اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یک فعال داتنشجویی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه ۱۱ دی ماه نجف آباد گفت: بسترهای شکل گیری حماسه ۹ دی ماه بصیرت، غیرت و پایبندی به ارزشها بود و فلسفه به وجود آمدن حماسه ۹ دی ماه بصیرت مردم ایران اسلامی بود که به صورت خودجوش شکل گرفت.
سلام علیکم سلامی گرم و صمیمی و به محضر یکایک شما عزیزان، خواهران و برادران گرامی که در نماز جمعه شهرنجف آباد توفیق حضور دارید. اینجانب محمد حمله داری، دانشجوی رشته مدیریت صنعتی از دانشگاه پیام نور نجف آباد هستم که امروز فرصت یافته ام تا در پیشگاه خداوند متعال و در محضر شما مردم عزت مند و فهیم، ادای دین کرده و از جانب شما و به نمایندگی تشکل های دانشجویی استان به بیان مطالبی بپردازم.
این جایگاه و شأن ارزشمند دانشجویی و علم آموزی را مدیون شما عزیزان هستیم. شمایی که در همه عرصه های مورد نیاز این آب و خاک، مرد و مردانه و بدون مصلحت اندیشی و منفعت طلبی و محاسبه گری های مادی، با از خودگذشتگی تمام در میدان حاضر و آماده بوده و هستید.
آن چه در شرایط فعلی می تواند مشکلات کشور را حل کند، رویکرد انقلابی است. به این معنا اگر ما بخواهیم کشور به سمت رشد حرکت کند، اگر بخواهیم مسائل معیشتی مردم حل شود، اگر بخواهیم مسائل منطقه را حل کنیم؛ تنها راهی که پیش روی ماست به فرموده رهبری و به اثبات عقل سلیم، نگاه انقلابی است و تنها این نگاه است که می تواند کشور را از وضعیت فعلی به وضعیت بهتری عبور دهد. در این مدت اتفاقاتی در کشور افتاده، چند سالی است که کشور درگیر انعقاد یک معاهده بین المللی است و تمام تلاش دولتمردان کشور در حوزه سیاست خارجی، صرف این مسئله شده. مسئله ای با عنوان برجام که الآن دیگر برای همه مردم ما تا حدی شناخته شده است. در این مدت تلاش های گسترده ای صورت گرفت. تلاش های شبانه روزی بسیار زیادی انجام شد.
بزرگواران دستگاه دیپلماسی کشورمان زحمت های بسیاری کشیدند و خروجی همه این تلاش ها و زحمات شد متنی با عنوان برجام که تعهدی است بین ایران و چند کشور دیگر. پس از انعقاد این قرارداد اتفاقات مهمی افتاد و البته قبل از آن هم وعده های زیادی داده شده بود.
قرار بود در روز اجرای برجام همه تحریم های کشورمان لغو شود. مقامات کشور مداوماً این را تأکید کردند؛ ولی متأسفانه بعد از بیش از یک سال از انعقاد برجام، تحریم ها که لغو نشد بماند، تحریم های آمریکا دوباره تمدید شد. متأسفانه سنای امریکا قانون تمدید تحریم های ایران را تصویب کرد. رئیس جمهور آمریکا هم از وتوی این قانون طفره رفت و نهایتاً این به یک قانون برای ۱۱ سال آینده در آمریکا تبدیل شد. به این معنا متأسفانه تحریم ها همچنان پابرجا خواهد بود و این بدعهدی از سوی آمریکا رخ داد و ما نتوانستیم از تحریم ها عبور کنیم.
همان موقع بعد از انعقاد برجام رهبری از برجام با عنوان خسارت محض یاد کردند. ایشان از همان اول فرموده بودند که من به مذاکره با آمریکا خوش بین نیستم و مداوماً مسائل این چنینی را گوشزد کرده بودند؛ ولی در کشور ما به سمت این قرارداد حرکت کردیم و با جدیت این مسئله پیگیری شد.. اکنون خوشبختانه در میان مسئولین کشور همگرایی وجود دارد مبنی بر این که آمریکا برجام را نقض کرد.
اما مسئله اصلی اکنون که برجام نقض شده چیست؟ من به عنوان یک دانشجو فکر می کنم آنچه که ما باید به آن برگردیم و پیگیری اش کنیم، نگاه انقلابی است. اگر ما این نگاه انقلابی را عملی کنیم، اگر عامل رشد کشور را در داخل ببینیم، اگر مدام چشم به خارج کشور ندوزیم، اگر تلاش نکنیم به واسطه کمک گرفتن از کسانی که رهبران شیطان بزرگ هستند، سال ها به دنبال فشار و استعمار کشور ما بودند، با ما وارد جنگ نظامی شدند، در کشور ما کودتا به راه انداختند، مسائل ملی ما را بارها تهدید کردند، اگر به فکر توافق با این ها نباشیم، اگر به جای تلاش برای توافق با این کشورها و لبخند زدن و دست دادن با مقامات این کشورها، وقت مان را صرف افزایش توان داخل بکنیم، اگر به جای کمک گرفتن از خارج برای حل مشکلات، توان داخل را فعال بکنیم و تلاش کنیم مشکلاتی همچون بیکاری را با اهتمام به توان داخلی کشور حل کنیم؛ چنین روزی شاهد نقض برجام و به هدر رفتن آن همه تلاش ها و زحمات نبودیم. اما به هر حال این اتفاق افتاد. کشور چند سال درگیر مسئله برجام شد و نهایتاً بدعهدی آمریکا برای چندمین بار برای همه دنیا اثبات شد.
این مسئله، مسئله ای است که ملت ما باید از آن درس بگیرد. این بار ملت ما باید این تجربه را در مقابل خود قرار دهد و رفتارهای آینده خود را متناسب با آن تنظیم کند. ما دانشجویان فکر می کنیم از این پس باید به این نتیجه برسیم که برای حل مشکلات کشور تنها و تنها رویکرد انقلابی و توجه به توان داخلی می تواند به ما کمک کند.
دستاوردهای مختلفی کشور ما داشته است. هر کجا که ما به توان داخل توجه کردیم به طور جدی پیش رفتیم. نمونه این را در صنعت موشکی کشور می بینیم. صنعت موشکی کشور صنعتی است که دانشمندان موشکی کشورمان بدون هیچ اتکایی به خارج، بدون کوچکترین چشم داشتی به خارجی ها برای آن زحمت کشیدند و جان دادند و می بینید که اکنون یکی از اصلی ترین موارد بازدارنده جنگ علیه کشور ما همین توان موشکی است که عده ای با اتکا به توان داخل به آن رسیدند.
یا مثال دیگر همین صنعت هسته ای است که به حالت نیمه تعطیل درآمده، رآکتور اراکش به سیمان پر شد، فردویش تعطیل شد. همین صنعت هسته ای، یا در واقع همان چیزی به آن رسیده بودیم، چیزی بود که با توان داخل محقق شده بود. دانشمندان هسته ای ما که سال ها تلاش کردند بدون کوچکترین نگاهی به خارج و علیرغم همه آن مشکلات این کار را پیش بردند و در این مسیر شهید دادیم.
شهید علیمحمدی، شهید شهریاری و شهید احمدی روشن. این شهدا، شهدایی بودند که برای آن که کشور را توانمند کنند، با اتکا به توان داخلی کشور مسیر را پیش بردند . به نظر می رسد اگر ما اکنون در زمینه معیشت و بیکاری مسئله داریم. اگر مردم ما از این دو مسئله دچار مشکلند، آنچه که می تواند مشکل ما را حل کند نه مذاکره، نه برجام و نه چیز دیگری شبیه به آن است. آن که اکنون می تواند مشکلات ما را حل کند رسیدگی به توان داخل است. توجه به توان داخل و فعال کردن ظرفیت هایی که در داخل وجود دارد.
به نظر ما دانشجویان آن اتفاقی که ملت اکنون باید به دنبالش باشد، بازگشت به این مسیر و تکرار مسیر طی شده در زمینه هسته ای و موشکی در حوزه معیشت است. اگر این مسیر طی شود قطعاً و حتماً ما خواهیم توانست مسئله بیکاری و معیشت را حل کنیم و انشاءالله کشور رشد بیشتری خواهد کرد؛ اما تجربه مذاکره و توافق با آمریکا در مسئله هسته ای، برای دوران امروز، تجربه ای گرانبها و ارزشمند است.
بدون شک فتنه ۸۸ در تشدید تحریم های آمریکا و غرب علیه ایران تاثیر بسزایی داشته است و به گفته کارشناسان اقتصادی، در همان ایام سال های ۸۸، در حال اوج گیری در صحنه اقتصادی کشور بودیم که با به جریان افتادن فتنه، فرصتی برای دشمنان به دست آمد تا با برپا کردن تحریم های ظالمانه به این رشد اقتصادی ضربه بزنند که ضربه را نیز وارد کردند. یکی از نمونه های غیر قابل چشم پوشی، در جریان ۹ دی حمایت از ولایت فقیه بود؛ حمایت از ولایت فقیه نشان داد که مردم ایران به پایه های اساسی انقلاب اسلامی پایبند خواهند بود. در حال حاضر ولایت فقیه عاملی است که موجب اقتدار ملت اسلامی ایران در عرصه های مختلف شده است که با نگاهی به سایر کشورهای اسلامی کاملا مشهود خواهد بود.
فتنه ۸۸ در بستر استفاده از فضای غبارآلود که توسط عده ای از جریانات سیاسی و با همیاری دشمنان و عدم موضع گیری برخی از خواص شکل گرفت. بسترهای شکل گیری حماسه ۹ دی ماه بصیرت، غیرت و پایبندی به ارزش ها بود و فلسفه به وجود آمدن حماسه ۹ دی ماه بصیرت مردم ایران اسلامی بود که به صورت خودجوش شکل گرفت.
رهبری با بصیرت بخشی عمیق و بموقع به آحاد مردم، تجربه ای ارزشمند برای آینده کشور و سایر مسلمین جهان ارائه کردند تا با فتحی قدسی که پیش آمد، برای همیشه، مردم به مقابله با فتنه هایی بپردازند که نظام سلطه در آستین دارد. در دوران فتنه، در کنار سکوت و بعضا همراهی خواص، تاکید رهبری معظم، به جای مقابله نظامی و سخت با فتنه گران، بر «بصیرت بخشی مردمی» بود.
ایشان معتقد بودند وقتی مردم جایگاه و جهت گیری های فتنه ها را تشخیص دهند، خودشان با عبور از «خواص بی بصیرت و ساکت»، در مقابل کجی های ناآگاهان و فعالیت جریان برانداز خواهند ایستاد. در نهم دی روشن شد نظام اسلامی باید در مقابله با فتنه، صبر پیشه کند و تلاش کند پرده ها کنار رود تا حقیقت روشن شود. دقیقا همان مسیری که در خصوص «برجام» در حال طی شدن است.
نهم دی ماه ۸۸ و قیام خودجوش مردم ایران اسلامی در دفاع از ارزش ها و مکتب حیات بخش اسلام، در تبعیت پذیری مردم از رهبری اسلامی جایگاه خود را دارد؛ این روز انعکاس انوار عاشورای حسینی در ایران اسلامی بود. وعده های خدا و وعده های کدخدا! آزادی حلب به مرحله «قاب قوسین او ادنی» رسیده است.
اما این، یعنی مقاومت؛ مجاهدت و اعتماد و اطمینان به وعده های خدا «وَ لَیَنْصُرَنَّ اَللٰهُّ مَنْ یَنْصُرُهُ إِنَّ اَللٰهَّ لَقَوِیٌّ عَزِیزٌ» و عدم هرگونه اعتماد به وعده های کدخدا... همزمانی پیروزی حلب، درست در روزی که قرار است اوباما قانون داماتو را امضاء کند، آیه ای از آیات الهی است. دقیقا ثمره سه سال و نیم مقاومت و اعتماد به وعده های الهی شد «آزادی حلب» و «فتح مبین». یعنی «همه چیز» و در مقابل، دقیقا ثمره سه سال و نیم مذاکره با کدخدا!!! و اعتماد به وعده های دروغین شیطان اکبر، برجام ...شد !!!! یعنی «تقریبا هیچ» تقارن آزادی حلب!!! و نقض برجام!! و مسیری که این دو طی کردند بار دیگر، از عبرت های مهم تاریخ خواهد شد.
آنچه که ما از حضور و ورود به مسئله سوریه تا کنون به دست آورده ایم را می توان شامل این موارد دانست که ایران به عنوان بازیگری تاثیرگذار در منطقه شناخته شده است. ایران را هم پیمانی قابل اعتماد و با ثبات می دانند. اگر تحولی در منطقه مد نظر ایران نباشد آن تحول به احتمال قوی رخ نمی دهد. هم پیمانی میان ایران و روسیه که باورهای جدیدی را در میان ناظرین و تصمیم گیرندگان دو طرف بوجود آورده است.
افزایش اعتماد به نفس محور مقاومت، ورود حزب الله و نوع بازیگری آن در مسئله سوریه که باعث شده آن را یک بازیگر با ثبات، فعال و منطقی بشناسند؛ چرا که با تهدیدی که جهان را تهدید می کند در حال مبارزه است و نهایتا اینکه ایران توانسته در عوض مبارزه با تروریست در داخل مرزهای خودش این مبارزه را در خارج از مرزها مدیریت کند. آنچه این روزها دغدغه بسیاری از مستضعفان و پابرهنگان به قول حضرت امام خمینی (ره) صاحبان انقلاب است، بحث معیشت و گره های اقتصادی موجود در کشور است.
دغدغه ای که به تبع مردم ایران، دغدغه جاری قشر دانشجوی کشور نیز شده و لازم است همه مردم، مسئولین، سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی در گره گشایی از این مشکل، دست به کار شده و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، وارد عرصه جهاد اقتصادی و مشکل گشایی از محرومان شوند؛ بنده حقیر از همه مسئولین استانی و شهرستانی، از جانب شما مردم فهیم و انقلابی مطالبه جدی دارم، که در التزام دولت به این دغدغه ها همت جدی گمارند و به عنوان مثال در همین شهرستان به وضعیت کارگاه ها و کارخانجات در شرف تعطیلی و نیمه تعطیل رسیدگی عاجل نمایند و با درایت مشکلات معیشتی کارگران را حل کنند.
در پایان لازم می دانم از دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان اصفهان و امام جمعه محبوب و انقلابی شهر نجف آباد حجت الاسلام آق حسناتی، که این وقت را در تریبون نماز جمعه در اختیار بنده قرار دادند، نهایت تشکر و قدردانی را داشته باشم. امیدواریم به لطف خداوند و به واسطه دعای خیر شما مردم ما فرزندان دانشجویتان ،در این عرصه موفق و پیروز باشیم.
از خداوند متعال خواستارم تا ما و شما را از اصحاب و یاران آخرالزمانی مولایمان قرار داده و مرگ ما را شهادت در رکاب ولی امرمان امام زمان عجل ا.. تعالی فرجه الشریف قرار دهد. ان شاا... والسلام علیکم و رحمه ا... و برکاته