کد خبر:۵۳۷۲۱۴

بازخوانی بی‌عدالتی به متخصصان دانشگاه صنعت نفت/ سرنوشت کمیسیون مشترک مجلس و وزارت نفت چه شد؟

تشکیل کمیته مشترک وزارت نفت و مجلس شاید بهترین گزینه برای حل همیشگی مشکل دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعت نفت بود و حتی به نظر راه حل مناسبی برای رفع خطاها و اشتباه محاسبه و پیمان‌شکنی این وزارت خانه می­‌آمد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

سرویس دانشگاه خبرگزاری دانشجو- رضا اعرابی؛ خرداد ماه با زیبایی های همیشگی خود نیمه را سپری کرده و هوای بهاری کم کم جای خود را به گرما می­‌دهد. رفته رفته نمره ها از سوی اساتید اعلام می شود. فارغ التحصیلان مشخص و دانشجویان سهم واحد­های خود را برای ترم بعد مشاهده می کنند. همه چیز در ظاهر عالی به نظر می­رسد و خودشان را برای روزهای سخت مجاهدت در عرصه تعالی کشور آماده می کنند.

 

این ها آغاز داستان نوزدهمین روز از سومین ماه بهار 1394 دانشجویان دانشگاه صنعت نفت است؛ با هم قرار مدار می گذارند که چگونه در کشاکش سختی روزگار، صنعت مریض طلای سیاه را که سال­ها به دلیل عدم اعتماد به متخصصان جوان داخلی بیمار گونه حرکت می­ کند، «تندگویان» وار به سرعت واقعی خود برسانند؛ اما به یکباره خبری خون را در رگهایشان منجمد می­کند.

 

«بسمه تعالی با توجه به تعداد بالای نیروی انسانی شاغل در صنعت نفت، استخدام تحت هر عنوان از جمله رسمی، پیمانی، قراردادهای مدت معین و یا مدت موقت در تمامی دستگاه های تابعه وزارت نفت ممنوع است. امضا بیژن نامدار زنگنه»

 

داستان شروع شد، آرمان های واقعی و استخدام قانونی و جوانی از دست رفته با انگشت سبابه وزیری که فرزندانش در هلند و انگلستان زیست می کنند، نابود گردید.

 

زور مجلس به زنگنه نمی‌چربد!

دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت پس از کش و قوس های فراوان و نامه نگاری های بی جواب با معاونین وزیر و در نهایت ناعدالتی و ناحقی بی سواد خوانده شدن از سوی زنگنه، عزم خود را جزم کرده و بعد از تجمعات اعتراضی صورت گرفته در برودت سوزناک روزهای 5 و 6 دی ماه سال گذشته مقابل ساختمان وزارت نفت، در پی آن برگزاری تحصن ۱۰ روزه غذا و خوابیدن های شبانه در سرمای خشک دی ماه در حیاط دانشکده و لغو امتحانات توسط دانشجویان در چهار دانشکده نفت وابسته به وزارت نفت و پس از ۷ ماه پر شدن گوششان از وعده های پوچ مسئولین دانشگاه و وزارت نفت و عدم رسیدن به حق پایمال شده شان، بر آن شدند تا ادامه مسیر حق خواهی را به تهران و مقابل مجلس شورای اسلامی بکشانند.

 

از 17 مرداد تجمع اعتراضی مقابل درب شمالی خانه ملت آغاز شد که بعد از چند روز و گرفتن پاسخ های واهی، خبری نسبتا خوب، اما باز هم از جنس حرف، همه را امیدوار کرد؛ و آن اینکه حسنوند، رئیس کمسیون انرژی بعد از اتمام جلسه کمسیون با وزیر نفت(سه شنبه، 19 مرداد) و نمایندگان معترض، از موافقت و نظر مثبت زنگنه صحبت کرد و از تشکیل کمیته مشترک بین مجلس و دو تن از معاونین زنگنه برای پیگیری و حل مشکل این معترضین خبر داد. همچنین فایل تصویری در این باره را در صفحه مجازی منتسب به خود منتشر کرد.

 

این در حالی ست که زنگنه در جلسه هفته بعد با کمسیون صنعت و معدن از نداشتن مسئولیت در قبال استخدام دانشجویان و فارغ التحصیلان صنعت نفت سخن میگوید و همچنان بر موضع قبلی خود محکم ایستاد. هنوز مشخص نیست در این غائله نظر مثبت وزیر از دید حسنوند، احترام به قانون و جذب از دانشگاه صنعت نفت بوده؛ یا اینکه رئیس ساختمان خیابان طالقانی تقاطع حافظ، هر جا که می ­نشیند سخنان خود را بر مبنای حافظ المنافعی بی میان می آورد!

 

سرنوشت کمیسیون مشترک مجلس و وزارت نفت چه شد؟

بدین منوال تشکیل کمیته مشترک وزارت نفت و مجلس شورای اسلامی شاید بهترین گزینه برای حل همیشگی مشکل دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت  بود و حتی برای رفع خطاها و اشتباه محاسبه و پیمان شکنی این وزارت خانه به نظر راه مناسبی می­‌آمد، اما متاسفانه به گفته تعداد بسیاری از فارغ التحصیلان و دانشجویان دانشگاه صنعت نفت قرار بود نمایندگان آنها از طریق ارتباط با اعضای کمیته، مشکل شان را پیگیری کنند و تجمع را پایان دهند.

 

حالا همچنان پس از گذشت نزدیک به یک ماه از قول تشکیل این کمیته هنوز هیچکدام از اعضاء پاسخگو نیستند و هیچ خروجی از این کمیته بیرون نیامده است. سوال اینجاست آیا اصلا کمیته ای تشکیل شده؟! واقعیت غیر قابل کتمان آن است. متاسفانه وزیر نفت با استفاده از فضای ملتهب ایجاد شده در مجلس از پس قراردادهای نفتی جدید موسوم به IPC  و بیم راه یافته به جان دلسوختگان کشور جهت ایجاد باشگاه نفت و گاز، رسماً اذهان را از این واقعیت دور کرده است. مدعیان حمایت از مظلومان، غافلانه یا عامدانه در پازل ایجاد شده از سوی ژنرال خود خوانده نفت حرکت می کنند.

 

واکنش نماینده رهبری در دانشگاهها به بی عدالتی وزارت نفت

البته در این بین نباید از نامه حجت الاسلام محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه­ ها خطاب به وزیر نفت به راحتی گذشت؛وی در این مکتوب پیشنهاد داد تمهیداتی بیندیشند تا ضمن استماع نظرات نمایندگان دانشجویان دانشگاه صنعت نفت، بررسی‌های لازم در تعهدات احتمالی آن وزرات­خانه صورت گیرد. اما تلاش برای گسترش عدالت و خیراندیشی حجت الاسلام محمدیان همچنان از جانب وزیر نامدار بی پاسخ مانده است و حکماً تاثیری بر رفتار وزیر که الفت دیرینه ­ای با قراردادهایی چون «کرسنت» و «استات اویل» دارد، نداشته است؛ اما در این نامه مهم آن است که بالاخره فردی دارای جایگاه ارزشی در کشور نسبت به بی توجهی های صورت گرفته به این عزیزان احساس وظیفه کرد، هرچند هیچ پاسخی از سوی وزارت نفت به این نامه داده نشده است.

 

بیش از چند روز از زمان تعلیق تجمعات گسترده دانشجویان و فارغ التحصيلان دانشگاه صنعت نفت به دلیل خلف وعده وزارت نفت در عدم پایبندی به تعهد اولویت استخدام فارغ التحصیلان این دانشگاه نمی­گذرد؛ که در کمال تعجب میشنویم که وزیر نفت در سفر خود به بوشهر در پارس جنوبی(4 شهریور سال جاری) اعلام می­کند «برای ایجاد تخصص های لازم در طرح های وزارت نفت، دانشجویان شهرستان عسلویه بورسیه می­ شوند» و حال معلوم نیست «استراتژی جذب نیرو» در این وزارت خانه به کدام سمت حرکت می­کند؛ هنوز بورسیه های برتر دانشگاهی وزارت آقای نامدار روبروی درب شمالی مجلس شورای اسلامی و زیر آفتاب تابان برجام منتظر اشاره آقای شیخ الوزرا هستند و دوباره تاریخ  برای فرزندان دیار تنگستان تکرار می­‌شود؟

 

شاذ گویی تخصص برخی در وزارت نفت

نکات شاذ مطرح شده سوالی را در اذهان متبلور می سازد که آیا هم اینک وزارت نفت به تعهدات استخدامی پیشین خود در قبال فارغ التحصيلان دانشگاه تخصصی نفت و گاز که مرکز اصلی تربیت متخصصین صنعت نفت بوده است و در محروم ترين نقطه ایران ( با هدف درک دانشجویان از شرایط محیط کاری) اقدام به بورسيه نمودن استعدادهای نخبه ایران کردند، جامه عمل پوشانده؟

 

البته که بیژن زنگنه ثابت کرده است به هر قیمتی بر روی تصمیمات خود ایستادگی می کند؛ مثلا در روزهای اخیر و به دروغ تعداد فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت را حود ۲۰ هزار نفر عنوان کرده است؛ که در همین رابطه یکی از نفرات برتر کنکور ارشد و از دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در مصاحبه با خبرگزاری دانشجو  میگوید «طبق مستندات موجود در مدیریت نیروی انسانی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران، فقط چند صد نفر فارغ التحصیل در انتظار استخدام هستند؛ که این تعداد از ورودی 85 تا 91 دانشگاه را شامل می شود و بدلیل وقفه 15 ماهه در روند جذب  به این تعداد رسیده است. بیان ارقامی چون 30 هزار و 20 هزار  در مورد دانشگاهی که ورودی سالیانه آن در سه مقطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری در چهار دانشکده برای بیش از 20 گرایش و رشته کمتر از 500 نفر می باشد، کذب محض است.»

 

 تجمعات گسترده مقابل مجلس شورای اسلامی، وزارت نفت، شرکت ملی نفت و دانشگاه های صنعت نفت از شمال تا جنوب کشور، نشان از خلف وعده های مکرر وزیر است؛ حال چگونه فکر بورسيه نمودن عده ای جوان بی گناه را در سر دارند؟  آیا آنان سرنوشتی جز سرنوشت فارغ التحصيلان فعلی مجموعه دانشگاه صنعت نفت خواهند داشت؟ آیا آنها نیز باید روزگاری همچون مهندسین فعلی صنعت نفت برای استيفاي حق استخدامی خود آواره راهروهای مجلس شورای اسلامی باشند؟

 

بحث بورسيه و تعهد خدمت فراتر از بار حقوقی، مسئولیت بزرگ دیگری را بر دوش دولتمردان قرار می دهد که همانا بار اخلاقی و شرعی و عرفی آن است؛ که با بدعهدی و پیمان شکنی، باعث افزایش ریشه های بدبینی به دولت در سراسر میهن اسلامی مان خواهد شد؛ تا تعیین تکلیف فارغ التحصيلان دانشگاه صنعت نفت،  صحبت از بورسيه های جدید به نوعی به سخره گرفتن اعتماد مردم است.

 

سرانجام این داستان چه خواهدشد؟

اما در مقابل؛ دانشگاه صنعت نفت با قدمتی قریب به هشت دهه تاکنون، توانسته سهم بسزایی در تولید مدیران و متخصصان داخلی در عرصه صنعت نفت که عموما نیز از هموطنان بومی مناطق نفت خیز میباشد، ایفا کند و مهم تر اینکه در جریان دو حادثه مهم برای تاسیسات صنایع نفتی یعنی خسارات جنگ تحمیلی و تحریم همین جوانان و مدیران مدبر و با دانش، علم زمین مانده از بی کفایتی مدیران بالادستی را به اهتزاز در آورند.

 

حال باید دید نتیجه این فرآیند در پایان چه خواهد شد؛ آیا مجلس می‌تواند در مقابل شیخ الوزرا و تصمیمات خود محوری وی بایستد و یا اینکه نهادهای دیگری چون دیوان عدالت اداری و دادستانی کل کشور و سازمان سنجش هم می‌بایست به این ماجرا ورود پیدا کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۲
به زودي بايد شاهد ورود دستگاه هاي امنيتي به اين قضيه باشيم ، وقتي نماينده مجلس بجاي دنبال كردن حرف ملت ، بله قربان گو وزير شده بايد ببينيد چه خبره!!!!
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۵
دانش اموزان لطفا شما مثل من گول وعده های دروغ وزارت نفت را نخورید چند سال اینده میبینید که تمام همکلاسهاتون حداقل تو شرکت خصوصی مشغول بکارندو شما حتی یه مدرک هم دستتون نیست برید دنبال کار
8
0
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۲
ما بچه های دانشگاه صنعت نفت مگ ملعبه دست شما شیخ الوزرا هستیم؟؟؟؟
آقا غلط کردیم با بهترین رتبه اومدیم نفت. بخدا مث چی پشیمونم.....
رفیقام با رتبه های بدتر از من رفتن مکانیک و... الان همه دارن کار میکنن و درامد خوب دارن.کنار خونوادشون.
اقا غلط کردیم. ای خدا.....
9
0
حق خواه
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۵
زنگنه حق مارا چرا نمیدی؟؟؟
چی میخوای؟؟؟؟
بخدا پول نداریم بت بدیم!!! اگ پول داشتیم این دانشکاه لعنتی نمیومدیم....
8
0
محمد
Germany
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۷
ديگه شورشو درآورده با اين كاراش
7
0
بهنام
Iraq
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۱
بخدا اگه این مشکل حل شه من به چهار ماه نکشیده زن میگیرم اگرم نه که ایشون شوهر می کنه و زن گرفتن ماهم میره برا هفت هشت سال دیگه و من این رو از چشم زنگنه و نمایندگان ملت و دولت می بینم.این حق خوری محض در نظام اسلامی است در نظام اسلامی و قطعا به شخصه اگه درست نشه دنبال اینم که تلافی کنم هر جور شده
0
0
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۷
والا مثل اینکه زور زنگنه میچربه به همه مسئولین...اخه چرا باید اینجوری باشه؟ چرا مملکت اینجوریه؟ چرا نمیشه حق مظلوم رو از ظالم پس گرفت؟ مگه جمهوری اسلامی نیس؟
6
0
نفتی
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۹
تا پای جان ایستادیم تا حقمونو بگیریم. دین ما اسلام است و در مقابل ظلم سکوت نمیکنیم.....سکوت در مقابل بی عدالتی و دفاع از ظالم عین ظلم است است......
یا ایها الذین آمنو اعوفو بالعقود
7
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۵
زنگنه استاد لفاظی و وعده های سر خرمن است ما از ایشون جز این توقعی نداریم،اما به حال نمایندگانمون در مجلس تاسف میخورم که انگار نه انگار...
8
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۵
واقعا باید تاسف خورد برای این حد ارگز وقاحت و دروغ گویی!
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۵
عجب چیزی گفتید... "شاذگویی"
واقعا که هنر وزیر نفت، چیزی بیش از این نیست.
5
0
فارغ التحصیل نخبه (گروه الف) دانشگاه صنع
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۵
آقای زنگنه واقعاً هدفتون از اینهمه بدعهدی و جفا در حق ما که با رتبه های تک رقمی کنکور سراسری دانشگاه صنعت نفت رو انتخاب کردیم چیه؟؟ مایی که با این شرایط امکان تحصیل در هر دانشگاهی رو داشتیم ولی صرفاً بخاطر قطعی بودن استخداممون به دانشگاه نفت اومدیم. شمایی که به دفترچه کنکور سراسری و نص صریح قانون وزارت نفت در رابطه با استخدام ما پایبند نیستید به چه حقی دارید با آینده یه عده جوون بیگناه بوشهری بازی می کنید؟؟؟ میدونیدبعد از فارغ التحصیلی این جوانان در صورت خلف وعده باهاشون چه ضربات روحی و روانی جبران ناپذیری بهشون وارد میکنید؟؟! همینطور که الان عده ی زیادی از فارغ التحصیلان نخبه دانشگاه صنعت نفت صرفاً بدلیل بدعهدی شما و عدم اجرای قانون دچار افسردگی و از هم پاشیدن زندگی شدن؟؟ خدای ماهم بزرگه.
0
0
مرتضی ص
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۹
احسنت
متن خبریت واقعا عالیه بهتون تبریک میگم
5
0
مسعود نیک پور
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۱
گزارش خوبی بود. تشکر از شما
7
0
حمید
Switzerland
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۲
اقای روحانی...آیا شایسته هست که این جوونا واسه گرفتن حقشون 3 هفته تو گرما وایسن التماس کنند؟
6
0
amin
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۶
دولت با شعار اشتغال آمد و اشتغال پر کشید...
خلف وعده هم که میکند ...آیا بازهم باید به روحانی رای دهیم؟
4
0
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۲
به این وعده های سرخرمن و بدقولی های آقای وزیر عادت کرده ایم ۰۰۰
5
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۴
زنگنه به غیر از به باد دادن صنعت نفت از تو کاری بر نمی آد
5
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۸
آقای روحانی
وزیرات دارن بدجوری به دولت ضربه میزنن
5
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۲
آقای رئیس جمهور شجاعانه از حق دفاع نمایید،نگذارید حق عده ای جوان به خاطر لجبازی های وزیر پایمال شود
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۳
جناب رئیس جمهور تدبیری بفرمایید
6
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۱
زنگه يك تنه آبرو دولت و مجلس را با كاراش برد. واي بر دولت و مجلسي كه اين آقا را حمايت مي كند
7
0
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۸
این رفتار در حق دانشجویان دانشگاه نفت، بی عدالتی مسلم است...
2
0
علی موحد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۵
واقعا این برخورد، حق دانشجو هایی که عمرشون رو واسه تحصیل میذارن نیست...ممنون از نگارش تأثیر گذارتون
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار