به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاهیان دانشگاه آزاد پرند طی نامهای که به امضای جمعی از اساتید، معاونان و اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی رسیده است، نسبت به عملکرد و قانونشکنیهای کیوان صائب سرپرست این دانشگاه اعتراض کردند.
در ابتدای این نامه آمده است: اخیرا مسائلی در این واحد دانشگاهی رخ داده که موجبات نگرانی و نارضایتی بسیاری از کارکنان خدوم و اعضای هیأت علمی را فراهم کرده است؛ چرا که امضا کنندگان زیر ادامه این روند را برای اداره امور و تصمیمگیریهای منطقی و قانونی، مطابق و منطبق با صرفه و صلاح این واحد دانشگاهی نمیدانند.
در ادامه این نامه با اشاره به اعضای امضا کننده آمده است: این اعضا از بدو تأسیس این واحد، زمانیکه حتی جادهای و راهی برای دسترسی به واحد پرند وجود نداشت، با تمام سختیها و معضلات، دلسوزانه و ارادتمندانه و از صمیم قلب جهت راهاندازی و حفظ و صیانت از کیان دانشگاه نهایت همت و تلاش خود را مبذول داشتهاند. نهالی که با ثبتنام از حدود 500 دانشجو در سال 1382 شروع به حیات و رشد و نمو کرد و امروز در حدود 12 هزار دانشجو را میزبان و خدماترسان است. لذا، بسیار طبیعی است که اکنون تمام کارکنان این واحد با توجه به کاهش روند ثبتنام دانشجویان و مصایبی که این رخداد در تقلیل میزان درآمدهای واحد خواهد داشت، به طور مضاعف نگران تصمیمگیریها و اعمالی باشند که آینده این واحد را با خطر مواجه میسازد.
در ادامه این نامه با تأکید بر انتصابات مغایر با آییننامه و عدم توجه به اصل شایستهسالاری توسط ریاست دانشگاه آزاد پرند، آمده است: انتصاب معاونین بر خلاف بخشنامه شماره 57/51136 مورخ 95/7/24 معاون برنامهریزی دانشگاه آزاد یکی از مشکلات این دانشگاه است، به طور مثال انتصاب عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات به عنوان سرپرست یکی از معاونتهای واحد پرند، در حالی که در واحد پرند 60 نفر استاد با مرتبه حداقل استادیاری عضو هیأت علمی هستند.
این دانشگاهیان همچنین به انتصاب مدیر آموزش و سپس معرفی وی برای تصدی پست معاون آموزشی واحد پرند اعتراض کردند.
یکی از موارد اعتراض این دانشگاهیان به درخواست و موافقت با مأموریت استادیار و عضو هیأت علمی واحد چالوس به واحد پرند است چرا که به گفته آنها این مأموریت در حالی صورت میپذیرد که رشته وی زمینشناسی است و واحد پرند فاقد این رشته است و این در حالی است که وی بلافاصله پس از مأموریت به عنوان مدیر عمران واحد پرند منصوب شده است.
در ادامه این نامه تأکید شد که واحد پرند با داشتن 6 استادیار با مدرک دکترای رشته مهندسی عمران و 4 کارمند با مدرک کارشناسی رشته مهندسی عمران طبیعتا توان علمی و فنی لازم در حوزه مدیریت عمران را دارد و لذا آوردن فردی با مدرک زمینشناسی غیر قابل توجیه است.
دانشگاهیان دانشگاه پرند همچنین با اشاره به عدم رعایت مقررات آموزشی در این دانشگاه در نامه خود آوردند: انتقال استادیار و عضو هیأت علمی گروه مهندسی محیط زیست واحد آباده و استادیار و عضو هیأت علمی گروه مهندسی منابع طبیعی واحد شبستر به گروه مهندسی محیط زیست واحد پرند در حالی است که در سه سال اخیر این رشته حتی یک ورودی هم نداشته است، این انتقالها در حالی صورت پذیرفت که چندین ماده از آییننامه مأموریت و انتقال اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی (به شماره 30/14179 مورخ 95/2/27) رعایت نشده و تخلف آشکار صورت گرفته است.
دانشگاهیان دانشگاه پرند در رابطه با این تخلفات آوردند: مواد 3-6، 3-7 و 3-8 آییننامه فوقالذکر رعایت نشده است، گروه مهندسی محیط زیست واحد پرند در سالهای اخیر به شدت دچار کاهش دانشجو شده است؛ به طوری که در حال حاضر تنها 57 نفر دانشجو در این رشته مشغول به تحصیل و در شرف فارغالتحصیلی هستند و در ترم آینده هیچ کلاسی در گروه محیط زیست تشکیل نمیشود و تعدادی اساتید این گروه،بخش زیادی از موظفی خود را در گروههای معماری، حسابداری، عمران و زیست تأمین میکنند.
این اعضا به عدم رعایت ماده 5 نیز اشاره کردند و در نامه خود آوردند: در ماده 5 آییننامه فوقالذکر اعلام شده است که انتقال اعضای هیأت علمی پس از اتمام 2 سال مأموریت امکانپذیر است؛ در حالی که این افراد بدون گذراندن دوره مأموریت، به این واحد انتقال یافتهاند. همچنین، مطابق تبصره یک این ماده،انتقال اعضای هیأت علمی با مرتبه استادیاری با کسب 70 درصد امتیاز ارتقا به مرتبه دانشیاری امکانپذیر است که این موارد نیز رعایت نشده است.
در ادامه این نامه آمده است: حال این سوال مطرح است که وقتی این واحد توان تأمین واحد موظفی اعضای هیأت علمی خود را در طی سه سال گذشته نداشته است، به چه دلیل این دو نفر که از دانشجویان سابق رئیس واحد پرند و با وی هم رشته بودهاند، به این واحد انتقال پیدا کردهاند؟
دانشگاهیان دانشگاه آزاد پرند با اشاره به صرفهجویی و مدیریت هزینه صورت پذیرفته در این دانشگاه آوردند: این چه نوع صرفهجویی و مدیریت هزینه است که بیسکویت و دستمال کاغذی اتاق اساتید را شامل میشود ولی از طرف دیگر 2 استاد را در رشتهای که 3 سال است دانشجویی نداشته به واحد تحمیل میکند و هزینه 170-160 میلیون تومانی روی دست واحد میگذارد؟
در ادامه این نامه آمده است: رئیس دانشگاه آزاد پرند بلافاصله پس از ورود به واحد و با وجود آنکه در واحد،به تعداد کافی خودرو با کیفیت فنی مناسب وجود داشت که نمونه آن خودروی پژو 405 رئیس قبلی واحد بود، در یک اقدام تعجببرانگیز اقدام به خرید یک دستگاه خودروی پژو ELX کرد. لازم به ذکر است که برای واحدهای بسیار بزرگ، رئیس واحد تنها مجاز به داشتن خودروی 405 است. ضمن اینکه در همان روز نیز تغییراتی در خودروی تحویل گرفته شده از کارخانه از جمله نصب چهار دست لاستیک پهن و اسپرت صورت پذیرفت. آیا این هم در راستای صرفهجویی است؟
دانشگاهیان دانشگاه آزاد پرند همچنین به تخلفاتی همچون اصرار بر فروش ساختمانهای خوابگاه واقع در داخل شهر پرند، عدم رعایت موازین کمیسیون معاملات و ارسال نامه به طور مستقیم به شرکتهای ثالث بدون طرح در کمیسیون معاملات (شرکت مهندسین مشاور خاک و بنای شهر) و دریافت استعلام از طریق عمران که از نظر قانونی، تمام استعلامات میبایست از طریق اداره تدارکات انجام شود. به طور نمونه استعلام زدن چاه و آنالیز آسفالت اشاره کردند.
این نامه همچنین بر اصرار بر احداث مجتمع آزمایشگاهی به مساحت 1400 متر مربع و انتقال تمام آزمایشگاهها به داخل این مجتمع اشاره کردند و آوردند: اصرار بر ساخت این مجتمع در حالی صورت میپذیرد که فضاهای مختلف و کافی مختص آزمایشگاهها در واحد وجود دارد و آزمایشگاهها و کارگاههای موجود نیاز واحد را مرتفع میسازد؛ لذا با توجه به روند کاهشی دانشجو، تأسیس این مجمتع آزمایشگاهی نه تنها لازم نیست بلکه هزینههای اضافی را نیز به واحد وارد میسازد. باید اضافه کرد، این ساختمان با برآورد اولیه مدیر عمران بالغ بر یک میلیارد و سیصد میلیون تومان هزینه اولیه دارد که ظاهرا قرار است این بودجه از فروش ساختمانهای خوابگاه تأمین شود.
منبع: فارس