور میشه نه این که بخوایم رفتار سلبی از خودمون نشون بدیم!
ان شالله که هم مشکل بیکاری و اشتغال حل بشه و هم مشکل تهدید نسل.
1
0
با نام
Finland
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۲
سیاست کنترل جمعیت بسیار سیاست اشتباهی بود که خدا لعنت کند در دوران رئیس جمهوری اسبق این کار باب شد.
الان هم داریم میبینیم که نسلمون داره پیر میشه و کشور رو به اضمحلال هست.
جمعیت شیعه باید افزایش یابد تا مقدمات ظهور امام زمان را فراهم کنیم وقتی شیعه ی حقیقی درست تربیت نشود مسئولین خائن و نجومی بگیر میروند صاحب مشاغل و پست های دولتی می شوند و وضعیت جامعه و کشور را به همین گونه ای که مشاهده میکنید میاندازند.
ادمین محترم کامنت را منتشر کن سانسور نکن خواهشا
1
0
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۹
تلاش برای کاهش جمعیت در تمام دنیا توسط مستکبرین وجهانخواران برای تضعیف قدرت ملی بویژه در کشورهای غیر همسو پیگیری می شود وبا کمال تاسف بدلیل بی عرضگی وفساد درمدیران در دوران سازندگی وبعد از آن بجای توزیع مناسب ومتوازن ثروت وامکانات درکل کشور وتلاش برای رشد وتعالی کشورمبتنی بر اسلام،با شیوع سبک زندگی لیبرالی وغربی سعی در توجیه بی عرضگی خود در مدیریت جامعه کردند واز سیاست کنترل جمعیت به بدترین شکل ممکن حمایت کردند لطفاً تحقیق کنید چه کشورهایی درسی سال اخیر این سیاست را اعمال کرده اند وچه نتیجه ای گرفته اند کشورهای پیشرفته بشدت دنبال افزایش جمعیت حتی ازطریق مهاجرپذیری هستند کسانی که میگویند فرزندان هزینه میخواهند درست میگویند ولی میشود بفرمایندسی سال دیگر که پیرشدیم کدام نسل از ما مراقبت میکند؟
2
0
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰
آقا جدای از سیاست کلی نظام...
بدون تجویز پزشک و فقط نظر یه بهیار...
منطقه مرزی و بحث امنیت...
عوارض زیاد این دارو...
بدون اجازه...
بابا خوش انصاف ها مگه مردم شعور ندارن آخه...
تازه خوب وسایل بهداشتی(کاندوم) بدن خوب...
مگه زمان برده داریه...
3
0
سید علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۳
این واکسن ها پدر ما ر درآوردن. خیلی از مرض ها از عوارض این واکسن هاست. وضعیت سلامت گربه هایی که توی خیابان آشغال می خورند از ما انسان ها که بهداشتی داریم و به اصطلاح واکسیناسیون انجام می دیم به مراتب بهتره.
یه سری به سایت shiateb.com بزنین. (سایت یه دکتر عمومی هست) و کلمه واکسن را جستجو کنین. جند تا مقاله میاد حتما بخونین
11
1
ناشناس
United States of America
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۶
چه بلایی دارن سر مملکتمون میارن؟؟؟
وزیر بهداشت کجاست؟؟؟
حسن روحانی کجاست؟؟؟
اصلا اخبار چرا همچین فاجعه ای رو پوشش نمیده...
17
1
ناشناس
United States of America
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۹
"خبرگزاری دانشجو" ، "دکتر سلام" ...
پیگیری کنید ببینیم چه خبره؟ بیچاره مردم این روستاها... چرا هیچکی هنوز عکس العمل نشون نداده
17
0
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۹
چ ربطی به شیعه و سنی بودن داره اهل تسنن واقعا رو این قضیه ها حساسن ولی هیچکی شیعه هارو هم مجبور نکرده برن ازون داروها استفاده کنن مشکل از جایی که مردم از آیندشون میترسن با این وضع اقتصادی
6
13
علی
Iran, Islamic Republic of
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۸
خائنین نامرد، وطن فروشان پست
28
2
ناشناس
Finland
۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۷
کسانی که این کارو میکننو اعدام کنید...
این نسل کشیه...
5
0
معترض
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۵
به نظر من این گزارشگر فقط یک هفته از مشکلات مردم آن منطقه را دیده است.اولا شما باید به اسم دارو توجه داشته باشید و ببینید برای چه استفاده می شود.چرا به آمپول سیکلوفم گیر نداده اید. آمپول پروژسترون مد نظر گزارشگر حتی در داروخانه هم بدون نسخه پزشک بفروش نمی رسد و آمپول خانه بهداشت یک آمپول پیشگیری از بارداری است.دوما تمام داروهای پیشگیری از جمعیت توسط معاونت بهداشتی دانشگاه مربوطه تامین می شود و اینکه شما از نبود کاندوم در خانه بهداشت گلایه نموده اید بدلیل تامین ننمودن آن توسط معاونت بهداشتی مربوطه می باشدسوما هیچ خانه بهداشتی بهیار ندارد و بهورز در خانه بهداشت فعالیت میکند.هفته ای یک روز در هر مرکز بهداشتی درمانی روستایی نیروی آزمایشگاه حضور دارد.
4
1
معترض
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۱
در ادامه ... در هر مرکز بهداشتی درمانی روستایی یک ماما فعالیت میکند که در طول هفته یک بار به هر خانه بهداشت تحت پوشش هر مرکز مراجعه و خدمات رسانی میکند. ماهی دو بار یا بیشتر پزشک متخصص زنان با ویزیت رایگان در شهرستان حضور می یابد.
اگر فرزند آوری اینچنینی دستور مقام معظم رهبری می باشد چرا پولدار های تهرانی اقدام به همچین کاری نمی کنند. و به مردم محروم زیرکوه فشار می آورد.
در پایان از خدمات رسانی بی شائبه و درست رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان زیرکوه (دکتر ناصری) تقدیر و تشکر فراوان می گردد.
2
4
سلام
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۷
خوب .حالا پشت سرهم بچه بزایند که چی.اموزش کجاست.تغذیه کجاست.بهداشت رایگان کجاست.خجالت اوره
1
1
علی
United States of America
۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۹
با سلام و احترام باید افرادی که باعث این کار شدن را مجازات کرد باید حق مردم را از این افراد بگیرید لطفا بیشتر پیگیری کنید مرگ بر منافق وطن فروش .
این دکتر خودش خانزاده بوده در زمان شاه الان هم همون افکار خانی رو دارد لطفا پیگیر موضوع باشید
1
0
پزشک
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۷
واقعا جای تاسف است خانم مثلا پزشکی که این گزارش را تهیه می کرده در یکی از دانشگاه های پایتخت تحصیل میکنند و اینقدر بی سواد!!!
در مجموعه خانه یا مرکز بهداشت بهیار وجود ندارد!!! نفر اول ارائه خدمات بهورز می باشد.
تمام اقلام داروئی موجود در خانه بهداشت بر اساس اقلام ابلاغی وزارت بهداشت می باشد هیچ دانشگاه علوم پزشکی نمی تواند تغییری در آن ایجاد نماید!
ملاک قضاوت در مورد جمعیت یک منطقه داده های مربوط به میزان های بهداشتی و ذیج حیاتی است نه صحبت های درگوشی!
اردو های جهادی فی النفسه اردوهای خوبی است اما درصورتی که افرادی که در کسوت پزشک یا متخصص با آن همکاری می کنند واقعا تحصیلات علمی و تجربه عملی در آن حوزه را داشته باشند. قبل از برگزاری اردو نیاز سنجی با همکاری واحد مربوطه صورت پذیرد و...
3
3
غلامم
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۱
سلام کلا همین دو دونه رو هی میگین این دو دونه که اینقدر جنجال نداره . همین یدونه کلیپ رو دارین بعد موضوعی به این کوچیکی رو اینقدر بزرگی کردین
1
1
پربازدیدترین آخرین اخبار