آخرین اخبار:
کد خبر:۵۴۷۷۴۱
فرهادی در مجمع جهانی علم و فناوری:

۱۱ میلیون ایرانی دارای مدرک دانشگاهی هستند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ۱۱ میلیون ایرانی دارای مدرک دانشگاهی هستند، گفت: از میان جمعیت دانش آموخته، با پدیده مهاجرت مغزها روبرو هستیم که در واقع به معنای مهاجرت منابع انسانی ماهر کشور است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

 به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محمد فرهادی، وزیر علوم در جمع اعضا و وزیران علوم و فناوری کشورهای عضو مجمع جهانی علم و فناوری در شهر کیوتو ژاپن تصریح کرد: مساله جمعیت و منابع به خودی خود برای کشورها چالش است و دو مقوله شهری شدن و مهاجرت مغزها نیز این مسایل را تشدید کرده است.

 

وی ضمن اشاره به وضعیت جمعیت و منابع ایران بیان داشت: ایران با داشتن ۸۰ میلیون جمعیت از این لحاظ رتبه هفدهم دنیا را در اختیار دارد و دارای ترکیبی از مذاهب و گروه‌های قومی ست که در صلح و آرامش با یکدیگر همزیستی مسالمت آمیز دارند.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان از دیگر ویژگی‌های ایران در ارتباط با مقوله جمعیت و منابع را، هم مرز بودن ایران با ۱۵ کشور دنیا دانست و اظهار داشت: ایران پذیرای ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار پناهجو است. گزارش سال ۲۰۱۶ سازمان ملل متحد در باره شهرهای جهان نشان می‌دهد که فضای شهری تا سال ۲۰۳۰ میلادی می‌تواند تنها ۶۰ درصد از جمعیت دنیا را شامل شود که البته برای ایران بیشتر است و به ۷۰ درصد و بیش از این نیز می‌رسد.

 

وی به دو مشکل امروز جهان یعنی شهری شدن، گسترش شهرها و مهاجرت مغزها که با موضوع جمعیت و منابع پیوند خورده است، اشاره کرد و یادآور شد: در ایران ۱۱ میلیون نفر  دارای مدرک دانشگاهی هستند و پنج میلیون دانشجو در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی تحصیل می‌کنند.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از میان جمعیت دانش آموخته، با پدیده مهاجرت مغزها روبرو هستیم که در واقع به معنای مهاجرت منابع انسانی ماهر کشور است. این مهاجرت اثرات نامطلوبی بر توسعه کشورها دارد و منجر به شکل گیری متغیرهای نامعلوم می‌شود. رفتن نیروهای ماهر از یک کشور موجب می‌شود تا توسعه پایدار برای آن کشور حاصل نشود.

 

 فرهادی خاطر نشان کرد: هم کشورهای مبدا و هم کشورهای مقصد هر دو در حمایت و ایجاد تسهیلات برای مهاجرت نیروهای ماهر و حرفه ای مسئول هستند و باید این تسهیلات  را برای بازگشت مغزها به سرزمین مادری  ارائه کنند.اگر چنین شود کشورهای مبدا از سرمایه گذاری گزافی که صرف آموزش و پرورش کرده اند بار دیگر بهره‌مند خواهند شد و انتقال مغزها به کشورهای خود دستیابی دوباره به این منابع با ارزش انسانی به حساب می‌آید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Saudi Arabia
۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۰
11 میلیون ذهنی که یه درصد زیادش توی سیستم فاسد علمی (احمق کنندگی) غرب استحاله شده، به جای اینکه علم رو آزادانه و با فهم خودشون دنبال کنن.
2
0
سید
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۱
چرا که نه . وضعیت همین باشه منم فرار مغزها میکنم . فقط مونده خدمت سربازی و تمومش کنم . میرم که میرم . شما بمونیدو آمریکای عزیزتون . والا .
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۲
آقای وزیر این ۱۱ میلیون مدرک به چه دردی می خوره!
مدارک فله ای و کیلویی پیام نور و آزاد و ...
من خودم شریف ارشد خوندم و عمق فاجعه رو اینجا دارم میبینم! این دانشگاه های پولی که بماند...
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار