کد خبر:۵۴۶۳۳۰
ﻣﺴﺌﻮﻝ ﺩﺑﯿﺮﺧﺎﻧﻪ ﺳﺘﺎﺩ ﮐﺸﻮﺭﯼ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﺩﺧﺎﻧﯿﺎﺕ ﺩﺭ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ:

قرار دادن مالیات برای دخانیات در کشور با مشکلاتی روبرو است

ﻣﺴﺌﻮﻝ ﺩﺑﯿﺮﺧﺎﻧﻪ ﺳﺘﺎﺩ ﮐﺸﻮﺭﯼ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﺩﺧﺎﻧﯿﺎﺕ ﺩﺭ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ گفت: متاسفانه کشور ما در بحث مالیات دخانیات به خصوص قلیان با مشکلاتی مواجه است. همچنین در بحث قیمت‌گذاری سیگار هم با مشکل مواجه‌ایم؛ که امیدواریم مجلس در قانون بودجه کشور قیمت آن را تصویب کند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، ولی زاده، ﻣﺴﺌﻮﻝ ﺩﺑﯿﺮﺧﺎﻧﻪ ﺳﺘﺎﺩ ﮐﺸﻮﺭﯼ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﺩﺧﺎﻧﯿﺎﺕ ﺩﺭ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ امروز در همایش روز جهانی بهداشت محیط که توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با یادآوری این‌که چهار میلیارد و چهار صد میلیون نفر از جمعیت جهان مصرف کننده دخانیات می‌باشند، گفت: این در حالی است که سالانه شاهد مرگ چهار میلیون نفر ناشی از استعمال دخانیات هستیم.

 

وی تصریح کرد: در قرن بیستم 100 میلیون مرگ به دلیل مصرف دخانیات رخ داده، که چنانچه این روند ادامه پیدا کند، این رقم تا پایان قرن 21 به یک میلیارد نفر خواهد رسید. چنانچه کنترل مصرف دخانیات انجام نگیرد، تعداد مرگ ومیرها افزایش می‌یابد و باید بگویم که بیشتر این مرگ‌ها در کشورهای در حال توسعه و ایران اتفاق می‌افتد.

 

ﻣﺴﺌﻮﻝ ﺩﺑﯿﺮﺧﺎﻧﻪ ﺳﺘﺎﺩ ﮐﺸﻮﺭﯼ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﺩﺧﺎﻧﯿﺎﺕ ﺩﺭ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ بیان داشت: شش عامل مرگ در دنیا به دلیل مصرف دخانیات گزارش شده است. مصرف دخانیات و تولید آن در کشورهای در حال توسعه در حال افزایش است و کشورهای در حال توسعه به دلیل ضعف اقتصادی و نرخ آمار جمعیت جوان محل خوبی برای سرمایه‌دارن خارجی شده‌اند.

 

ولی‌زاده خاطرنشان کرد: این سرمایه‌داران در حال حاضر به منظور تولید دخانیات در کشورهای در حال توسعه سرمایه‌گذاری می‌کنند، به این خاطر که در کشورهای توسعه یافته، امکان تولید محدود است و قوانین سخت‌گیرانه در خصوص تولید دخانیات گذاشته شده، برای همین آنها درصدد تصرف بازار در دیگر کشورها هستند.

 

ﻣﺴﺌﻮﻝ ﺩﺑﯿﺮﺧﺎﻧﻪ ﺳﺘﺎﺩ ﮐﺸﻮﺭﯼ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﺩﺧﺎﻧﯿﺎﺕ ﺩﺭ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ، مصرف سیگار در بین زنان کشور را در سال 90 تنها یک صدر اعلام کرد و متذکر شد: عمد مصرف در سایر دخانیات مانند قلیان می‌باشد.

 

وی به میزان مصرف دخانیات از سال 88 تا سال 92 در کشور اشاره داشت و گفت: در این سال‌ها میزان مصرف دخانیات به 42 درصد رسید، که کودکان بین 13 تا 15 سال نیز وارد این حیطه شدند.

 

ولی‌زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر 50 میلیارد نفر مصرف‌کننده دخانیات داریم و50 هزار نفر در دنیا جان خود را از دست می‌دهند، خاطرنشان کرد: چنانچه مصرف دخانیات همین‌طور ادامه پیدا کند، تا 40 سال آینده ایران در بین کشورهای دیگر با بیشترین میزان مصرف دخانیات خواهد بود.

 

ﻣﺴﺌﻮﻝ ﺩﺑﯿﺮﺧﺎﻧﻪ ﺳﺘﺎﺩ ﮐﺸﻮﺭﯼ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﺩﺧﺎﻧﯿﺎﺕ ﺩﺭ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ در بخش دیگری از سخنان خود به میزان مالیات در دخانیات اشاره کرد و گفت: متاسفانه کشور ما در بحث مالیات دخانیات به خصوص قیلان با مشکلاتی مواجه است. ما همچنین در بحث قیمت گذاری سیگار هم با مشکل مواجه‌ایم که امیدواریم مجلس در قانون بودجه کشور قیمت آن را تصویب کند.

 

وی همچنین در خصوص خطرات تنباکوهای معطر خاطرنشان کرد: این تنباکوها معضلی است که ما با آن مواجه می‌باشیم. 70 تا 80 درصد مواد سمی و سرطان زا در این نوع تنباکوها وجود دارد. اسانس و  ترکیبات شیمیایی موجود در آنها بیماری سرطان خون را بدنبال دارد. ما 600 آزمایش بر روی این تنباکوها انجام داده‌ایم و متوجه شدیم در این نوع تنباکو‌ها انواع فلزات، قارچ‌ها، باکتریها و سموم مزارع وجود دارد و در همین راستا از وزارت صنعت خواسته‌ایم که ممنوعیت این محصولات را ابلاغ کند.

 

مبارزه با دخانیات سخت‌تر از مبارزه با مواد مخدر است

در ادامه فرهمند، قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه روز جهانی بهداشت در سازمان ملل دو فلسفه دارد، گفت: یکی حساس کردن مردم نسبت به مسئله بهداشت و دیگری، جلب حمایت مردم دراین زمینه. شعار امسال کنوانسیون بهداشت سازمان ملل«کنترل دخانیات پاسخی در برابر همه‌گیری جهانی آن» می‌باشد.

 

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص دخانیات تاکید کرد: مبارزه با دخانیات سخت‌تر از مبارزه با مواد مخدر است، به این دلیل که دخانیات به صورت آزاد و قانونی تهیه وتوزیع می‌شود. چنانچه همکاری میان بخشی به منظور مبارزه با دخانیات نباشد، نمی‌توانیم قدم از قدم در این راه برداریم؛چراکه 10 هزار میلیون تومان در دخانیات جابه جا می‌شود.

 

وی در ادامه به قانون سال 95 در خصوص دخانیات اشاره کرد و گفت: این قانون خلاهای قوانین گذشته را پر کرد و در سال جدید ما توانستیم ممنوعیت مصرف دخانیات در اماکن عمومی را به تصویب برسانیم، در سال‌های گذشته تلاش‌های زیادی در خصوص کنترل دخانیات و قلیان داشته‌ایم که بدون همکاری سایر بخش‌ها این اقدامات امکانپذیر نبود.

 

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ایران از میان 120 کشور مصرف کننده دخانیات در رده 97 قرار دارد، متذکر شد: خوشبختانه مصرف دخانیات در کشور ما نسبت به دیگر کشورها زیاد نیست؛ اما چنانچه روند مصرف دخانیات را در کشور کنترل نکنیم، زمانی پیش می‌آید که ما از این کشورها هم در رده بالاتر قرار می‌گیریم.

 

فرهمند بیان کرد: متاسفانه مصرف قلیان هم زیاد شده و قبح مصرف آن در خانواده‌ها از بین رفته است. چنانچه نتوانیم مصرف قلیان را کنترل کنیم کشوری با بیشترین مصرف دخانیات را خواهیم داشت؛ مصرف هر قلیان به اندازه 200 نخ سیگار ضرر دارد؛ همچنین وجود مواد شیمیایی و سرطان‌زا در تنباکوهای معطر استفاده از آن را خطرناک کرده است.

 

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه باید به کودکان آموزش مستقیم و غیر مستقیم در خصوص مصرف دخانیات و سیگار داده شود، گفت: افرادی که با سیگار ارتباط دارند احتمال بیشتری برای مبتلا شدن به آن در سال‌های آینده خواهند داشت.

 

وی در خصوص دود دسته دوم و سوم و خطرات ناشی از آن گفت: دود دسته سوم دودی است که اطرافیان فرد سیگاری نیز استشمام می‌کند و دود دسته سوم دودی است که بر ابزارها و وسایل می‌نشیند و انسان از طریق پوست آن را جذب می‌کند که این دود از نوع دود دسته دوم خطرناک‌تر است.

 

 فرهمند تصریح کرد: سیگار دروازه ورود به اعتیاد تزریقی است و در میان معتادان تزریقی افراد بسیار کمی هستند که سیگاری نیستند.

 

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر قرار دادن مالیات بر تنباکو گفت: چنانچه مالیات بر تنباکو اضافه شود، مرگ و میرها و بیماری‌ها کم می‌شود. در کشورهای دیگر مالیات بر تنباکو دارند، در صورتی که در کشور ما هنوز چنین اقدامی صورت نگرفته و این درصورتی است که مالیات تاثیرگذارتر در کنترل مصرف دخانیات است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار