آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۱۹۷۲
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد:

صنعتگران کمک کنند تا دانشگاه‌ها از دولت‌ها فاصله بگیرند

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این موضوع که صنعتگران باید کمک کنند تا دانشگاه از دولت فاصله بگیرد، گفت: هر چه قدر وابستگی ما به دولت‌ها کاهش یابد، به همان میزان خواهیم توانست به پیشرفت دست یابیم.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد کافی شب گذشته در نشست تعامل صنعت و دانشگاه با محوریت باشگاه فرانگران نوین که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: امروز دانشگاه‌ها را به نسل‌های مختلف تقسیم می‌کنند. در دانشگاه نسل یک به تربیت دانشجو می‌پرداختند و دانشگاه‌های نسل دوم در کنار تربیت دانشجو، تولید علم را مورد توجه قرار می‌دادند و دانشگاه‌های نسل سوم نیز موظف هستند که علم و دانایی را به ثروت تبدیل کنند.

 

وی با اشاره به این‌که دانشگاه فردوسی مشهد در حال حاضر بیش از 100 شرکت دانش بنیان فعال دارد، بیان داشت: امروزه سخن از دانشگاه‌های نسل چهارم که در خدمت بشریت هستند، گفته می‌شود. این دانشگاه‌ها بر اساس میزان تاثیرگذاری بر جامعه درجه بندی می‌شوند و در شعار این دانشگاه‌ها، علم برای بشریت است

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: این دانشگاه بر اساس رتبه بندی‌های علمی در جایگاه سوم و در برخی رتبه بندی‌ها در جایگاه دوم کشوری می‌باشد و چشم انداز ما این است  که به رتبه دوم برسیم. همچنین در رتبه بندی‌های بین المللی برنامه ریزی ما این است که تا سال 1400 به کمتر از 500 برسیم.

 

کافی ضمن اشاره به این مطلب که دانشگاه فردوسی دانشگاهی بسیار پویا و فعال در سطح کشور است، ادامه داد: در حوزه پژوهشی 820 استاد مشغول به تدریس در این دانشگاه هستند که اکثر آنان جزو نخبگان محسوب می‌شوند و چهار نفر از وزرای کابینه فعلی در این دانشگاه تحصیل کرده‌اند و بسیاری از فرهیختگان ادب و هنر ما نیز یا در این دانشگاه تحصیل کردند و یا تدریس.

 

وی با تاکید بر این‌که این دانشگاه میراث گرانبهای خراسان است، بیان داشت: این دانشگاه داعیه این را دارد که باید همچنان پرچم دار علم در این منطقه باشد و برای داعیه دار بودن به شدت نیازمند مساعدت صنعتگران می‌باشد.

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به نبود ارتباط مناسب بین صنعت و دانشگاه اشاره و تاکید کرد: امروز روزی است که توان‌ها و ظرفیت‌ها باید با هم جمع شوند تا دانشگاه بیش از این مثمر ثمر باشد.

 

جامعه پویا نیازمند دانشگاه پویا است

 

کافی با بیان این موضوع که جامعه پویا نیازمند دانشگاه پویا است، خاطرنشان کرد: دانشگاه نیاز دارد که صنعت مسائل خود را به دانشگاه بسپارد؛ چراکه دانشگاه ظرفیت‌های خوبی دارد به این شرط که به دانشگاه اعتماد شود، بنابراین صنعت و دانشگاه باید کنار هم به بالندگی برسند.

 

وی به نقش دانشگاه در توسعه کشور اشاره کرد و گفت: بسیاری از اساتید ما در دانشگاه، 50 سال آینده را پیش بینی می‌کنند و به این می‌اندیشند که در آینده نه چندان دور صنعت و خدمات دگرگون خواهد شد و چه بسا در چند سال آینده حتی کارخانه‌های موجود به این شکل نباشند و برای این‌که بتوانیم در آینده نیز حرفی برای گفتن داشته باشیم می‌بایست دانشگاهی پیشرو داشته باشیم.

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: چنانچه به دانشگاه‌های مادر و دانشگاه‌هایی که علوم بنیادین را تدریس می‌کنند، توجه نکنیم هیچگاه شاهد پیشرفت دیگر رشته‌ها نخواهیم بود.

 

کافی خطاب به صنعتگران با تاکید بر این‌که صنعتگران باید کمک کنند تا دانشگاه از دولت فاصله گیرد، تصریح کرد: هر چه قدر وابستگی ما به دولت‌ها کاهش یابد به همان میزان خواهیم توانست به پیشرفت دست یابیم.

 

پیشرفت کشور در گرو رشد شرکت‌های خصوصی دانش بنیان است

 

در ادامه عباس عباس زادگان، رئیس هیات مدیره باشگاه فرانگران نوین بیان داشت: دانشگاه‌ها نیروی کار آماده را برای صنعت تربیت می‌کنند و دولت‌ها به ایجاد ثروت و قدرت که پایه آن‌ها را دانشگاه‌ها فراهم می‌کنند، می‌پردازند.

 

وی دنیای امروز را عرصه رقابت‌های بین المللی خواند و ادامه داد: به طور حتم در این عرصه شرکت‌های خصوصی که مورد حمایت مردم هستند، قهرمانان اصلی تلقی می‌شوند.

 

رئیس هیات مدیره باشگاه فرانگران نوین عزت و اقتدار کشور را در گروه رشد شرکت‌های خصوصی دانش بنیان دانست و گفت: شرکت‌های دانش بنیان در بستری رشد می‌کنند که بازاری برای فروش محصولات خود داشته باشند که دولت‌ها می‌بایست جهت ایجاد این بازار به شرکت‌های خصوصی بکوشند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار