اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، میزگرد«آرمان کلان شهر بدون فساد» عصر روز گذشته توسط انجمن اسلامی دانشگاه علومپزشکی مشهد در دانشکده دندانپزشکی این دانشگاه و با حضور رحمتالله حافظی، عضو شورای شهر تهران و حمید گرمابی، نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
حمیدگرمابی، در ابتدای این میزگرد در خصوص فرآیند بررسی لیست شورای شهرها، گفت: استارت این کار بعد از عید خورد و اکنون هیئت نظارت مشهد تشکیل شده که سه نفر از اعضای آن از لیست امید میباشند.
وی، با اشاره به این نکته تاکنون 304 نفر در مشهد رد صلاحیت شده اند و هیئت نظارت در حال بررسی این موضوع میباشند، در ادامه خطاب به افرادی که رد صلاحیت شدهاند، افزود: کسانی که مجددا در هیئت نظارت رد صلاحیت شوند، میتوانند به هیئت نظارت تهران اعتراض کنند که به اعتراض آنان رسیدگی شود.
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، در ضمن سخنان خود، با تاکید براین موضوع که فرآیند بررسی لیست شوراهای شهرها باید در چارچوب قانون، انجام و تصمیمگیری شود، بیان کرد: در این صورت گرایش سیاسی در تصمیمگیریها تاثیرگذار نخواهد بود.
گرمابی، خاطرنشان کرد: به نطر من گرایشات سیاسی در فرآیند بررسی لیست شوراها تاثیر گذار بود، میبینید که در برخی از شهرها از جمله مشهد درصد رد صلاحیتها لیست امید بیشتر از دیگر جاها است.
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، در ضمن سخنان خود در خصوص نظارت بر شهرداریها، متذکر شد: در مجلس مصوب شده که سازمان بازرسی بر شهرداریها مانند دیگر سازمان و نهادهای دولتی نظارت داشته باشد، یعنی در آنجا نماینده داشته باشد که این اتفاق خوبی است چون که از ایجاد بسیاری مشکلات جلوگیری میکند.
وی، همچنین به این پرسش که چرا هر سه ماه شهردار نیشابور تغییر میکند؟ پاسخ داد: به این خاطر که در انتخاب شهردار بیشتر منافع شخصی و فامیلی در نظر گرفته میشود در صورتی که شوراها باید در تصمیمگیری رای ثابت داشته باشند که در این صورت است که میتوانند، فرد با تجربه و توانایی را انتخاب کنند.
وظیفه اصلی شوراها نظارت است
در ادامه فضلالله حافظی، به وظایف شورهای شهرها بر طبق ماده 71 قانون شوراها اشاره کرد و گفت: وظیفه اصلی شوراها نظارت است و عمده این نظارت بر طبق قانون شورها در حوزه مالی میباشد.
وی، افزود: شوراهای شهر باید شناخت دقیقی از منابع مالی داشته باشد تا بتواند برنامهریزی دقیقی در این خصوص داشته باشد.
عضو شورای شهر تهران، در ادامه شوراها را نهادهای مدنی وحاکمیتی دانست وافزود: از این نظر حاکمیتی میباشند چون که تعیین تکلیف میکنند، چنانچه تشخیص شوراها در منابع مالی درست نباشد، مردم متضرر خواهند شد و اعتبارات بیشتر به جیب پیمانکار خواهد رفت.
حافظی، تاکید کرد: انحراف در تشخیص منابع مالی شورای شهر باعث ایجاد فساد، اختلال در زندگی مردم، ترافیک و شهر فروشی خواهد شد.
وی، به این نکته که باید سرچشمه فسادها را تشخیص داد، اشاره و بیان کرد: فساد در هزینهها را عموم نیز درک میکنند، باید عوامل فساد را دریافت. متاسفانه شوراها آنقدر شهرداریها را آزاد گذاشتهاند که تمام فرصتهای نسل آینده از بین خواهد رفت.
عضو شورای شهر تهران، با شاره به این مطلب که دومین مسئولیت شوراها نظارت بر اجرا است،متذکر شد: در این حوزه شوراها دچار مشکل هستند.
حافظی، در خصوص ایجاد فساد در انقلاب اسلامی ایران، بیان کرد: بعد از جنگ تحمیلی افراد فرصت طلب یواش یواش به ارکان نظام نزدیک شدند، در رودرویی با این افراد به صورت جدی مقابله نشد که حاصل این سهلانگاری فساد را به دنبال داشت.
حافظی، دومین عامل فساد اداری و اقتصادی را نبود احزاب دانست و خاطرنشان کرد: احزاب به منظور حفظ آبروی ساختار و ارکان خود افراد توانا را انتخاب میکنند.
وی ، متذکر شد: باید لیست شوراهای شهر را چنان تنظیم کنیم که افراد حامی فساد در آن وجود نداشته باشد.