اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
فرید دوستی، مسئول اجرایی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد ایلام در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، در خصوص نقض توافق هسته ای از سوی امریکا و بد عهدی این کشور بیان داشت: در مورد این سوال نکاتی وجود دارد که اولا صفت یک "گرگ" صفتی است که قابل تغییر نیست و خوی درندگی، جزئی از ذات اوست با این حال می توان گفت که «توبه گرگ مرگ است» و تحت هیچ شرایطی نمی شود به آمریکا اعتماد داش؛ چون نَفسی غیر قابل اعتماد دارد و کاملا غیر منطق و نا صادق است. ثانیا باید دانست که حکومت امریکا بر اساس مادیات چیده شده و این همان امپریالیسم است که همه چیز را در مادی گرایی تمام عیار می بیند بطوری که سود و منفعت شخص مورد توجه است و برای او فرقی نمی کند که خلاف عهدش رفتار کند.
وی ادامه داد: این دسته از حکومت ها هیچوقت چارچوب معینی برای رفتار خود ندارند و هر جا که به سود خودشان باشد آنجا را بر همه چیز ترجیح می دهند آنها حتی از "دین شان" هم برای تامین منافعشان استفاده می کنند نمونه بارز این اخلاق، انتخاب شدن رئیس جمهوری است که از لحاظ اخلاقی مشکلاتی دارد و تنها شاخصهای که این فرد را مورد قبول همگان قرار داده است، صرفا وضعیت مالی خیلی قوی او بوده که البته کاملا مشخص است که این ثروت را از راههای نامشروع بدست آورده است.
مسئول اجرایی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد ایلام تصریح کرد: پس حکومتی که چارچوب و اصول آن بر اساس مادیات محض چیده شده قطعا باید انتظار خلف وعده را نیز از او داشت. تفکر این حکومت اینگونه است که بعد از عقد قرارداد فرصتی را برای کسب سود و منفعت خود به دست میاورد و زمانی که قرار بوده به عهدش وفا کند، همه چیز را زیر پا گذاشته و به طور کامل زیر عهدش میزند و در نتیجه بد عهدی رخ میدهد.
دوستی افزود: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری پیش از این بارها به بد عهدی آمریکا تاکید کردند؛ چرا دولتمردان کنونی به بیاتات رهبر توجه نکردند؟ نمیتوان گفت که دولتمردان به طور مطلق به بیانات مقام معظم رهبری توجه نکرده اند که اگر این طور بود و ثابت می شد که آنها به بیانات حضرت آقا توجهی ندارند باید بساط خود را جمع می کردند و می رفتند. واقعیت این است که آنها توجه کرده اند؛ ولی نه آنطور که باید عمل و اجرا کنند. در اینجاست که مقام معظم رهبری می فرمایند بنده دیپلمات نیستم بلکه انقلابی ام.
وی گفت: در نتیجه کسانی که در این حیطه کار می کنند باید روحیه انقلابی داشته باشند و نکته قابل توجهی که وجود دارد این است که ما از دولتمردانمان یک روحیه تمام عیار انقلابی انتظار داریم بدون هیچ وابستگی ولی متاسفانه این طور نیست و این مشکل نه تنها گریبان گیر دولتمردان ما شده بلکه دامن خیلی از جوانان ما که ادعای ارزشی بودن دارند را گرفته؛ چرا که آن طور که شایسته آنان است رفتار نمیکنند تا جایی که مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان می فرماید: چرا کرسیهای آزاد اندیشیبرگزار نکرده اید؟ چرا وارد فضای مجازی نشده اید؟
مسئول اجرایی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری تصریح کرد: آقا از جوانان می خواهند که به این محیط ها وارد و ماهیت انها را تغییر دهند و آقا بارها و بارها فرمودند که بنده از دغدغه های فرهنگی و دینی نظام خوابم نمیبرد... نکته ای که الان وجو دارد این است که ما باید از این رفتار آمریکا درس بگیریم و با تقویت اقتصاد داخلی خودمان به آنها ثابت کنیم که می توانیم! این در حالی است که آقا بارها و بارها اعلام کردند که کلید همه درمان ها را در برجام نبینید و خوش بین نباشید؛ اما بنده احساس می کنم خیلی از حضرات دولتمرد از سخنان و بیانات مقام معظم رهبری تفاسیر خود را داشته و برداشت ها و نظرات خود را از فرمایشات حضرت آقا داشته اند بطوری که اگر از آنها بپرسند، دقیقا می گویند ما برداشت خود را داشته ایم؛ در حالی که مقام معظم رهبری بیان کردند بنده در ریز مسائل دخالتی نداشته ام و فقط چارچوبها و خط قرمزها را برای دولتمردان تعیین کرده ام و همچنین حضرت آقا بارها بیان فرمودند که به امریکا نباید اعتماد کرد.
دوستی گفت: نظر بنده این است که دولتمردان به منویات مقام معظم رهبری بیشتر توجه کنند و جالب اینجاست که بعد از بد عهدی آمریکا آقای جهانگیری مجددا مسئله اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده و روی اجرای آن پافشاری می کنند ایشان فهمید که کلید درمان تمام مشکلات ما در اقتصاد داخلی خودمان است. نکته دیگری که وجود دارد این است که بحث تعامل با آمریکا در بین خیلی از مردم و رسانه های مجازی به یک مطالبه تبدیل شد که به نظر بنده این مطالبات از سالهای پایانی دولت قبل شروع شد و تا قبل از نقض قرارداد در دولت کنونی ادامه داشت.
وی افزود: این مطالبه بصورت سوالاتی از قبیل اینکه چرا نباید با آمریکا تعامل داشت؟ در بین آنها به وجود آمد و کلید و حلال تمام مشکلات را در تعامل با آمریکا میدانستند. ولی بعد از نقض قرارداد متوجه شدند که آمریکا قابل اعتماد نیست هر چند که برای عقد این قرارداد از سوی کشور ما هزینه های گزافی پرداخت شد ولی این اتفاق باعث شد که مردم یکبار دیگر ببینند که نمی شود به این "گرگ پیر" اعتماد کرد.
مسئول اجرایی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه با وجود تمام معایب برجام، چه منافع یا برکاتی برای کشور ما داشته است، گفت:
یکی از برکات برجام درس گرفتن از بد عهدی آمریکا بود و این را هم قبول داشته باشیم که بصیرت خیلی از مردم کشور ما از خواص بیشتر بوده و مردم خیلی جلو تر از خواص هستند یکی دیگر از منافع آن ایجاد یک وحدت رویه در بین مردم بوده و همه می دانند هر کسی با هر موقعیت و حزب و گروهی نباید به آمریکا اعتماد کند از دیگر برکات آن میتوان به آمال و آرزوهای خیلی ها که برجام را مدینه فاضله خود می پنداشتند اشاره کرد که با این بد عهدی شکل اصلی آمریکا برای آنها ثابت شد و ماهیت
سراب بودن در این ارتباط کاملا هویدا شد و به این نکته پی بردند که باید روی تمام توانایی های داخلی خودمان تاکید کنیم و از نیروی انسانی و سرمایه و منابع خودمان در جهت پیشرفتمان استفاده کنیم که بتوانیم به شاخصه هایی که مقام معظم رهبری تعریف کردند و در برنامه ششم ارائه فرمودند برسیم.
دوستی با اشاره به وظیفه مردم و مسئولین در این برهه تاریخی گفت: به نظر بنده نه تنها الان بلکه همواره وظیفه مردم و مسئولین توجه کامل به فرمایشات معظم له در خصوص چارچوب هایی که برای نظام تعریف کردند بوده تا به پیشرفت اصلی برسیم و به قول بزرگی که می گفت: «ما حالت یک دونده ای داریم که در حال دویدن هستیم»؛ این در حالی است که کشورهای منطقه هم در حال دویدن هستند و انصافا خوب هم می دوند! حال اگر ما به یکصخره برخورد کنیم و بخوایم از آن هم بالا برویم و دیگران هم بخواهند بالا بروند، اینجا اگر ما از توانایی های خودمان استفادهنکنیم جا مانده و بازنده میدان می شویم؛ این در حالی است که ما هم باید بالا برویم البته با تمام قدرت و انرژی و منابع به صعود میرسیم و اُم القُری بودنمان را برای شیعیان طوری تعریف کنیم که واقعا الگو باشیم و این الگو بودن را برای تمام جهان که به شیعیان نگاه می کنند طوری نمایش دهیم که منش و اخلاق و زندگی ما را برای خود در نظر بگیرند و از آن درس بیاموزند.
وی تصریح کرد: نکته قابل توجه در این راه این است که از مبانی که حضرت امام چارچوب قرار دادند و فرمودند: «جمهوری اسلامی نه یک کلام بیشتر نه یک کلام کمتر» استفاده کنیم. وظیفه ما به گفته حضرت امام و مقام معظم رهبری، حفظ این دو اصل در کنار هم است و یکی از راهکارهایی که در جهت پیشبرد این اصول قابل تامل است این است که به طور مثال منِ نوعی" دوستی" به کار و وظیفه ای که به من محول شده به طور احسن بپردازم و آنرا انجام بدهم.
مسئول اجرایی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری گفت: مسئولین نیز همچنین، وقتی که دغدغه خود را خدمت صادقانه به مردم قرار دهند و شاخصه نوکریت را مد نظر داشته باشند، قطعا موفق خواهند بود. بعضی از مسئولین بدانند که اگر مسئولیتی به آنان محول شد خدای ناکرده به فکر پُر کردن جیب خودشان نباشند و در پی خدمت رسانی به مردم باشند. نکته قابل توجه این است که قانون دو وجه دارد: یک وجه آن مُچ گیری و وجه دیگر آن دست گیری است؛ اما متاسفانه بعضیا دنبال این هستند که مچ گیری کنند و این باز هم به هوای نفس و تربیت آنها برمیگردد که اگر حرام و حلال رعایت کنند به سر منزل خواهند رسید و بنده اطمینان دارم که مردم بصیرتشان از خیلی از خواص بیشتر بوده و ان شاءالله به آقا اباالفضل العباس اقتدا کنیم که "نافذالبصیره" هستند و از خداوند ذره ای از بصیرت ایشان را طلب کنیم باشد که در برابر فرداها شرمنده و سر خورده نباشیم.