به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از دو ماه پیش رسانه های منتسب به دانشگاه آزاد از برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی این دانشگاه خبر می دادند و تا حدود دو هفته پیش خبری از برگزاری انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی این دانشگاه نبود تا اینکه در نشست بررسی جشنواره ملی نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد با حضور معاون فرهنگی دانشجویی و جمعی از مسئولین این دانشگاه، معلوم شد که نخستین انتخابات مدیران مسئول نشریات دانشجویی واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد نیز قرار است در حاشیه این نشست برگزار شود.
این اولین باری است که دانشگاه آزاد قصد دارد تا مانند سایر دستگاه های آموزش عالی شورای ناظر بر نشریات دانجشویی را تشکیل دهد اما در همین ابتدا برگزاری این نشست با ابهاماتی روبه رو است.
طبق کسب اطلاع از برخی مدیران مسئول نشریات دانشجویی، هیچ سازوکار شفافی پیرامون شیوه برگزاری این انتخابات از سوی مسئولان دانشگاه آزاد به دانشجویان ارائه نشده و دانشجویانی که از این جشنواره آگاه شدند بی آنکه بدانند با چه سازو کاری قرار است این انتخابات برگزار شود، صرفا اقدام به ثبت نام در سامانه جشنواره کرده اند.
برخی مدیران مسئول مدعی شدند: ما به تبریز می رویم بی آنکه بدانیم ساز و کار و شیوهنامه این انتخابات چیست که طبق آن، تمام مراحل انتخابات از قبیل تائید صلاحیت نامزدها، شرایط رای دهندگان، اطلاع رسانی، نحوه تبلیغات، محاسبه آراء برگزیده و مواردی از این دست، چگونه خواهد بود!
در گام ابتدایی به نظر می رسید دانشگاه آزاد نیز مانند وزارت علوم و وزارت بهداشت، شیوهنامه عملی و اجرایی برای برگزاری انتخابات نشریات دانشجویی داشته باشد اما به نظر می رسد آئین نامه مکتوبی دراین باره وجود خارجی نداشته و تصمیم گیری های غیر شفاف (لااقل برای مدیران مسئول نشریات دانشجویی) ملاک اعمال نظر دانشگاه آزاد بوده است؛ تا جائیکه معلوم نیست از بین حدود 250 ثبت نام کننده برای این انتخابات یک لیست 16 نفره به عنوان کاندیداهای نهایی منتشر شده است؟!
هرچند شورای عالی انقلاب فرهنگی، نحوه برگزاری انتخاباتنشریات دانشجویی را به عهده خود سازمان برگزارکننده گذاشته است اما به نظر میرسد که مسئولین برگزاری این انتخابات دانشجویی در دانشگاه آزاد، تمایلی به شفافسازی در این باره را ندارند.
در این باره خبرنامه دانشجویان ایران، تلاش کرد جهت اخذ توضیحات مدیر کل امور فرهنگی دانشگاه آزاد و یا مدیر بخش نشریات اداره فرهنگی دانشگاه آزاد، اقدام کند اما مدیر بخش نشریات دانشگاه آزاد ارائه هرگونه توضیحی را به بعد از برگزاری انتخابات موکول کرد!
این عدم شفاف سازی مسئولان دانشگاه آزاد درباره ابهامات برگزاری این انتخابات، شائبه یک انتخابات مهندسی شده را در اذهان دانشجویان تداعی کرده است.
اما پای صحبت دانشجویان که نشستیم، حرفهای جالب و شنیدنی آنها، ما را برای پیگیری این موضوع راغب تر کرد.
دانشجویان میگویند که اطلاع رسانی و تائید صلاحیتها علی رغم ظاهر درست، اشکلاتی دارد که قابل تامل است؛
دانشجویان مدعیاند که خبر برگزاری انتخابات، به مانند خبر برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی به صورت کامل و گسترده توسط واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد به تشکلهای دانشجویی اطلاع رسانی نشده است.
یکی از دانشجویان میگوید برای کانونهاس و تشکلهای همسو با دولت، نه تنها اطلاع رسانی کردند، بلکه برای آنها بلیط هواپیما نیز گرفتهاند اما به دفاتر بسیج و بعضی از تشکلهای دیگر، حتی اطلاع هم ندادهاند که قرار است انتخابات برگزار شود.
یکی از قوانین جدید این انتخابات، ثبت نام کاندیداها، و هم ثبتنام رای دهندگان است، در حالی که مدیران مسئول زیادی به علت عدم اطلاعرسانی، در جریان ثبتنام به عنوان رایدهنده نبودند و اکنون به این مورد معترضند.
با این حال، از بین 250 نفر دانشجویی که اعلام کاندیداتوری کردند، 16 نفر تائید صلاحیت شدند و قرار است دو نفر، یکی به عنوان نفر اصلی و یک به عنوان علیالبدل انتخاب شوند.
انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد قرار است پنجشنبه، 25 شهریورماه در دانشگاه آزاد ارومیه برگزار شود.
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران