اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، ملک زاده امروز در مراسم افتتاحیه چند پروژه پژوهشی در پژوهشکده بوعلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص میزان موفقیت ایران در تولید مقلات علمی و تربیت دانشمندان برتر، گفت: در سال 2016 تعداد تولید مقالات و مستندات علمی کشور 47 هزار و 703 عدد بوده است و در نتیجه رتبه علمی کشور به 16 رسید که خوشبختانه توانستهایم این رتبه را تاکنون حفظ کنیم و در منطقه از نظر علمی جلو باشیم.
معاون وزیر بهداشت افزود: با وجود محدودیتهای کمی و کیفی توانستهایم در تولید علم به آنچه برنامه اسناد بالادستی برای 10سال آینده خواسته بودند، برسیم و همچنین تعداد دانشمندان برتر از یک درصد از هشت نفر به 41 نفر افزایش یافته است.
ملکزاده با تاکید بر این نکته که علم زمانی خوب است که تبدیل به محصول شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد مرکز رشد نیز از 52 به 80 مرکز رسیده است، همچنین اکنون 834 شرکت دانش بنیان داریم که 783 شرکت از این تعداد به ثبت رسیده است.
وی ابراز داشت: 30 درصد شرکتهای دانش بنیان مربوط به حوزه سلامت است، این درصورتی که این شرکتها از 10 درصد بودجه تحقیقاتی برخودار میباشند، با این وجود شرکتهای دانش بنیان سلامت 33 درصد اشتغال ایجاد کردهاند.
معاون وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود به این موضوع که دانشگاه مشهد در زمینه دارو سازی قوی است، اشاره داشت و گفت: این دانشگاه قادر است که دو میلیارد ریال از بازار دارویی را بدست آورد و این بازارها را بسیار راحت در اختیار بگیرد.
ملک زاده خطاب به مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: وزارت بهداشت بسته حمایتی برای دانشگاه علوم پزشکی مشهد ایجاد کرده که سیاست آن در جهت تصاحب بازار دارویی توسط دانشگاه مشهد است.
وی در خصوص مشکلاتی که در سر راه مقالات علمی کشور وجود دارد، گفت: نباید اعضای هیات علمی را مجبور کنیم که حتما تعدادی معین مقالات علمی ارائه کنند و دانشجویان را به نوشتن پایانامه مجبور کنیم چون این امر منجر به عدم تولید دانشجو و یا عضو هیات علمی میشود و از مراکز غیر قانونی بخواهند که این کار برایشان انجام دهند.
معاون وزیر بهداشت بیان داشت: در حال حاضر ۶۰۰ مرکز در کشور وجود دارد که به صورت غیر قانونی برای دانشجویان مقاله و پایانامه تولید میکنند، که برای جلوگیری از این امر سیاستهای اتخاذ کرده ایم و مطمئن باشید که با افراد متخلف در زمینه تولید مقالات علمی شدیدا برخورد میشود.
ملک زاده تصریح کرد: البته تولید مقالات علمی تقلبی تنها مشکل ایران نیست و یک پنجم مقالات علمی کشورهایی مانند چین، هند و آمریکا نیز تقلبی میباشد.
وی در ضمن سخنان خود با انتقاد از اینکه بودجه تحقیقات سلامت کم است، خاطرنشان کرد: کل اعتبار حوزه سلامت 500 میلیارد تومان میباشد و در سال 96 این رقم به 570 میلیارد تومان رسیده است که از این بودجه، رقم کمی به تحقیقات تعلق میگیرد.
معاون وزیر بهداشت در پایان سخنان خود در خصوص دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآورشد: این دانشگاه از نظر علمی رشد چشمگیری داشته و درحال حاضر رتبه سوم در میان دانشگاههای کشور را به خود اختصاص داده است.
ملک زاده با بیان اینکه بازار فناوری بسیار وسیع است، ابراز داشت: بخش عمدهای این بازار در اختیار کشورهای خارجی است و ایران این پتانسیل را دارد که این بازار را در اختیار بگیرد.
ترجمه تخصصی