اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طراحان چادر بیمارستانی طی نامهای سرگشاده به اظهارات غیر علمی معاون وزیر بهداشت که گفته بود "لباس جدید پرستاری رونمایی شده در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با مبانی علمى و کارشناسى پوشش های پزشکی و پرستاری مغایرت دارد و توصیه مى شود که از این گونه تصمیمات شخصى و سلیقه اى در مسایلى با ابعاد کشورى پرهیز شود" پاسخ دادند.
متن نامه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جای بسی تامل است که پس از رونمایی از چادر طراحی شده در علوم پزشکی زاهدان به عنوان پوشش حرفهای، عدهای با اهداف خاص با اجباری جلوه دادن این پوشش برای همه افراد در بیمارستان و انحصاری نشان دادن برای قشر خدوم پرستاری، در صدد تخریب برآمدند.
آیا شایسته است مسئولان وزارت بهداشت به عنوان یکی از مراکز اصلی تولید علم در کشور صرفا با دیدن یک عکس و پر پایه احتمالات، با به کاربردن واژگان همچون به نظر می رسد راحت نباشد، فکر میکنیم هوا در این پوشش تهویه نشود،احتمال می دهیم و ... در مورد طرحی که حتی یک بار هم از نزدیک دیده نشده اظهار نظر کنند؟
می دانیم عده ای که همه موضوعات از جمله مسائل مهم فرهنگی را با دید سیاسی کاری و منفعت طلبی می بینند اینگونه خبرها را دستاویزی برای رونق بخشیدن به بازی های فرساینده ی سیاسی خود کنند. اما افسوس این جماعت نمی دانند و شاید هم برایشان مهم نیست که به سخره گرفتن باورها و اعتقادات و سرکوب کردن ایده ها و نوآوری های نسلی که فارغ از گرایشات سیاسی به دنبال ترویج سبک زندگی ایرانی و اسلامی بوده و در راه آن تلاش می کنند چه آفت ها و هزینه های را به دنبال خواهد داشت.
پس از ایجاد این فضای احساسی و به دور از منطق توسط جریاناتی خاص در کشور چند سوال قابل طرح است:
مگر طبق قوانین وزارت بهداشت لباس فرم دانشجویان بالینی طبق استاندارد های تعریف شده ی هر دانشگاه نیست؟
آیا این پوشش طبق نظرات کارشناسانه اساتید و شورای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان صرفا برای دانشجویان دغدغه مند این دانشگاه تصویب نشده بود؟
براساس نظر کدام متخصصین حرفه ای و چه معیاری چادری که تحت عنوان پوششی حرفه ای و صرفا مختص محیط بیمارستان تصویب شده است،غیر حرفهای محسوب میشود که پوشیدن آن بر روی روپوش ممنوع باشد؟
مگر وزارت بهداشت نمی داند سفید تنها رنگ لباس کادر درمانی نیست؟ و سال ها ست از رنگ هایی مثل سورمه ای برای پرسنل پرستاری استفاده می شود که مسولین فقط با رنگ سفید به یاد محیط بیمارستان می افتند ؟یا شاید تاکنون به مراکز درمانی سرنزده اند؟
اگر خوش بینانه نگاه کنیم که مسولین وزارت بهداشت نقش شست و شو دستها به عنوان مهمترین عامل و یا شستن هر ۴۸ ساعت یکبار روپوش را در کنترل عفونت های بیمارستانی ندانند،این بر کسی پوشیده نیست که ناخن بلند و لاک زده،استفاده از زیور آلات و آرایش های نا متعارف و موهای رنگ شده از عوامل مهم ایجاد عفونت های بیمارستانی است، پس چرا در برابر صرفا احتمال آلودگی این پوشش چندین موضع و واکنش عجولانه گرفته می شود؟
همچنین تهیه کشت از لباس پرسنل بیمارستان طبق راهنمای کشوری نظام مراقب عفونت های بیمارستانی به علت کم اهمیت بودن نسبت به سایر عوامل توصیه نمی شود.
خوب است در بحث آرامش روانی بیمار از این نکته با تسامح نگذریم که در همه جای دنیا پزشک و پرستار با پوشش ساده و بدون آرایش ظاهر می شوند و به طور قطع در جمهوری اسلامی ایران با باور های عمیق دینی استفاده از حجاب برتر از جانب برخی نخبگان و فرهیختگان عرصه پزشکی باعث افتخار و مباهات تمامی ملت ایران است.
طبیعیست که در مواردی هم چون استفاده از لباس مخصوص برای اتاق عمل یا گان درهنگام سر و کار داشتن با ترشحات خون بیمار، مانند اورژانس،هیچ کس از قانون مستثنی نیست و این چادر در آن شرایط استفاده نمی شود.
جوشش شوق و استعداد و خواست های آرمان گرایانه از خصوصیات جوان است. آرمان هایی که برای غیر جوانان حتی گاهی دست نیافتنی به نظر میرسد. نگذارید باورهایمان فرو بریزید. نگذارید اعتماد نسل جوان به مسئولان از بین برود.
والسلام علی من التبع الهدی