آخرین اخبار:
کد خبر:۵۸۳۴۹۳

درس «آشنایی با جریان‌های ادبی قبل و بعد از انقلاب» تولید شد

مدیر آموزش‌های فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان درس آشنایی با جریان‌های ادبی ایران (قبل و بعد از انقلاب اسلامی) را تولید و ارائه کرد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، مرتضی فاضلی گفت: با توجه به نقش جریان های  ادبی و هنری در شکل گیری تحولات فرهنگی و اجتماعی در دوره‌های مختلف تاریخی، آشنایی با این جریان ها برای دانشجویان و قشر فرهیخته جامعه ضروری به نظر می رسد.

 

وی افزود: واکاوی هر جریانی در هنر و ادبیات، بسته به نیت، و قصد پژوهشگر می‌تواند شکل‌های متفاوتی پیدا کند. البته این بررسی ها از یک سلسله عوامل  و زمینه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، عقیدتی و مانند آن‌ها متأثر هستند.

 

فاضلی گفت: در یک نگاه کلی و اجمالی، سه رویکرد مسلط در ادبیات قبل از انقلاب حاکم بوده که به ترتیب عبارت بودند از رویکرد رمانتیسیسم، رویکرد واقعیت‌گرا یا رئالیستی و رویکرد شکلی‌گرا یا فرمالیستی. این سه رویکرد، در بعد از انقلاب هم با تفاوت‌هایی و البته با تقدم و تأخرهای متفاوتی حضور داشتند و یک رویکرد دیگر هم به آن‌ها اضافه شده در بعد از انقلاب که ادبیات واقعیت‌گرای آرمان‌طلب اسلامی است.

 

فاضلی اضافه کرد: اینکه هر یک از این رویکردها به چه معنایی هستند و چه تاثیراتی بر زمانه خود داشته‌اند موضوعی است که مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان در درسی با عنوان آشنایی با جریان‌های ادبی قبل و بعد از انقلاب به آن پرداخته است.

 

مدیر آموزش‌های فرهنگی سیاسی نهاد گفت: این درس در پنج جلسه با عناوینی همچون انواع مکاتب‌ و رویکردهای داستان‌نویسی، غلبه برخی رویکردها ادبی در ایران، احیای ادبیات اسلامی بعد از انقلاب اسلامی، اصول و مبانی جریان واقعیت‌گرایی اسلامی به بررسی جریان‌های ادبی پیش و بعد از انقلاب اسلامی ایران می‌پردازد.

 

وی خاطر نشان ساخت: این درس توسط محمدرضا سرشار، نویسنده و پژوهشگر و منتقد ادبی که از او آثار ماندگار بسیاری در حوزه‌های مختلف ادبی بر جا مانده تدریس و ارائه می‌گردد.

 

لازم به ذکر است مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان یک وبسایت آموزش مجازی است که خدمات رایگان آموزشی را به صورت شبانه روزی و از طریق اینترنت ارائه می‌دهد و تاکنون بیش از ۳۲۷هزار دانشجو و استاد دانشگاه در این سامانه عضو شده‌اند. مخاطبان و علاقه مندان  می‌توانند به منظور ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر  به وب سایت آموزش مجازی دانشگاهیان به نشانی http://ec.nahad.ir مراجعه کنند

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار