اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سفرهای راهیان نور علاوه بر نقش موثر در ایجاد بستری شاخص و نمونه در حوزه فرهنگ دستاوردهای دیگری نیز به دنبال داشته است و آن قدرت کشور در برگزاری چنین رویداد عظیمی است. رویدادی که همه ساله میزبان میلیون ها نفر از علاقه مندان است و بی شک آنچه که از برایند نتایج سفرهای راهیان نور در سال های اخیر به دست می آید، ارتقای سطح برگزاری این سفر در سال های اخیر است و گواه این موضوع نیز می تواند افزایش استقبال زائران این سفر معنوی نسبت به سال های گذشته باشد.
همواره از استقبال و مشارکت عموم جامعه به عنوان یکی از امتیازات و شاخصه های مثبت یک طرح یاد می شود و راهیان نور نیز از این امر مستثنی نیست و در سال های اخیر شاهد بوده ایم که سالانه تعداد زیادی از هموطنانمان با تقبل هزینه شخصی برای بازدید از یادمان های مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس عازم این مناطق می شوند.
کاروان راهیاننور یک نوع مصونیت بخشی در مقابل هجمههای فرهنگی و نرمافزاری دشمنان است؛ تقویت معنویات و اعتقادات، بررسی نگاههای عینی و تغییر نگرش آنان به دفاع مقدس به عنوان یک ارزش مقدس بازبینی یک واقعه مهم و ارزشمند تاریخی است که در سفرهای راهیاننور انجام میشود.
اواخر سال گذشته بود که رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته مجلس شورای اسلامی در خصوص اردوی معنوی راهیاننور گفته بود که برای اولین بار در طول دوران پس از دفاع مقدس و آغاز راهیاننور ما امسال در برنامه ششم توسعه حکمی را تهیه کردیم که در آن دولت مکلف شده است تا از راهیاننور حمایت کند و تسهیلات لازم را در اختیار این اردوها قرار دهد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما ابتدا در این سند آوردهایم که دولت مکلف است این فعالیتها را انجام دهد.
اما از آنجایی که نقش دولت در این خصوص فراهم کردن زیرساخت ها و پشتیبانی از آنها است؛ خود نیز در عرصه راهیان نور حضور داشته باشد؛ و در همین راستا انتظار می رود مسئولان و مدیران دولتی بیشتر در راهیان نور حضور یابند؛ چرا که آنان نقش پشتیبانی برنامه عظیم راهیان نور را دارند؛ چرا که اگر بیایند و از نزدیک در این فضا قرار بگیرند، نقش پشتیبانی و کمک آنها موثرتر است.
ناصر بهروز، مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان کرمان در همین خصوص در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه راهیان نور یک موضوعی است که اگر همه مسئولان به عنوان یک فرهنگ فراملی به آن نگاه کنند، قطعا گره خیلی از مشکلات فرهنگی در کشور باز می شود، گفت: اگر از مسیر راهیان نور به بسیاری از معضلات اجتماعی نگاه شود، خود به خود بسیاری از مشکلات نیز کم خواهد شد.
وی با بیان اینکه نگاه به اردوی راهیان نور از سوی مسئولان دانشگاه ها نیز باید یک نگاه فراملی باشد، به کم کاری برخی از مسئولان دانشگاه در حمایت از این اردوها اشاره کرد و گفت: در برخی جاها بودجه هایی هزینه می شود که اگر همان بودجه بخواهد در همین مسائل فرهنگی برنامه ریزی شود، صدها برابر بیشتر جواب می دهد؛ خیلی از دانشگاه ها، نگاهشان به راهیان نور ویژه بوده و برخی نیز خیلی به این موضوع اهمیت نمی دهند.
بهروز با بیان اینکه برخی مسئولان عمق معنوی راهیان نور را درک نکرده اند، ادامه داد: آمارها نشان می دهد که از لحاظ بودجه در بحث راهیان نور در خیلی از دانشگاه ها با مشکل مواجه بودیم و این مسئله نشان می دهد که در سطوح مدیرتی برخی وزارتخانه ها به این موضوع توجه نشده است؛ البته وزارت بهداشت در برخی جاها اقدامات خوبی داشته است.
همچنین علیرضا کیخا، مسئول بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، گفت: راهیان نور مهمترین برنامه فرهنگی بسیج دانشجویی است؛چرا که در ترویج فرهنگ شهادت و ایثار در دانشگاه تاثیر بسیاری دارد؛ به خاطر فضای معنوی آن همه برنامه ها را باید به راهیان نور گره زد؛ زیرا اگر مدینه فاضله دفاع مقدس را در دانشگاه و جامعه بسط دهیم تمام مشکلات حل خواهد شد.
کیخا گفت: با تلاشهای صورت گرفته ۱۸۰۰ نفر دانشجو از سیستان و بلوچستان به مناطق عملیاتی اعزام شدند؛ اما ما از برخی دانشگاهها گله داریم؛ چرا که نسبت به راهیان نور و کنگره شهدای دانشجو کوتاهی و بی توجهی کردند؛ بعضی دانشگاهها نیز جانانه پای کار بودند.
وی با اشاره به نگاه غلط برخی دانشگاه ها به اردوهای بسیج دانشجویی اظهار داشت: دانشگاه ها موظف اند از برنامه های بسیج دانشجویی دانشگاه خود در قالب طرح های فرهنگی دانشگاه مانند همه تشکل های دیگر حمایت کنند.
علیرضا کیخا با گله از کم توجهی و بعضا بی توجهی بعضی از مسئولان دانشگاهی به کنگره شهدا و راهیان نور نیز تصریح کرد: بیش از همه شرمنده دانشجویان اهل سنت شدیم.