اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، استاد رحیم پور ازغدی که امروز با موضوع جریان های سیاسی ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی در دیدار با دانشجویان بسیجی دانشگاه لرستان در مشهد سخن می گفت، گفت: درباره بازخوانی بخش هایی از مبانی فکری دهه 60 و اسلام آمریکایی حرف بزنیم که باز در آن چاه نیفتیم و تا نسل عوض شد دوباره از یک سوراخ گزیده نشویم. درباره مقابله با اسلام متحجر و مقابله با شیعیان لندنی و اسلام آمریکایی که باید صفشان را جدا کنیم. درباره لیبرال های مذهبی که اگر سخنشان را حمل بر صحت کنیم، حسن نیت داشتند. برای شناخت لیبرال های مذهبی یک طبقه بندی نیاز است بعضی گرایش ملی گرایی افراطی داشتند؛ بعضی غربگرایان بودند؛ بعضی متمایل به غرب ولی دراصل مبانی فکریشان غربی بوده؛ ولی در سیاست با غرب مخالف بودند.
وی افزود: انقلاب مشروطه مردمی و دینی بود پایگاهش مسجد بود اولین شهیدش طلبه بود؛ فرماندهی اش در حوزه علمیه بود. شعارها اسلامی بود، آزادی خواه بود، استکبارستیز بود. بعد از مدتی محل تحصن شد، سفارت انگلیس شعارها عوض شد رهبران مشروطه عوض شدند کسانی مثل فراماسون ها، زمانی که این تغییرات بوجود آمد، شیخ فضل الله نوری گفت من دیگر این مشروطه را قبول ندارم.
استاد رحیم پور ازغدی در ادامه گفت: در این دوره انگلیس ها به کشور حاکم بودند و با آمریکایی ها به این نتیجه رسیدند که شعارها را عوض کنند به نام دموکراسی، ابتدا با حکومت فاصله گرفتند که اسلام مانع رشد ایران می شود و در بخش دوم گفتند که پیشرفت و توسعه باید در کشور باشد و این فکر را تزریق کردند که باید برای توسعه، آمریکا و انگلیس الگو باشند.
وی افزود: گفتند که باید واژه های عربی در ایران حذف شود و بجای آن واژه های اصیل ایرانی و فارسی که به ورطه فراموشی سپرده شدند، جایگزین شود و درکل نیتشان این بود که ابتدا تمدن ایران باستان را برگردانند تا مقدمه ای شود برای پیاده کردن تمدن غرب و زبان لاتین در ایران. حال سوال ما این است که اگر سردمدارن جدید مشروطه انگلیسی که در مقابل لغات عربی عجین شده در زبان ما مخالف شدید کردند، چرا در مقابل غرب گرایی و جایگزین کردن زبان لاتین با فارسی مخالفت نکردند؟
این استاد دانشگاه ادامه داد: سردمدارن جدید مشروطه به این فکر افتادند که برای رسیدن به هدف خود یک فردی را به عنوان حاکم برای ایران انتخاب کردند که کشور کامل در دست انگلیس افتاد، رضا خان فردی بود که انتخاب شد، جالب است بدانید که این فرد یک فرد کاملا بی سواد معتاد قمار باز شرابخوار چاقوکش که به رضا قلدر معروف بود و در قزاق نگهبان یا همان دربان سفارت انگلیس بوده و یک عکسی هم موجود است که رضاخان پشت اسب یکی از مسئولان سفارت انگلیس دست به سینه ایستاده و جالب تر این بود که افراد شایسته تری هم بودند برای این مسند ولی برای رسیدن به اهداف باید یه فرمانبردار انتخاب میشد.
پور ازغدی تصریح کرد: دلیل انتخاب رضاخان این بود که به دروغ به مردم گفتند اصل و نسب رضاخان به ساسانیان و هخامنشیان می رسد. ولی این دو نسل حکومت هیچ ارتباطی باهم نداشتند. شرایط حکومت و قدرت طلبی رضا خان، او را به یک فرد خونریز مستبد و ستمگر تبدیل کرده بود که مردم ایران را به ستوه آورده بود. همین مردم هم در مقابل استبداد ایستادند و انقلاب کردند.
وی گفت: بعضی می گویند ایرانی ها به زور شمشیر مسلمان شدند؛ درصورتی که ایرانی ها اسلام را با دل و جانشان پذیرفتند، اگر با زور شمشیر مسلمان شدیم که در دوران حمله مغول که زرتشتی بودیم و مغول ها وحشی تر بودند و دین بودا را قبول داشتند، ما باید بودایی می شدیم و نشدیم یا زمان حمله اروپایی ها باید مسیحی می شدیم و نشدیم. 400 سال قبل حمله اعراب در ایران آیین ها و دین های زیادی رواج داشت؛ ولی بعد از قبول اسلام از طرف ایرانیان این دین هنوز پابرجاست.
این استاد دانشگاه گفت: اگر ملتی که به زور شمشیر مسلمان شده این همه عشق ورزی به دین از کجا آمده بود؟ اگر ملتی به به زور شمشیر مسلمان شدند، چرا این همه عزاداری های محرم و... هر سال با شکوه تر می شود؟