به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، عبدالرضا کردی، معاون پژوهشی انجمن مطالعات خانواده در ایران و عضو هیات علمی طرح ملی آموزش خانواده، امروز در همایش کوچه باغ خوشبختی در دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: در ستاد ازدواج دانشجویی کشور 65 درصد افراد ازدواج کرده حتی سربازی هم نرفتهاند.
عضو هیات علمی طرح ملی آموزش خانواده افزود: براساس یک تئوری روان شناسی بعضی از انسانها صورتگرا هستند که به این افراد نمیتوان چندان اعتماد کرد چون میخواهند لذت ببرند و اولین سوالشان برای ازدواج در مورد خانه و ماشین طرف مقابل است.
معاون پژوهشی انجمن مطالعات خانواده در ایران ادامه داد: گروهی دیگر از انسانها انعکاسی هستند یعنی نظر مردم برایشان مهم است و این افراد ازدواج موفقی ندارند چون حرف مردم برای آنها مهم است.
وی با انتقاد از عملکرد مسئولین در ارائه تسهیلات برای ازدواج جوانان، خاطرنشان کرد: بانکهای ما برای خرید ماشین وامهای خوبی میدهند ولی برای ازدواج و تشکیل خانواده که از هر چیزی مهمتر است میگویند تسهیلات ندارند.
کردی در ادامه خطاب به دانشجویان گفت: کسی که اهل دل است دنبال همدل است و آدمی که به خیلیها دلبسته میشود دیگر دل ندارد بلکه سطل زباله دارد.
معاون پژوهشی انجمن مطالعات خانواده در ایران با اشاره به ملاکهای ازدواج، بیان کرد: سن یکی از این ملاکها است البته باید بدانید که تقویم شناسنامهای ملاک سن افراد نیست چون در ازدواج سن شناسنامهای اصلا ارزش ندارد.
وی با بیان اینکه کشور ما بحران ملی طلاق دارد، گفت: ما مدلهای ازدواج را خراب کردیم و باعث شدیم آدمهای ما انعکاسی و شی شوند. باید دانست که یکی از دلایل ازدواج پیدا کردن یک فرد صمیمی است و دلیل دیگر فراق جانان.
کردی تاکید کرد: ما به بازتربیتی در امر ازدواج نیازمندیم و در ازدواج برای ما مهم نباشد که پدرش چه سرمایهای دارد و شرط ازدواج این است که من خودم باشم نه اینکه مادیات را ملاک قرار دهیم.
معاون پژوهشی انجمن مطالعات خانواده در ایران ادامه داد: انسان ازدواج میکند چون مسیر انسان در فرد نیست؛ بلکه در جماعت است و این انسان، تنها انسان نیست؛ بلکه حیوان اجتماعی است.
وی ادامه داد: خداوند نیمی از دین را در ازدواج قرار داده و انسان به یک همدم نیاز دارد. یکی از دلایل هر ازدواج، پاک بودن و پاک ماندن است خیلی غلط است که ما فکر میکنیم حجاب فقط مربوط به دختر است؛ بلکه باید پسران ما هم چشم و گوشهایشان حجاب داشته باشند.
معاون پژوهشی انجمن مطالعات خانواده در ایران تاکید کرد: هر کس خدا را کنار گذاشت قطعا هر کس دیگری را هم کنار خواهد گذاشت. هیچ مدلی در زندگی خانواده مانند مدل اباعبدالله الحسین قشنگ نیست، در زندگی که برادر برادرش را برادر صدا نمیکند و داماد فقط به دامادی خودش نگاه نمیکند؛ بلکه خدا را میبیند.
کردی ادامه داد: گذشتگان ما در زندگی خود خوشبخت تر بودند چون خدا در بینشان بیشتر بود؛ اما امروز خداگمشدگی در بین ما وجود دارد.
وی همچنین بیان کرد: کسانی که چشمان پر دارند یا ازدواج نمیکنند یا وسواس انتخاب پیدا میکنند و اگر ازدواج کردند موفق نخواهند بود.
معاون پژوهشی انجمن مطالعات خانواده در ایران با بیان اینکه ما انسانها نقص داریم و تفاوتهای انسانی منبع لذت است، خاطرنشان کرد: برای ازدواج حتما باید نقشه راه را بلد باشیم و ویژگی جنس مخالف را بشناسیم. این را باید دانست که سقف رفاه نامحدود است ولی کف آسایش محدود است.