رشته منابع آب دانشگاه تهران در جمع ۱۵ دانشگاه تراز اول جهان در رتبه بندی بین المللی شانگهای قرار گرفته است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امیدبزرگ حداد، تنها استاد ایرانی حاضر در فهرست دانشمندان ۱ درصد برتر جهان در رشته منابع آب و عضو هیات علمی گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران با اشاره به رتبه بندی بین المللی شانگهای که به تازگی منتشر شده است، گفت: رشته منابع آب دانشگاه تهران در جمع ۱۵ دانشگاه تراز اول جهان قرار گرفته است.
وی افزود: نظام رتبه بندی شانگهای یکی از نظامهای رتبه بندی علمی معتبر، شناخته شده و پراستناد جهانی است که در سال ۲۰۱۷ آخرین رتبه بندی آن اعلام شده است. در گذشته این رتبه بندی تنها در ۵ زمینه علوم اجتماعی، علوم پزشکی، علوم حیاتی، علوم مهندسی و علوم طبیعی انجام میشد، اما اکنون برای این زمینهها مجموعا ۵۲ زیرمجموعه (موضوع) تعیین شده است که تمامی دانشگاههای جهان در این ۵۲ موضوع مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار میگیرند.
استاد تمام دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: ارزیابی رتبه بندی اخیر شانگهای در بازه زمانی ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ و بر اساس دستاوردهای علمی و پژوهشی هر دانشگاه در هر موضوع شامل تعداد مقالات، میزان ارجاعات به مقالات، تعداد مقالات در مجلات تراز اول بین المللی، وجود همکاریهای بین المللی از طریق همکاری با محققان سایر کشورها و اخذ جوایز و رتبههای اعضای هیات علمی هر دانشگاه ارزیابی انجام شده است.
حداد با اشاره به حضور نام ۱۲ دانشگاه کشور در فهرست ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان (شامل دانشگاههای تهران، شریف، علم و صنعت ایران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، تبریز، نوشیروانی بابل، آزاد اسلامی، علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی) در موضوعات ۵۲ گانه شانگهای گفت: در این رتبه بندی، دانشگاه تهران با کسب رتبه ۳۵۰ بالاترین رتبه کلی را در میان دانشگاههای کشور به خود اختصاص داده است.
حداد اظهار داشت: در این رتبه بندی دانشگاه تهران در رشتههای مهندسی منابع آب، معدن، متالوژی، عمران، شیمی و صنایع غذایی رتبههای زیر ۱۰۰ را کسب کرده است. اما رتبه ۱۵ جهانی اخذ شده توسط محققان این دانشگاه در موضوع منابع آب، بهترین رتبه اخذ شده در بین تمام موضوعات تخصصی ۵۲ گانه و در بین کل دانشگاههای کشور است که حتی بالاتر از رتبه دانشگاههای معتبری از آمریکا، کانادا و اروپا است.
حداد تاکید کرد: بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته، سهم بخشهای مختلف تخصصی و فعال دانشگاه تهران در کسب رتبه منابع آب تعیین شده است که براساس آن گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، سهم ۴۰ درصدی و پس از آن گروه آب دانشکده مهندسی عمران، سهم ۱۵ درصدی، دانشکده محیط زیست، سهم ۹ درصدی و گروه آبیاری پردیس ابوریحان، سهم ۵ درصدی در کسب رتبه دانشگاه تهران در حوزه منابع آب را به خود اختصاص داده اند.
وی تاکید کرد: کسب این جایگاه بین المللی نقش بسزایی در معرفی توانمندیهای کشور در این حوزه و جذب دانشجویان خارجی در حوزه منابع آب خواهد داشت.
وی با ابراز امیدواری برای ارتقا رتبه کشور در حوزه تولیدات علمی در همه زمینهها و به خصوص در زمینه منابع آب، گفت: متاسفانه با وجود کسب این جایگاه و افتخارات علمی بین المللی متعدد، اما همچنان شاهد وجود بحران در منابع آب در کشور هستیم. بدیهی است که اثرات این بحران با تعامل بیشتر صنعت آب کشور با دانشگاه میتواند کاهش یابد.
عضو هیات علمی گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران گفت: امیدوارم متولیان و مسئولان صنعت آب کشور، از منابع عظیم دانشگاهی کشور بیشتر استفاده کنند تا شاهد حل مشکلات در این زمینه به صورت علمی باشیم.
امید بزرگ حداد به تنهایی ۵۳ درصد از سهم امتیاز کسب شده برای گروه مهندسی آبیاری و آبادانی و حدود ۲۱ درصد از سهم رتبه کسب شده برای دانشگاه تهران را دارا است، وی دارای بیشترین تعداد کتب، مقالات و ارجاعات در زمینه منابع آب در کشور هستند.