اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛* دهه فجر سرآغاز طلوع اسلام، خاستگاه ارزشهاي اسلامي، مقطع رهايي ملت ايران و بخشي از تاريخ ماست كه گذشته را از آينده جدا ساخته است. اسلام در دهه فجر تولدي دوباره يافت و اين دهه در تاريخ ايران نقطه اي تعيين كننده و بي مانند است.
تا قبل از انقلاب اسلامي، در ايران نظام اسلامي وجود نداشت و رابطه پادشاهان با مردم رابطه «غالب و مغلوب» و «سلطان و رعيت» بود و پادشاهان احساس ميكردند كه فاتحيني هستند كه بر مردم غلبه يافته اند و حضرت امام رضوان الله تعالي عليه اين سلسله معيوب را قطع كردند و نقطه عطفي در تاريخ ايران بوجود آوردند و شمشير اسلام مردم را عليه دشمنان اسلام، مردم و استعمارگران به كار گرفتند.
دهه فجر انقلاب از رشحات اسلام است و آئينه اي است كه خورشيد اسلام در او درخشيد و به ما منعکس شد. اگر این آیینه نبود، باز هم مثل همان دورههای تاریک و قرون خالیه، باید ما می نشستیم و اسمی از اسلام می آوردیم.
این ایّام برای ملت ایران، روزهای فراموش نشدنی است. از هنگام ورود امام تا وقتی که به کلّی کمر طاغوت به دست این مردم شکست، این ملت روزهای پُرشکوه و پرحماسهای را گذراند. دهه فجر، مظهر آن شکوه و عظمت و فداکاری ملت ایران است. عزّت ایران و ایرانی، بلکه عزّت اسلام و مسلمین، در این دهه، به دست ملت مقاوم و شجاع و قهرمان ایران پایهگذاری شد.
در مذهب ما، احساسات، گريه و شادي، حب و بغض و عشق و نفرت جايگاه والايي دارد. از اين رو جشنهاي دهه فجر باید همچون مراسم و اعياد مذهبي گرامي داشته شود، اين مراسم را با هيجانهاي عاطفي صحيح بايد با طراوت و تازه كرد و مردمي باشد.
دهه فجر برای کشور ما یک فرصت تاریخی بود و ملت ما را از یک حصار بسیار خطرناک خارج کرد. تا وقتی یک ملت در حصار استبداد یک حکومت وابسته و فاسد و ضدّ مردم و ضدّ فرهنگ و دین قرار دارد، هیچ چیز زیبا و مطلوبی که زندگی آنها را از لحاظ مادّی و معنوی اعتلاء بخشد و پیش ببرد، نمی تواند در بین آنها پا بگیرد. در آنچنان رژیمی، همه جا، پای بیگانه و منافع چپاولگران و اهانت به دین و فرهنگ و هویّت ملی و تضعیف کشور پیدا بود؛ و این طبیعتِ آن رژیم هاست. انقلاب، ملت ایران را از آن حصار خارج کرد و میدان و فرصت داد تا ملت بتواند در فضای آزاد، با اتّکای به خود، با قدردانی از استعدادهای درونی خود و با به کارگیری همه آحاد مردم در میدانهای عظیم کشور، خود را نشان دهد.
دشمنان ملت ایران و هویّت ملی و پیشرفت این کشور می خواهند ملت ایران را از این فضای مستعد و رشد خارج کنند و باز هم استیلای بیگانگان را بر این کشور برگردانند. یادبود دهه فجر، خود مانع بزرگی در راه تحقق این هدف است. آنها سعی می کنند انقلاب را از یاد مردم ببرند؛ اما دهه فجر، انقلاب را به یاد مردم می آورد. سعی می کنند امام را از یاد مردم ببرند؛ اما دهه فجر، تجسّم اراده و عظمت امام بزرگوار ماست.
در اغاز ورود امام به کشور با وجود سرمای زمستان، شب پیش از ورود امام بسیاری از مردم مشتاق، در مسیر حرکت ایشان خوابیده بودند تا امام خود را زیارت کنند. ما نیز امروز با توجه به همین سیره مطمئن دهه فجر95 را با شکوه هرچه بیشتر برگزار می کنیم.
دهه فجر که مصداق صریح آیه قرآن« والفجر- ولیال عشر، سوگند به سپیده دم و شب های ده گانه» است این آیه نظری را تبدیل به عمل کرد و آن انقلاب اسلامی در 22 بهمن جهت اعتلای کلمه حقه الله بود.
چرا دهه فجر و 22 بهمن منحصربه فرد است؟
چندین سال از انقلاب ما می گذرد. هر سال آن کسانی که سالگرد انقلاب را مجسم کردند، برجسته کردند، جشن گرفتند، آحاد مردم بودند. میلیونها مردم هر سال 22 بهمن در سرتاسر کشور به خیابانها می آیند؛ آنها اعلام می کنند عید انقلاب را، سالروز انقلاب را، یادبود انقلاب را. این معنایش چیست؟ این معنایش این است که انقلاب، قائم به ایمانهای آحاد مردم است؛ مخالفین با انقلاب، مخالفین با نظامِ برآمدهی از انقلاب، با مردم روبه رو هستند، با مردم طرفند. سرّ اینکه آنها موفق هم نمی شوند، همین است؛ والّا هیچ نظام سیاسی ای نیست که نشود آن را با روشهای سیاسی یا امنیتی متزلزل کرد؛ یک قویتری میآید، آن را متزلزل می کند. اما نظامی که متکی به مردم است، مخالفینش هرچه از لحاظ امنیتی و نظامی و ثروت و اقتصاد و اینها قوی تر هم باشند، نمی توانند این نظام را متزلزل کنند؛ سرّش هم این است که این نظام متکی به مردم است، متکی به ایمانهاست، متکی به همان عاملی است که اصل این نظام را به وجود آورده است.
یکی از تمایزات انقلاب اسلامی ایران با دیگر انقلاب ها نیز در این است که در سالگرد این انقلاب ها لااقل در سال سوم و چهارم دیگر خبری از متن مردم نیست، مردم حضور ندارند؛ سالگرد انقلاب را به صورت یک حرکت تشریفاتی انجام می دهند؛ یک عدهای از مسئولین می آیند، می ایستند؛ احیاناً رژه نیروهای مسلح و یک تعدادی هم تماشاچی.
در هر حال در این سالیان که از دهه فجر گذشته، ملت های منطقه در به زیر کشیدن طواغیت موفق شدند و ما به امید انقلاب های اسلامی و 22 بهمن هایی در منطقه هستیم.
*محمد سرخوش، بررسی و تحلیل بسیج دانشگاه مذاهب اسلامی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.