آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۲۷۸۹
اساتید دانشگاه زابل خطاب به وزیر علوم؛

عبور از پیچ و خم‌های اداری در انتخاب رئیس دانشگاه تنها از مسیر شخص وزیر میسر است

اساتيد دانشگاه زابل در نامه‌ای سرگشاده خطاب به وزیر علوم اعلام کردند: بر این باوریم که عبور از پیچ و خم‌های اداری در انتخاب و گزینش رئیس دانشگاه زابل با رنگ و بوی جناحی (سیاسی) از یکسو و تعاملات قومی توسط نمایندگان سیستان از سوی دیگر تنها و تنها از مسیر شخص جناب وزیر میسر است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

 به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اساتيد دانشگاه زابل در نامه‌ای سرگشاده خطاب به وزیر علوم اعلام کردند: بر این باوریم که عبور از پیچ و خم‌های اداری در انتخاب و گزینش رئیس دانشگاه زابل با رنگ و بوی جناحی (سیاسی) از یکسو و تعاملات قومی توسط نمایندگان سیستان از سوی دیگر تنها و تنها از مسیر شخص جناب وزیر میسر است. 

 

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

 

احتراما با عنایت به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و رهنمودهای بنیانگذار جمهوری اسلامی، خمینی کبیر (ره) مبنی بر حساسیت رسالت دانشگاه برای تربیت نیروی متخصص و متعهد، دانشگاه زابل بعنوان یک دانشگاه استراتژیک در کرانه شرقی کشور برای امید آفرینی در قلب کویر و حفاظت از مرز با جلوگیری از روند رو به شتاب مهاجرت و به هدف توسعه منطقه تاسیس شده است. این دانشگاه درمهرماه 94 شاهد تغییرات مدیریتی برخلاف خواسته و توجه اعضاء هیات علمی و کارکنان خود شده است.

 

احترام به تصمیم وزیر علوم و پایبندی به قانون و امید به بهبود اوضاع تنها دلیل صبر و حوصله همکاران  در یک سال گذشته بوده  است. متاسفانه مدیریت ناتوان و ناآشنا به شان علمی و آکادمیک دانشگاه نتیجه­ای جز یاس و ناامیدی در قلب تپنده سیستان و نخبگان اندیشمند به ارمغان نیاورده است. دردی که در نزد مردمان این سرزمین ضرب المثل می­شود تا اساتید دانشگاه زابل در اجتماع سرافکنده باشند و در برابر آیندگان تهی دست! لذا با امید به تظلم خواهی آمده­ایم تارسیدگی و توجه جنابعالی و مسئولین دلسوز نظام گره از مشکلات و دردهای این مجموعه عظیم دانشگاه باز کند. در ادامه به پاره ای از مشکلات جامعه دانشگاهی و مدیریت سوء رئیس فعلی دانشگاه زابل اشاره می­کنیم:

 

1.       انتخاب رئیس دانشگاه زابل صرفا از طریق لابی­گری باعناصر غیردانشگاهی و بدون توجه به نظر همکاران عضو هیات علمی و بدون بررسی گزینه­های مطرح دانشگاه انجام گرفته است.

2.       بیش از هشتاد درصد اعضاء هیات علمی باشرکت در یک نظرسنجی علمی مخالفت خود را با انتصاب ایشان به عنوان ریاست دانشگاه اعلام نموده­اند.

3.       بیش از یکصد عضو هیات علمی با ارسال نامه ای به وزیر علوم خواستار تجدید نظر مشارالیه در انتصاب آقای موسی بهلولی به عنوان ریاست دانشگاه زابل شدند.

4.       باتوجه به این مهم که آقای موسی بهلولی به شهادت وب سایت دانشگاه زابل فارغ التحصیل سال 92 می باشند انتخاب ایشان بعنوان رئیس دانشگاه زابل برخلاف آئین نامه مدیریت دانشگاه که شرط لازم جهت تصدی ریاست دانشگاه­های جامع را دانشیاری و یاحداقل 5 سال سابقه خدمت در مرتبه استادیاری می داند انجام گرفته است.

5.       آقای بهلولی در مقالات مستخرج از تز خود که درسالهای 93 و 94 منتشر شده است و در راستای پی گیری تصاحب پست ریاست دانشگاه اقدام به درج نام دکترفرهادی به عنوان نویسنده همکار نموده که با توجه به عدم سنخیت تخصص این دو با یکدیگر و عدم ارتباط آقای دکتر فرهادی با رساله مشاراله مصداق تخلف بویژه درحوزه اخلاق علمی و پژوهشی می باشد.

6.       این رویه آقای بهلولی دردوران تصدی مدیریت دانشگاه ادامه داشته به گونه ای که نام آقای شهرکی فلاح عضو هیات علمی گروه معارف را جهت دریافت امتیاز پژوهشی در مقالات خود که در حوزه بیوفیزیک و شیمی می باشد درج نموده است. این گونه رفتارها منافی اخلاق پژوهشی بوده و ریاست دانشگاه نمی تواند الگوی چنین رفتاری باشد.

7.       دانشگاه زابل درسال 93 موفق به اخذ موافقت با تشکیل هیات ممیزه مستقل از وزارت علوم گردید و در راستای تشکیل هیات ممیزه انتخابات لازم در دانشگاه انجام گرفته است. در این بین آقای مصطفی خواجه با 20 رای و ناصر پنجکه با 22 رای حائز کمترین آرا گردیده اند که نشان از عدم مقبولیت آنان در میان اعضاء هیات علمی دارد. متاسفانه پس ازانتصاب اقای بهلولی به سرپرستی دانشگاه و دری ک دهن کجی آشکار به خواست عموم همکاران این دو به عضویت هیات ممیزه درآمده و متاسفانه آقای ناصر پنجکه بعنوان دبیر هیات ممیزه انتخاب شده اند. این اتفاق موجی ازنگرانی و نارضایتی را در دانشگاه ایجاد نموده است.

8.       با انجام تخلف آشکار آقای ناصر پنجکه در اقدام به سرقت علمی در چاپ مقاله و افشای آن توسط سردبیر ژورنال مربوطه (که منجر به ارجاع پرونده ایشان به کمیته انتظامی دانشگاه و وزارت خانه گردید) نام دانشگاه جهت قرارگرفتن درلیست سیاه موسسه  Springer ازطرف ژورنال مربوطه اعلام گردیده است.

9.       متاسفانه تخلفات پی در پی فوق که از طرف رئیس و همکاران ایشان انجام شده است ضمن سیاه نمودن نام دانشگاه موجب تاسف و سرافکندگی جامعه دانشگاهی می باشد تاسف بار آن­که عده ای این گونه رفتارها را لازمه موفقیت و کسب عنوان و پست درنظام مقدس جمهوری اسلامی قلمدادمی کنند.

10.   ایجاد فضای امنیتی و تهدید و ارعاب که در این خصوص خواهان اعزام کارشناسان و بازرسی ویژه جهت گفتگو با اعضاء هیات علمی و کارکنان می باشیم.

11.   مدیریت رضاخانی و عدم احساس مسئولیت در پاسخ گویی، قطع حقوق همکاران به هر بهانه واهی و بدون طی مراحل قانونی که برجو تهدید و ناامنی دامن زده و کرامت و شان همکاران را خدشه دار نموده است.

12.  بکارگیری افرادی که مشهور به بداخلاقی و یا سوابق سوء درپست­های مدیریتی دانشگاه بوده و یا ازحداقل تجربیات لازم برخوردارمی­باشند. در مواردی انتصاب بعضی افراد در تضاد با آئین نامه مدیریت دانشگاه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی می باشد.

13.   تنظیم صورتجلسات هیات امنا برخلاف مصوبات جلسه که موجبات اعتراض اعضاء هیات امنا و هیات علمی را فراهم نموده است. عدم دسترسی همکاران به مصوبات هیات امنا و محرمانه نگه داشتن آن که بر خلاف فلسفه تشکیل هیات امناء می باشد و موجب بدبینی و عدم اعتماد جامعه دانشگاهی به مدیریت دانشگاه شده است.

14.   اخلال در روند تحصیلی اعضاء هیات علمی مامور به تحصیل، قطع حقوق به بهانه­های واهی و یا کم ارزش، ایجاد مشکلات معیشتی ، فکری و روانی با طرح آئین نامه­های خلق الساعه و تسری آن­ها به ماسبق، تلاش برای اخراج جمعی از اعضاء هیات علمی به بهانه­های کاملا غیرقانونی و باروش های بدور ازشان دانشگاهی ازجمله اقدامات معمول و عادی هیات رئیسه دانشگاه شده است. تنها اعزام گروهی خبره و ملاقات آزادانه با اعضاء هیات علمی می تواند پرده از این وقایع دردناک براندازد.

15.     به تعویق انداختن فرایند تبدیل وضعیت اعضاء هیات علمی به دلایل واهی و عدم پایبندی به مصوبات و قوانین قبلی وزارت و دانشگاه در خصوص اعضاء هیات علمی پیمانی و تاریخ شروع به کار آن­ها و عدم پایبندی به حقوق اولیه اعضاء هیات علمی.

16.   استخدام افراد معلوم الحال از وابستگان شخصی علی­رغم نسبت بالای کارمند به استاد، آن­هم در پست های تدارکاتی و مالی در شرایطی که وضعیت استخدامی آن­ها شرکتی بوده و سابقه آن­ها حتی به 1 سال هم نمی­رسد.

17.   عدم استقلال دانشگاه در مدیریت امور و تاثیر پذیری غیر متعارف از خارج دانشگاه توسط افرادی که کمترین آشنایی با فضای مراکز دانشگاهی را دارند.  (باج دهی به عناصر لابی گرو موثر در کسب پست مدیریت دانشگاه)

18.   - افت چشمگیر رتبه علمی دانشگاه زابل در رتبه بندی دانشگاه­های کشور از 103 به 128 طی یکسال مدیریت  اقای موسی بهلولی.

19.   افت شدید قبول شدگان کنکور فارغ التحصیلان دبیرستان های دانشگاه (نزدیک به 30 درصد) بعلت انتصاب افراد بی تجربه و دارای سوابق شب­نامه نویسی و سوء شهرت.

20.   انتصاب دکتر ناصر پنجه­که به عنوان معاون آموزشی و دبیر هیات ممیزه دانشگاه علی رغم آگاهی از سرقت علمی و بارگزاری مقاله Retract شده ایشان در سایت Springer؛ قرار گرفتن دانشگاه زابل در لیست سیاه Springer بواسطه عدم رسیدگی با تخلف صورت گرفته. 

 

در سطرهای فوق تنها نمونه هایی از موج نابسامانی در دانشگاه زابل در   20 بند  همراه با مدارک و مستندات ارایه گردید، اما آن­چه امروز دانشگاه زابل شاهد آن است ایجادیک دوقطبی  بین ریاست دانشگاه وهیات رئیسه آن با قاطبه اعضاء هیات علمی می­باشد که درنوع خود درتاریخ آموزش عالی بی نظیر وموجب وهن آموزش عالی نظام می باشد.

 

لذا ما اساتید دانشگاه زابل که در نهایت بی توقعی در آلوده ترین شهر دنیا زندگی می­کنیم و کمترین خواسته مان آرامش و امنیت شغلی همراه با تکریم مقام انسان است، قویا خواستار تجدید نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با صلاحیت موسی بهلولی برای ادامه  مدیریت دانشگاه زابل هستیم. و به جد پی گیر رسیدگی فوری مسئولین نظام با ارسال تیم بازرسی به دانشگاه می باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
محمود
Iran (Islamic Republic of)
۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۳
از خدا بترسید. دروغ از گناهان کبیره است
2
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۲
سلام.آقای وزیر هنوز هم میخواهید کتمان کنید یا با سرپوش گذاشتن و ندیدن ....
9
0
شریفی
Iran (Islamic Republic of)
۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۳
بسیار عالی
5
0
قنبر
Japan
۰۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۹
در کنار همه این معضلات تنها یک کار این تیم مفید بوده و آن هم تغییر .. که هشت سال روی این دانشکده چمبره زده بود و برای خودش ترک تازی می کرد.
4
2
سرگزی
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۴
این نامه تمامی نگرانیها رو نشان می دهد و درد تمام دانشگاهیان سیستان است. نمی دانیم چه اصراری بر بودن بهلولی وجود دارد!!
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۰
آقای وزیر تا کی سکوت تا کی سرپوش گذاشتن روی این همه ظلم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
5
0
پربازدیدترین آخرین اخبار