اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، میزگرد دانشجویی با موضوع ویژگی های مدیر شایسته در جمهوری اسلامی با حضور جمعی از فعالین دانشجویی استان زنجان برگزار شد.
در ابتدای این میزگرد، سید محمد موسوی، دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان با اشاره به کلامی از رهبر کبیر انقلاب تصریح کرد: امام خمینی (ره) به آموزه های دینی، مسئولین و مدیران جامعه را سفارش می کنند که گره گشای مشکلات مردم باشند و می فرمایند: “مسئله، مسئله خدمتگزارى دولت به ملت است. نه فرمان فرمایى دولت به ملت. همین فرمان فرمایى جدا مىکند شما را از ملت، و ملت را از شما و منشأ مفاسد زیاد مىشود.”
موسوی افزود: این عبارت امام خمینی نشان می دهد که در حکومت اسلامی، پایه و اساس مبتنی بر محبت و احترام متقابل دولت و ملت است، نه معطوف به قدرت.
این فعال دانشجویی ادامه داد: اگر می شنویم که مسئولی فریاد می زند که ما نوکر مردم نیستیم، این مسئول نه وظایف خود را و نه مبانی حکومت اسلامی را به خوبی نشناخته است و اطاعت از رهبری و ولایت فقیه فقط لقلقه زبانش است. چرا که مقام معظم رهبری فرمودند “ما نوکر و خدمتگزار مردم هستیم. اعتبار و آبروی ما به این است. کسانی که این روحیه را از دست بدهند و یا دیگران را به خروج از این روحیه تشویق کنند، به ملت خیانت کردهاند.”
دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان تصریح کرد: حال باید دید آیا واقعا درتمامی مدیران فعلی جمهوری اسلامی چنین روحیه ای وجود دارد یا قدرت و پست و مقام را هدف خود قرار داده اند؟
موسوی اضافه کرد: نهادهای نظارتی فریاد خود را بر سر آن مدیری باید بزنند که نه تخصص و نه تعهد دارد و هم آبروی اسلام را می برد و هم آن دستگاه مربوطه را با مشکلات جدی مواجه می کند.
دهه فجر فرصتی برای بازخوانی تاریخ انقلاب
مسئول سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان خاطرنشان کرد: دهه فجر فرصتی برای مسئولین است که تاریخ انقلاب را بازخوانی کنند و کسانی که به دنبال مقام و منصب هستند باید بدانند هدفشان خدمت رساندن به مردم است نه به ذلت کشاندن آنها.
در ادامه حسین جمالی، مسئول بررسی و تحلیل سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور زنجان اظهار داشت: مدیر تراز انقلاب اسلامی دارای همت بلند در جهت آرمان های انقلاب اسلامی است.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: مدیران شایسته کشور به دنبال این هستند که بتوانند به اهداف بزرگ انقلاب جامع عمل بپوشاند.
وی قاطعیت و سازش ناپذیری را از دیگر ویژگی های مدیر تراز جمهوری اسلامی دانست و افزود: مدیر انقلاب اسلامی با صلابت و استواری در برابر همه کژی ها و انحرافات می ایستد و سر سوزنی از صراط مستقیم الهی فاصله نمی گیرد.
روحیه انقلابی ویژگی ضروری مدیران
جمالی روحیه انقلابی را از ویژگی های مهم و ضروری برای مدیران برشمرد و تصریح کرد: یک مدیر شایسته در این راه با کسی عقد اخوت نمی بندد و از نفاق و دو چهرگی بیزار است و در یک کلام سازش ناپذیر است.
مسئول بررسی و تحلیل سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور زنجان در ادامه با اشاره به کلامی از رهبر معظم انقلاب افزود: رهبری عزیز انقلاب فرمودند: خروج مسئولان از روحیّه نوکری مردم، خیانت است.
فعال دانشجویی دانشگاه پیام نور زنجان خاطرنشان کرد: روحیه خدمتگذار و نوکر مردم بودن بایستی در مدیران جمهوری اسلامی وجود داشته باشد و تقویت شود.
همچنین، سالار حدیدی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان (تحکیم وحدت) نیز در سخنانی تصریح کرد: یکی از ویژگی های مدیریت انقلابی در نظام اسلامی نوع نگاه مدیر به مسئولیت است.
وی تصریح کرد: اگر مدیری خود را خادم و نوکر مردم بداند، قطعا رویکرد و عملکردش با مدیری که خود را سرور و آقا بالاسر مردم می بیند تفاوت خواهد کرد؛ ولی متاسفانه ما از این قسم مدیران در جمهوری اسلامی کم داریم حال آن که باید برعکس باشد.
وی با بیان این نکته که مردم نوکر می خواهند نه زورمند قدرت مدار اظهار داشت: اگر به تاریخ انقلاب نگاهی بیندازیم، تفاوت های عظیمی بین عملکرد این قسم مدیران و دسته دیگر که خود را حاکم برمردم می دیدند خواهیم دید .
مدیران از جنس شهید رجایی همواره محبوبند
حدیدی افزود: شما هیچ گاه نمی توانید منکر محبوبیت مدیرانی از جنس شهید رجایی در بین مردم شوید؛ ولی در مقابل هم نمی توان از انتقادات مردم نسبت به مدیران اشرافی و سیاست باز که خود را برتر از مردم و مستضعفین می دیدند، چشم بپوشید .
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان خاطرنشان کرد: خب تفاوت درکجاست؟ از نظر بنده تفاوت در نوع نگاه این آقایان به مسئولیت است.
وی افزود: مسئولیت و مدیریت در جمهوری اسلامی یعنی خادمی مردم و نه هیچ چیز دیگر. اگر شما از این نگاه عدول کنید به ورطه هولناک اشرافی گری می افتید و تا جایی پیش خواهید رفت که همه آرمان های انقلاب را فراموش می کنید.
حدیدی اظهار داشت: در این شرایط فراموش می کنید که شعار امام، انقلاب حزب مستضعفین بود. فراموش می کنید که همین مردم صاحبان اصلی انقلابند. سر آخر هم به قول امام، آن روز باید فاتحه این نظام و مردم و دولت را خواند.
محسن اسدی، مسئول تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان نیز اظهار داشت: یک مدیر شایسته همواره باید به منافع جمعی فکر کند تا بتواند سازمان را پیش ببرد و همه همکاران و زیر دستانش را با خود همراه سازد.
این فعال دانشجویی افزود: شخصی که مسئولیتی را قبول می کند یا مسئول بخشی می شود، موظف به خدمت به مردم است.
خادم؛ یعنی نوکر مردم
اسدی تصریح کرد: این فرد می شود خادم؛ یعنی می شود نوکر مردم؛ یعنی خدمتگذار مردم و اگر خود را در جایگاه ارباب مردم بداند دچار کبر و غرور شده و عملا کارایی و بازدهی نخواهد داشت.
مسئول تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان بیان کرد: این مشکل هم تقصیر مردم است؛ چراکه حق قانونی خود را نمی دانند و از وظایف مسئولین آگاهی ندارند و از مسئولین مربوطه مطالبه نمی کنند؛ البته دستگاه های نظارتی هم مقصر هستند.
فعال دانشجویی دانشگاه زنجان خاطرنشان کرد: عبارت مدیر باید نوکر مردم باشد عبارتی صحیح است؛ ولی در معنای دور آن که منظور همان خدمت گذاری است.
مسئول تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان اظهار داشت: اگر مدیران احساس خدمت به مردم و درستکاری را سرلوحه کار خود قرار دهند تا حدود زیادی کارآمد خواهند شد.