اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی در مراسم گرامیداشت اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران که امروز در مجتمع درمانی امام خمینی برگزار شد، گفت: آنچه در سال های اخیر مغفول مانده توجه به شخصیت اجتماعی ابوعلی سیناست و در این سال ها طب سنتی کم رنگ شده است. امروز هم می توان از این طب استفاده کرد. امروز می توان آنچه در طب شیخ الرئیس مکتوب است را پیدا کرد و از آن در طب استفاده کرد. اولین مفهوم این طب، طب پرسشگر و کنجکاو است؛ که یکی از حلقه های اصلی عبور از چارچوب های متعارف طب و رسیدن به دریچه های جدید علمی همین پرسشگری است.
وی افزود: توجه به شخصیت جامع بیمار محوری، نگاه مهربانانه و محافظت از بیمار جزو خصایص این طب سینوی می باشد.
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به گرامیداشت اساتید دانشگاه علوم پزشکی گفت: امروز هفت گوهر درخشان پزشکی مورد تکریم واقع شده اند و بخش کوچکی از تجلیات اخلاقی این افراد نیز توصیف شده است. فصول مشترکی در این اساتید وجود دارد و این اساتید را به هم پیوند می زند. نگاه جامع الاسرار در این اساتید وجود داشت، که ما امروز به شدت از این نگاه در طب فاصله گرفتیم و انتزاعی شده ایم. فصل مشترک دوم به هنگام بودن و توجه آنها به آخرین یافته ها و دستاوردهای علمی است؛ متاسفانه یا خوشبختانه گسترش اعجاب انگیز حوزه ها و شاخه های علمی باعث شده که باید سرعت بروز شدن در پزشکان افزایش یابد.
وی به اخلاق پزشکی اشاره کرد و گفت: اخلاق پزشکی نیز در این اساتید قابل توجه است، چرا که اخلاق پزشکی آنها در حیطه کاری و حتی اخلاق شخصی الگویی برای جامعه پزشکی است. احترام به بیمار که منشا مهم انسانی دارد نیز در این اساتید به چشم می خورد. در زمینه های مختلفی در طب دنیای امروز یک دگردیسی را شاهد هستیم و از یک فضای قالبی درآمده ایم. کرامت بیمار باید در این قالب جدید مورد توجه واقع شود، چرا که کرامت بیمار از کرامت انسانی نشأت می گیرد. امروز هر پزشکی کامیاب تر است که بتواند برای بیمارش احترام بیشتری قائل شود.
زالی در ادامه بیان داشت: فصل مشترک آخر این اساتید علاقه و اختیار آنها به آموزش است؛ که اهمیت زیادی دارد و این نکته نباید فراموش شود که طب داخلی شالوده طب ماست. امروز طب داخلی در کنج عزلت نشسته و این برای نظام پزشکی ما به هیچ وجه مناسب نیست. طب داخلی پایه و اساسش طب ایرانی است و این اساتید ذخایر ارزنده ما هستند.