اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مصطفی مهرابی بهار امروز در جمع خبرنگاران در حاشیه دومین سمپوزیوم بین المللی سرطان نسترن که در دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، شایعترین سرطانها در بسیاری از کشورها را ریه و پرستات خواند و گفت: در کشور ما بیشترین سرطانها معده و مری هستند.
وی بر مسئله پیشگیری تاکید و برگزاری سمپوزیومها را عاملی در جهت توجه به مسئه پیشگیری و درمان موثر دانست و گفت: متاسفانه در حال حاضر بیمهها هزینه چکاب و پیشگیری را پرداخت نمیکنند؛ اما در خصوص درمان تا حدود 70 درصد هزینه بیماران سرپایی و در حدود 90 درصد هزینه بیماران بستری شده را میپردازند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد استفاده از سبزی، میوههای تازه و تغذیه مناسب را در کاهش ابتلا به سرطان مهم خواند و گفت: آنچه که دغدغه پزشکان و مسئولان امر در درجه اول است تاکید بر مسئله پیشگیری و در درجه دوم هدفمندی درمان است.
نمک، قند و چربی موثر در افزایش سرطان
مهرابی بهار ضمن بیان این موضوع که نمک، قند و چربی زیاد موثر در افزایش سرطان هستند، گفت: متاسفانه غذاهای ایرانیها شور است و در کنار آن نیز از نمکدان در سفره استفاده میکنیم، این در حالی است که بسیاری از کشورها استفاده از نمکدان را کنار گذاشتهاند.
وی در ادامه به وجود یک تفکر نادرست در جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی تصور می کنند دارو هرچه گرانتر باشد مفیدتر خواهد بود در صورتی که این گونه نیست هر دارو برای یک نوع سرطان موثر است و چه بسا برخی داروها که قیمت ارزانتری دارند موثرتر نیز باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه سخنان خود طرح تحول نظام سلامت را طرحی مفید خواند و گفت: با این طرح مسئول سلامت هر خانواده مشخص شده است و همین عامل سبب شده بسیاری از بیماریها قبل عود و ایجاد مشکل شناسایی شوند که این موضوع هم از هزینههای اضافی میکاهد و هم به افزایش سلامت مردم کمک کرده است.
سرطان، سومین عامل مرگ و میر در کشور است
مهرابی بهار در ادامه سخنان خود با اشاره به این موضوع که سومین علت مرگ و میر در کشور سرطان است، خاطرنشان کرد: روزگاری نخستین عامل مرگ و میر در کشور تصادفات بود؛ اما امروز انواع سکتهها رتبه نخست مرگ و میر کشور را به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه در خصوص دارو بیان کرد: به طور کلی در تولید دارو از سال 57 تاکنون رشد بسیار زیادی داشتیم. زمانی کمتر از 25 درصد داروها در کشور تولید میشد؛ اما در حال حاضر بیش از 94 درصد دارو در کشورها تولید میشوند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این مطلب که در مواردی صادرات دارو در کشور بیش از واردات است، ابراز داشت: از نظر کیفیت نیز داروهای ما قابل رقابت با نمونههای خارجی خود است و حتی در برخی از کشورهای کارخانه تولید دارو احداث کردهایم.
مهرابی بهار در خصوص توانایی پزشکان ایرانی در مقایسه با پزشکان خارجی گفت: در دورهای تعداد پزشکان خارجی موجود در کشور ما بسیار بالا بود؛ اما امروز بسیاری از پزشکان ما در خارج از کشور به سر میبرند و این افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد سالانه پذیرای 6 هزار بیمار خارجی است
وی ادامه داد: در دورهای که پزشکان خارجی در ایران بسیار زیاد بود، بیش از 15 هزار نفر از ایرانیان را ما سالانه برای درمان به خارج از کشور میفرستادیم؛اما امروز نه تنها نیاز نیست بیماری جهت درمان به خارج برود، بلکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد سالانه پذیرای بیش از شش هزار بیمار خارجی نیز میباشد که این آمار در حال گسترش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد قیمت ارزان خدمات دهی و کیفیت بالا آن را دو علت آمدن بیماران خارجی به ایران دانست و تاکید کرد: پس از انقلاب در حوزه سلامت اقدامات بسیار مثبتی صورت گرفته است.