به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در بین این توافقات تعهدی برای برگزاری انتخابات جدید در ایالت آمازون به منظور انتخاب جانشینهایی برای سه عضو مجمع ملی که توسط دادگاه عالی ونزوئلا به اتهام خرید رای اخراج شدند، وجود دارد.
طرفین همچنین توافق کردند که به استقلال پارلمان ونزوئلا احترام بگذارند و برای غلبه بر بن بست ایجاد شده توسط تصمیمات دادگاه عالی برای خنثی کردن تصمیمات مجمع ملی همکاری کنند.
مونزیگنور کلودیو چلی، میانجیگر تعیین شده از سوی واتیکان پس از قرائت نتایج به دست آمده از دور دوم نشست میان نمایندگان اپوزیسیون و دولت سوسیالیست نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا این توافقات را اعلام کرد.
چلی گفت: توافقنامهای نیز در خصوص چگونگی انتخاب جانشینهای دو عضو شورای ملی انتخابات که حکمشان در دسامبر پایان مییابد، وجود دارد.
طرفین این مذاکره گفتند: ما با اقدامات برای مبارزه با کمبود غذا و دارو که کشور را فلج کرده موافق هستیم. مذاکرات در روزهای آتی ادامه خواهد یافت.
این مذاکرات با حمایت خوزه لوئیس رودریگرز زاپاترو، نخست وزیر سابق اسپانیا، مارتین توریخوس، رهبر سابق پاناما و لئونل فرناندز، رهبر سابق جمهوری دومینیک برگزار میشود.
در این مذاکرات بیاعتمادی موج میزند مخالفان مادورو میترسند که برای اعمال فشار بر رئیس جمهوری که محبوبیتش در بحبوحه تورم سه رقمی، کمبود غذا و دارو و اقتصاد بحران زده فروپاشیده است این مذاکرات یک تاکتیک تاخیر باشد.
اخیرا دولت مادورو چهار فعال محبوس را آزاد کرده و اپوزیسیون با به تاخیر انداختن دادگاه سمبلیک مادورو در کنگره موافقت و راهپیمایی اعتراضی را لغو کرده است.
این اقدامات پاسخی به تلاشهای واتیکان برای جلوگیری از خونریزی و کاهش رنج مردم در ونزوئلاست.
این مذاکرات با هدف رفع بحران این کشور که به دنبال تصمیم دولت برای مسدود کردن درخواست برگزاری رفراندوم تشدید یافته، صورت میگیرد.