به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی اکبر نعمتی، امروز در معرفی برنامههای مرکز رشد علوم و فناوری نانو شهدای گمنام و جذب ایدههای نو در دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: این همایش در راستای معرفی مرکز رشد علوم و فناوری نانو شهدای گمنام بسیح علمی برگزار شده است.
وی با بیان اینکه این مرکز رشد از معاونتهای علمی و پژوهشی تشکیل شده با مهم دانستن آموزش در عرصه علمی، بیان کرد: ما از مقالات و پایان نامههای دانشجویی در زمینه فناوری نانو حمایت میکنیم.
مسئول مرکز رشد علوم و فناوری نانو شهدای گمنام سازمان بسیج علمی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در این مرکز رشد از ایدهها و طرحها در زمینه فناوری نانو حمایت مالی و اعتباری میکنیم و مشاوره نیز خواهیم داد.
ایران از کشورهای صادرکننده علم در زمینه فنی و مهندسی است
در ادامه مجتبی تنها، جانشین سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان رضوی، گفت: بسیج علمی در راستای بسیج کردن امکانات علمی برای رسیدن به قلههای فناوری و رفع مشکلات حوزه فناوری تلاش میکند.
وی با اشاره به دوران دفاع مقدس، بیان کرد: به اذعان خیلی از افراد ما در این دوران سیم خاردار وارد کشور میکردیم اما امروز بعد از ۳۰ سال نه تنها از حیث تامین امکانات نظامی در کشور مشکلی نداریم بلکه در زمینه فنی و مهندسی یکی از کشورهای صادرکننده علم و در زمینه دفاعی از کشورهای مطرح جهان هستیم.
جانشین سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان رضوی با طرح این پرسش که این توانمندی در کشور ما چگونه به وجود آمده است؟ خاطرنشان کرد: بزرگترین ویژگی را میتوان حضور نیروهای جوان و با اخلاص دانست که این توانمندیها را با تلاش این جوانان داریم.
تنها با تاکید بر اینکه فضای دانشجویی در رشد علمی جامعه تاثیر بسزایی دارد، بیان کرد: مرکز رشد نانوی شهدای گمنام در حوزه فناوری درصدد است تا برخی کمبودها و نیازهای کشور را با حضور و مشارکت شما دانشجویان و با ایدههای جدید رفع نماید.
وی در ادامه با واردات بی رویه کالا به کشور اشاره کرد و افزود: متاسفانه سه میلیون و ۶۰۰ هزار کالا وارد کشور میشود و این در حالی است که میتوان این کالاها را در داخل کشور تولید کرد.
جانشین سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان رضوی مسیر تولید کالا در کشور را از مراکز رشد و خلاقیت و نوآوری دانست و با بیان اینکه بدنه سپاه و بسیج مردمی است، افزود: امروز سپاه و بسیج در کنار دیگر دستگاهها توان خود را به سمت حوزه فناوری ترغیب میکنند و مانند دانشگاهها از پژوهشهای علمی که کاربردی باشند حمایت میکنند.
تنها، در ادامه خاطرنشان کرد: الویت اول در سازمان بسیج علمی استان در سال آینده حمایت از طرحهای کاربردی در حوزه کشاورزی، مدیریت منابع آب، استفاده از سموم ارگانیک، فرآوری مواد معدنی خواهد بود و از ایده و طرحهای کاربردی دانشجویان حمایت میکنیم.
وی ادامه داد: همچنین در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی برنامههایی را برای توسعه و پیشرفت کشور دنبال میکنیم.
جانشین سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان رضوی تاکید کرد: امیدواریم روزی برسد که به جای اینکه خام فروشی کنیم بتوانیم دانش و فناوری را صادر کنیم و نیاز علمی بسیاری از کشورها را رفع نماییم.
تنها در پایان گفت: ما از دانشجویان و جوانان علاقمند و دانش پژوه که ایدهها و طرحهای کاربردی دارند و درصدد رفع مشکلات کشور هستند حمایت میکنیم.
ایران در جایگاه ششم فناوری نانو در دنیا قرار دارد
همچنین هومن بخشی، مدرس ستاد ویژه فناوری نانو با بیان اینکه در علم نانو با اتمها سرو کار داریم، گفت: در این علم میتوان با تغییر در اتمها ابزار مورد نیاز خود را در ابعاد کوچکتر و با کیفیتتر تولید کنیم.
وی در تعریف علم نانو، بیان کرد: این علم یعنی توانمندی تولید مواد، ابزار و سیستمهای جدید در سطح مولکولی واتمی است که این توانمندی با دست کاری در آرایش اتمها و مولکولها و بهره گیری از خواصی که در این مقیاس ظاهر میشوند به دست میآید.
مدرس ستاد ویژه فناوری نانو با اشاره به بلندترین برج دنیا در امارات، ادامه داد: اکنون با استفاده از فناوری نانو در مصالح ساختمانی برجهای بلندتری در عربستان و آمریکا در حال ساخت است.
بخشی به استفاده از فناوری نانو در صنایع مختلف اشاره و تصریح کرد: اکنون دانشمندان در حال ساخت ماشین ۱۰ کیلویی با الگوگیری از کف پاهایی مارمولک هستند، چرا که در کف پاهایی این موجود تارهای نانومتری قرار دارد که در جهت عمودی چسبندگی دارد و مانع از افتادن این موجود میشود.
وی با انتقاد از افرادی که از اسم نانو برای تیلغ محصولات خود سوء استفاده میکنند، گفت: این کار باعث میشود که بی اعتمادی به این علم به وجود آید.
بخشی به پیشرفت کشورهای دنیا در عرصههای مختلف علمی اشاره و تصریح کرد: سال ۸۳ گروهی از دانشمندان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو را با چشم انداز ۲۰ ساله ایجاد کردند که در این زمینه در ردیف کشورهای برتر دنیا در این عرصه فعالیت کنیم.
مدرس ستاد ویژه فناوری نانو در با اشاره به اینکه ستاد ویژه فناوری نانو یک چشم انداز ۲۰ ساله دارد که براساس آن باید به جایگاه ۱۵ دنیا در سال ۱۴۰۴ دست یابد، گفت: اکنون شاهدیم که با تاسیس این ستاد از سال ۸۳ توانستهایم به جایگاه ششم دنیا دست یابیم.
وی در پایان با تاکید بر نقش دانشجویان در حل مسائل کشور، بیان کرد: امیدواریم با کوشش شما عزیزان بتوانیم تکنولوژی و علم کشورمان را صادر کنیم.