اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پورکیانی، مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم در اولین گردهمایی دبیران شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری که در سالن همایش های دانشگاه شهیدبهشتی در حال برگزاری است، گفت: در بحث انرژی های تجدیدپذیر و مدیریت سبز نباید از اهمیت ورزش غافل شد و باید به این قضیه که چه طور پتانسیل ورزشی را در مدیریت سبز دانشگاه ها به کار ببریم، نگاه کنیم. معماری ورزشی و سازه ورزشی هنوز به عنوان رشته دانشگاهی در بسیاری از دانشگاه ها وجود ندارد و در کنار این باید به استانداردسازی نور دانشگاه ها در مکان هایی نظیر سالن های ورزشی دقت کرد.
وی افزود: علاوه بر این باید به نقش ورزش در سلامت دانشجویان دقت کرد. براساس تازه ترین آمارها ،دانشگاه تهران جایگاه 431 جهانی را در نظام رتبه بندی گرین متریک به دست آورده ؛که البته جای دانشگاه های دیگر در این رتبه بندی خالی است.
پورکیانی ادامه داد: دانشگاه سبز یک رویکرد سه بعدی است. پیامد حاصل از پیاده سازی نظام دانشگاه سبز در مجموعه را می توان به کاهش هزینه های عمومی و جاری دانشگاه تعمیم داد. همچنین ترویج رفتار آموزشی براساس فن آفرینی بدون کاغذ از دیگر پیامدهای ایجاد دانشگاه سبز است.
مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم به جایگاه ورزش در دانشگاه سبز اشاره کرد و افزود: متاسفانه در یکی از دانشگاه های ما که 1200 متر بین درب دانشگاه تا دانشکده فاصله دارد، بیشتر افراد با اتومبیل رفت و آمد می کنند و طبق گفته مسئولان هر هفته در آنجا تصادف صورت می گیرد؛ این مایه تاسف است که در این مسافت کوتاه هم به جای استفاده از دوچرخه یا پیاده روی ،از اتومبیل استفاده می شود.
وی تصریح کرد: به کمک ورزش می توان خیز بلندی برای عبور از موانع توسعه پایدار برداشت. ورزش در ایجاد نشاط و انگیزه، استفاده از فرصت های ورزشی برای آموزش های علمی و کاربردی، استفاده از ظرفیت ورزش های نوین و ماجرا جویانه در محیط دانشگاهی اهمیت زیادی دارد.
پورکیانی در ادامه بیان داشت: به دنبال این هستیم که در دانشگاه ها در رشته های ورزشی تنوع بیشتری ایجاد کنیم و توسعه مسیرهای ویژه پیاده روی و دوچرخه سواری را در برنامه داریم. همچنین می خواهیم طی بخش نامه ای به همه دانشگاه ها سه شنبه بدون خودرو را ابلاغ کنیم.
مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم اظهار داشت: در دانشگاه سبزوار تمامی فضاهای موجود به جز یک فضا را برای استفاده از ماشین، پیاده راه کردند که این حرکت شایسته ای است. همچنین اعطای نشان و مدال و ساخت ورزشگاه های دوستدار محیط زیست از دیگر برنامه های ماست. اصلاح جدی روش های آبیاری و استفاده از فولاد بازیافتی برای تجهیز اماکن ورزشی در برنامه ها قرار دارد.
وی گفت: در شهر تهران دو منطقه را بررسی کردیم که در زمان آبیاری چمن ها نزدیک به پنج درصد هدر رفت آب دارند؛ که این امر نشان دهنده لزوم اصلاح جدی روش های آبیاری می باشد. انجام حرکات نمادین هم کمک زیادی به این مسئله می کند.
پورکیانی در پایان خاطرنشان کرد: از جمله اقدامات مناسب می توان به حضور مدیر تربیت بدنی در ساختار مدیریت سبز دانشگاه ها، ارزیابی محیط زیستی اماکن ورزشی دانشگاه، امکان سنجی تاسیس جاده های سلامتی یا مسیرهای ایمن دوچرخه سواری، تدوین و ابلاغ پیوست محیط زیستی رویدادها و اماکن ورزشی اشاره کرد.