کد خبر:۶۲۲۱۲۵
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز:

توجه ویژه‌ای به نشریات دانشجویی داریم/نقد منصفانه، محرک پیشرفت است

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: دانشگاه به حوزه نشریات دانشجویی توجه ویژه‌ای دارد و سال گذشته بالغ‌بر ۱۵ هزار نسخه نشریه در ۲۳ عنوان با حمایت مالی بالغ‌بر ۳۷ میلیون تومان از سوی دانشگاه منتشر شده است.
ساسان موگهی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه دانشگاه به حوزه نشریات دانشجویی توجه ویژه‌ای دارد، گفت: با توجه به اینکه نشریات ارتباط دوسویه‌ای بین مخاطبان و مسئولان برقرار می‌کنند، مسئولان صحبت‌های مخاطبان را می‌شوند و مردم از فعالیت‌ها، دغدغه‌ها و ... مسئولان آگاه می‌شوند و از سوی دیگر دانشجو انتظار کسب درآمد یا پاداش را از فعالیت در نشریات دانشجویی ندارد، می‌توان گفت: فعالیت در این زمینه کار پاک و بی‌آلایشی است.

وی در خصوص تهدیدهایی که ممکن است فضای نشریات را به خطر بیاندازد، عنوان کرد: باید صداقت در اخبار رعایت شود؛ چراکه اگر اخبار به شکل کاذب منتشر شوند نشریه را از رسالت اصلی خود دور می‌کنند؛ همچنین فاصله بین نقد با توهین و افترا فاصله بسیار باریکی است که باید به آن توجه شود؛ یک نقد منصفانه می‌تواند باعث پیشرفت شود، اما توهین، افترا، تمسخر و تحقیر نتیجه عکس خواهد داد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز ادامه داد: دانشگاه در زمینه نشریات فضای خوبی دارد و سال گذشته بالغ‌بر ۱۵ هزار نسخه نشریه در ۲۳ عنوان با حمایت مالی بالغ‌بر ۳۷ میلیون تومان از سوی دانشگاه منتشر شده است؛ اکنون ۹ نشریه نیز به‌صورت الکترونیکی در دانشگاه فعالیت می‌کنند.

وی در خصوص نحوه رسیدگی به تخلفات و نظارت بر نشریات، عنوان کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمیته ناظر بر نشریات در تمام دانشگاه‌ها با ترکیبی از اعضای هیأت‌علمی، نمایندگان دانشجویان و مدیران دانشگاهی شکل‌گرفته است و وظیفه رصد فعالیت نشریات را دارد. 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: این کمیته تنها در ۲ مورد اجازه ایفای نقش مدعی‌العموم را دارد و می‌تواند اقدام به برخورد با نشریه کند که عبارت از توهین به مقام معظم رهبری و مراجع تقلید و زیر سؤال بردن یا تخریب ارکان دین اسلام است.

موگهی ادامه داد: کمیته ناظر بر نشریات تنها در این ۲ مورد می‌تواند بدون وجود شاکی با نشریه برخورد کند؛ در غیر این صورت باید شکایتی وجود داشته باشد تا کمیته شکایت را بررسی کند و مطابق مقررات تشخیص دهد که این اتفاق از مصادیق کدام نوع تخلف است و حکم تنبیهی و نوع برخورد را تعیین کند.

وی افزود: تنبیه نشریات به این شکل است که در مراحل اولیه به شکل تذکرات شفاهی و سپس به‌صورت کتبی، اخطار داده می‌شود. درصورتی‌که تخلف صورت گرفته از مصادیق افترا و هتک حیثیت باشد تنبیه به شکل محرومیت مدیرمسئول نشریه از یک ماه تا یک سال تا توقیف موقت یا دائمی نشریه می‌تواند باشد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: برای نشریات امکان تجدیدنظر نیز قرار داده شده و نشریه می‌تواند در حکم تنبیه صادرشده درخواست تجدیدنظر دهد. سپس شورای فرهنگی دانشگاه حکم صادرشده را بررسی و حکم دیگری صادر می‌کند و درصورتی‌که نشریه به حکم شورای فرهنگی نیز اعتراض داشته باشد می‌تواند به کمیته مرکزی نظارت بر نشریات وزارت بهداشت شکایت خود را اعلام کند؛ بنابراین نشریات ازلحاظ آزادی بیان در فضای بازی قرار دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار