اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،جواد فخاری، قائم مقام معاونت دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی موضوع خوابگاهها را یک بحث اساسی در دانشگاه دانست و گفت: درصد زیادی از دانشجویان هر دانشگاهی را دانشجویان غیر بومی تشکیل می دهد و به تبع دانشگاه ها به اقتضای امکاناتی که در اختیار دارند، سعی کرده اند این مشکل را به نوعی حل کنند. البته در دانشگاه هایی که تقریبا در طی این سال ها تاسیس شده ، سعی شده است به این موضوعات توجه شود و فضای مناسبی را ایجاد کنند.
فخاری ادامه داد: دانشگاه هایی که از سابق وجود داشت مانند شهید بهشتی، در بدو پیروزی انقلاب اساسا خوابگاهی نداشتند. در طی سالیان تلاش های زیادی شد تا بخشی از خوابگاه ها را با اعتبارات دولتی و بخشی از آن را نیز با استفاده از پتانسیل خیرین احداث کنند. حتی گاهی ایجاب می کرد، ساختمان هایی که به صورت اداری بود، تغییر کاربری داده شوند و به صورت خوابگاه استفاده شوند.
وی افزود: با توجه به توسعه دانشگاه ها و ایجاد رشته های جدید در دانشکده ها و پژوهشکده های جدید، این ساخت و سازها در حوزه خوابگاه کافی نبود و این احساس نیاز خودنمایی می کرد. در طی برنامه پنجم، دولت به این نتیجه رسید صرف امکانات دولتی، نمی تواند پاسخ گوی این نوع خدمات باشد، به خصوص اینکه وظیفه اصلی دانشگاه آموزش و پژوهش است.
وی با اشاره به برنامه پنجم ادامه داد: در این برنامه تکلیف شد که سالیانه ۲۰ درصد برون سپاری شود تا از پتانسیل بخش خصوصی استفاده شود. اگر چه به دلیل اینکه ساز و کارهای مناسب برای اینکه یک سرمایه گذار بتواند در درازمدت سرمایه گذاری کند و سود مورد نیازش را نیز ببرد، دیده نشد، این مهم عملاً محقق نشد.
فخاری از دانشگاه شهید بهشتی و وضعیت آن در این حوزه گفت و بیان داشت: در این دانشگاه حدود چهار هزار و ۸۰۰ تخت خوابگاهی وجود دارد که هزار و ۸۰۰ تخت آن با اعتبارات وزارت علوم ایجاد و هزار و ۲۰۰ تخت نیز توسط خیرین احداث شد. بخش دیگر نیز با تغییر کاربری ایجاد شد تا به ظرفیت فعلی برسیم. البته با این وجود نتوانستیم به سمت استفاده از امکانات بخش خصوصی برویم زیرا بخش خصوصی تحرک کمی داشت و بعضاً به دلیل مشکلاتی که بخش خصوصی دارد، اساساً فضاهای ایجاد شده، نمی توانست برای دانشگاه اطمینان خاطر ایجاد کند به طوری که بعضی از دانشجویانی که اعزام می شوند، خیلی اعلام رضایت نمی کنند.
وی در بیان دلیل دیگر عدم فعالیت قابل توجه بخش خصوصی در این حوزه عنوان داشت: وقتی بخش خصوصی نتواند سرمایه اش را مستهلک کند و برگرداند مجبور می شود که از غیر دانشجو نیز استفاده کند. بنابراین بخش خصوصی به گونه ای جامع تشویق نشده است که در کنار دانشگاه بایستد و دانشگاه بتواند به استناد این ماده قانونی، واگذاری و برون سپاری را به درستی انجام دهد.