کد خبر:۵۸۰۰۸۵
دانش جعفری در مشهد:

۸۰ درصد بازار تولید تجهیزات پزشکی پیچیده در دست آمریکا و اروپا است

مشاور عالی اقتصادی وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر ۸۰ درصد از بازار تولید تجهیزات پزشکی پیچیده در دست کشورهای آمریکایی و اروپایی است و فقط ۲۰ درصد این بازارها در دست کشورهای درحال توسعه می‌باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، داوود دانش جعفری امروز در اولین کنفرانس «ملی تحول و نوآوری سازمانی با رویکرد اقتصاد مقاومتی» که در تالار رازی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، در جمع مسئولین دانشگاهی و محققان با اشاره به این‌که مقاومت در اقتصاد یک اصطلاح جامع و فراگیر است که در علوم پزشکی نیز وارد شده است، گفت: باید ببینیم که چنانچه اقتصاد به دلایلی تحت فشار قرار بگیرد، آیا توانایی مقاومت دارد یا خیر؟

 

وی با یادآوری این موضوع که چند سال گذشته کشور با تحریم‌های ظالمان و جنگ مواجه شد، تصریح کرد: در بررسی‌های صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که هر چند وقت یکبار شوکی به ایران وارد می‌شود که کارکردها را دچار مشکل می‌کند، بنابراین اقتصاد مقاومتی کشور را در برابر این تکان‌ها بیمه می‌کند.

 

مشاور عالی اقتصادی وزیر بهداشت افزود: البته باید توجه داشت که تمامی این فشارها خارجی نیست و بعضی از آنها داخلی می‌باشد، مثلا برخی از سیاست‌های اتخاذ شده، اختلال ایجاد می‌کند.

 

 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که درآمد دولت پایدار نیست، خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران متکی بر نفت است. در نتیجه درآمد دولت بستگی به قیمت جهانی نفت دارد.

 

دانش جعفری متذکر شد: زمانی که قیمت نفت بالای 100 دلار شود، هزینه‌های کشور نیز افزایش می‌یابد، در نتیجه سال گذشته که درآمد کشور به خاطر کاهش قیمت نفت پایین آمد، نتوانستیم هزینه‌های بالا را کم کنیم و این خود شوک است.

 

وی ابراز داشت: سال اقتصاد مقاومتی می‌گوید هزینه‌ها را نباید بر اساس قیمت نفت تنظیم کرد، بلکه می‌بایست بر پایه درآمد دائمی هزینه‌ها را تنظیم کنیم.

 

مشاور عالی اقتصادی وزیر بهداشت در خصوص بررسی فشارهای اقتصادی در حوزه سلامت گفت: در حوزه اقتصادی باید همان بخشی که دچار تکان شده را مقاوم ساخت؛ اما در بخش سلامت باید تمام ابعاد مختلف را مقاوم کرد.

 

عضو مجمع  تشخیص مصلحت نظام با یادآوری این مطلب که سال گذشته سازمان بهداشت جهانی اجلاسیه‌ای در جهت مقاوم سازی سلامت برگزار کرد، خاطرنشان کرد: این اجلاسیه در نهایت، ورود شوک‌های آسیب‌زا به کشورها را بیماری جدید نامید.

 

جعفری در ادامه سخنان خود به ضربه‌هایی که ممکن است از چند ناحیه به بخش سلامت وارد آید، اشاره کرد و ابراز داشت: یک عامل ناپایداری منابع مالی است که مشکلاتی در این زمینه وجود دارد و پرداخت های ناکافی صورت می‌گیرد؛ چون بودجه دولت کم است، ما مجبوریم که به سیستم پرداخت از جیب مردم را بالا ببریم.

 

وی ادامه داد: درمان‌های اجتماعی، کمبود دارو و بالا بود هزینه حوزه سلامت از دیگر ضربه‌های آسیب رسان به حوزه سلامت است.

 

دانش جعفری همچنین آمار هزینه‌های مردمی در حوزه سلامت را برشمرد و گفت: هزینه بهداشت و درمان مردم هفت درصد از کل هزینه‌های خانوار آنان است که 22دهم درصد صرف دارو می‌شود.

 

مشاور عالی اقتصادی وزیر بهداشت با بیان این که 45 درصد از هزینه خانواده‌ها مربوط به خدمات سلامت است، خاطرنشان کرد: همچنین 21 درصد از هزینه‌های خانواده‌ها صرف داندن پزشکی می‌شود که از این رقم پنج درصد هزینه کشیدن دندان است.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این موضوع که 70 درصد هزینه خانوارها صرف سونوگرافی برای تعیین جنسیت نوزاد می‌شود، بیان کرد: این نشان می‌دهد مقداری از هزینه‌ها صرف تمایلات افراد می‌شود.

 

دانش جعفری یکی از مشکلات کشور را ناپایداری درآمدها دانست و ابراز داشت: با توجه به این واقعیت ما قادریم که بسیاری از هزینه‌ها را کاهش دهیم.

 

وی با یادآوری این مطلب که حوزه سلامت ایران پنج منبع مالی دارد و شامل دولت، حق بیمه‌ها، بیمه تکمیلی، پرداخت از جیب مردم و سایر سازمان و نهادهای خیریه می‌شود، خاطرنشان کرد: قبل از طرح تحول سلامت، سهم دولت در تامین مالی حوزه سلامت 21 درصد بود که بعد از طرح این رقم به 27 درصد رسید.

 

مشاور عالی اقتصادی وزیر بهداشت افزود: حق بیمه‌ها در تامین منابع مالی حوزه سلامت 19 درصد است و خود مردم 52.45 درصد هزینه درمان را پرداخت می‌کنند و این درحالی است که سهم دولت‌کشورهایی مانند دانمارک بیش از 85 درصد، عراق 60 درصد و روسیه 31 درصد است.

 

عضو مجمع  تشخیص مصلحت نظام به این مطلب که سهم دولت آمریکا در تامین منابع مالی حوزه سلامت 11.87 درصد می‌باشد و بیمه تکمیلی این کشور بیشترین بخش از منابع مالی را تامین می‌کند، خاطرنشان کرد: در ایران پرداخت مردم برای درمان هرچه کمتر باشد، نظام سلامت بهتر و مقاومت‌تر خواهد شد.

 

دانش جعفری بیان داشت: بعد از طرح تحول سلامت پرداخت هزینه‌های درمانی توسط مردم به 40 درصد رسید، که این امر مشکلی را حل نکرد و هنوز با کشورهای دنیا فاصله داریم. مشکل تامین منایع مالی حوزه سلامت را می‌توانیم از چند طریق حل کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: دولت بعد از طرح تحول سلامت به حوزه سلامت کمک کرد؛ اما به دلیل ناپایداری درآمد کشور دچار مشکلاتی شد و در نتیجه به بسیاری از تعهدات خود در زمینه طرح تحول سلامت عمل نکرد بنابراین بهتر که راهی پیدا کنیم که وضعیت درآمدی کشور خوب شود.

 

مشاور عالی اقتصاد وزارت بهداشت با یادآوری این نکته که از سازمان بهداشت جهانی در گذشته به ایران سفر کردند و میزان مصرف سیگار در کشور را مورد بررسی قرار دادند، گفت: آنان در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیدند که ایران ارزان‌ترین سیگار در منطقه را دارد و فضای مناسبی از نظر اقتصادی وجود دارد که میزان مصرف آن به خصوص در زنان افزایش یابد.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: آنان پیشنهاد دادند که قیمت سیگار در کشور به سطح ترکیه برسد در این صورت ظرف پنج سال 11 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی افزایش خواهد داشت و هفت درصد از مرگ و میرها کاهش پیدا می‌کند.

 

دانش جعفری بیان کرد: درآمد در حوزه سلامت کم است و بهتر است که قیمت کالاهای آسیب رسان را افزایش دهیم تا مصرف آنها کاهش پیدا کند؛ که خوشبختانه در برنامه ششم توسعه، سیاست کلی حوزه سلامت، در همین راستا می‌باشد.

 

وی ابراز داشت: با وجود چنین شرایطی متاسفانه در کشور این راهکارها به خوبی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و مشکلات ادامه می‌یابد.

 

مشاور عالی اقتصادی وزیر بهداشت به این موضوع که در حال حاضر ۸۰ درصد از بازار تولید تجهیزات پزشکی پیچیده در دست کشورهای آمریکایی و اروپایی است، اشاره و ابراز کرد: فقط 20 درصد این بازارها در دست کشورهای درحال توسعه می‌باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار